måndag 30 april 2012

Valborg nere vid sjön

Vi har haft en fantastisk dag idag. Sol och varmt. Det var ju läge att gå ner till sjön och grilla lite middag. Vi gick ner vid 16 tiden och då var det +20 grader i skuggan. Helt otroligt. Det var så skönt vid sjön men tyvärr var lommarna och kniporna inte där. Vi njöt av det fina vädret och det gjorde vovvarna med.






Vilja gräver efter något från grillen


Trym njuter av tillvaron även att de måste vara kopplade


Ayla har snott ihopp Viljas koppel med sin pinne, hur skall hon reda ut det?


Tyra njuter


Trym kikar, fokus på sjögräset 


Vilja är inte rädd för vatten, plockade upp en sten


Sena kvällsolen sken med sitt gul-oranga sken


Dags att gå hemåt vid 8,15 PM då solen gick ner över trädtopparna, vilken kväll vi haft!!



söndag 29 april 2012

Äntligen viltkamerabilder

Vi har ju haft lite otur med att placera vår viltkamera rätt och det har inte blivit några bilder. Nu satte jag upp den i det område där jag fotograferade älgarna med dovhjorten (se inläggen "Älgskådespel med överraskningar").
När jag placerade ut kameran såg jag mycket älg och rådjursspillning så var helt övertygad att nu skulle det bli bilder. Kameran har varit ute i två veckor och några bilder blev det.






Nu har vi placerat ut kameran där sambon såg grisar på morgonen. Vi lade lite gott att äta så de kanske stannar till och vi får lite bilder.

Tog mig en tur ner till en byggd damm där man tänkt ha fisk för sportfiske. Skulle se om det kommit lite fåglar nu. Det var lite grågäss och knipor. Såg en häger som landade i ett av träden ute i vattnet man han var svår att se. Skall prova en annan dag.






Vi tog en hundpromenad framåt kvällen och kameran är ju alltid med. Det finns en göl vid en skogsbilväg och jag tog mig ner till vattenkanten. Då flög det upp en trana som jag skrämt. Lärt mig nu att vara lite mer uppmärksam. Den flög till andra sidan för att efter en stund flyga ett varv över gölen och vidare bort.








Vi åt en god middag. Min sambo gjorde Wallenbergare på älgkalvfärs med potatismos, ärtor och lingon. Såg uppåt skogen där ett annat ljus var. Fick denna bild från mitt arbetsrum ut över trädgården.




lördag 28 april 2012

Vårt ormvråkspar

I flera år har vi haft ett ormvråkspar häckande här hemma. Deras läte ha blivit en vana och man undrar när man inte hör dem. För ett tag sedan cirklade ovanför trädgården och jag kunde ta lite bilder. De började med att flyga lågt för att sedan stiga upp i luften tills de var en liten prick.








Jag måste uppmärksamma min sambo. Tack, du är bäst! Igår när jag kom hem så fanns det ett paket till mig. Det var en ny kamera en Canon 60D. Det skall bli spännande nu att utveckla mitt intresse och den 7 maj skall jag gå fotokurs för man är ju ännu en väldigt glad amatör.


torsdag 26 april 2012

Viltrunda

Förra måndagen åkte jag ju förbi en rapsåker där jag bara såg ryggarna på fem älgar. Det var även ganska mörkt. Fick rapporter att de hade setts där på tisdagen med. Jag åkte ut i förhoppning om att de skulle komma.
Men först skulle jag se om lite rådjur var framme. Det blev lite bilder som vanligt. Här är några av rådjuren.







Här är en get som är väldigt angripen av pälsänger. Jag har förstorat bilden så det går att se. Hon är nästan helt kal på halsen.







När jag kom åkande såg jag en räv gå vid vägkanten. Jag stannade och den verkade inte reagera. Jag rullade sakta framåt men den såg något i vägkanten. Jag tog bilden genom framrutan på bilen. Räven var inte rädd och jag kunde köra nära innan den hoppade i diket. Men jag fumlade med kameran när den stod och tittade på mig en kort stund och det blev en bild på svansen när den sprang till skogs



På väg hem så stannade jag till vid rapsåkern men det var bara en älg där på besök. Men det är alltid trevligt att se älg.
Häromkvällen fick jag stanna för en älgkalv som gick på vägkanten. Det verkar som älgkorna stöter bort dem nu. Det är ju den tiden nu. Så det är bra att vara extra vaksam när man är ute och kör bil i älgtäta trakter.










onsdag 25 april 2012

Vovvarna i soffan på Åland

Ikväll häller regnet ner här och det blev ingen långpromenad med vovvarna. Inget fotoväder heller.
Det finns ju en hel del i arkivet men här är lite bilder på vovvarna i soffan på Åland. De verkade njuta av tillvaron som vi gjorde.



Ayla


Trym


Vilja


Tyra

Visst är Vilja lik Mamma Tyra? Trym har många drag av henne med. De verkar bli lika duktiga jakthundar som sin mamma. Det blir en spännande höst när de skall jagas in. Brorsan Tyr har ju kommit lite längre och har redan fått en räv och ett rådjur skjutet för sig.
Tyra skall trimmas till helgen. Strävhårig tax måste trimmas 2 gånger per år. Då blir hon fin och inte ser ut som ett troll.






tisdag 24 april 2012

Några Ålandsbilder till

Här är några bilder till från söndagen av vår tur till Åland. När vi gick mot de steniga stränderna där annars korna brukar gå såg vi en fin bock. Men jag fick ju inte upp kameran i tid. Hundarna blev ju tokiga och skallade rejält.
Det är så härlig röd färg på stenarna vid stränderna. Sedan såg jag en sten ute i vattnet som försvann. Kunde det varit en säl? Jodå, det var det fick jag veta av vår stugas ägare. Framåt eftermiddagen så kom regnet men det var bara mysigt när det smattrade på stugtaket.



















måndag 23 april 2012

Weekend på Åland (Finland)

I helgen har vi varit på Åland. Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag var där med Tyra på drevprov i december. Jag fick ju bo vid havet men kom i mörker och åkte i mörker och hörde bara havet då stugan låg nära.
Nu hade vi möjlighet att komma en helg och se lite av Åland vilket är en vacker ö. Vovvarna var med utom Konjak. Jag hade fixat avmaskning hos vetrinären vilket är ett krav idag att komma dit.
Det regnade när vi kom dit på fredagen men lördagen var helt ok och solen dök upp. Vi åkte runt och såg lite olika sjöfåglar men det var ju havsörn jag ville se. Det är gott om dem på Åland.
Vi var vid ett naturreservat med fågeltorn men inga havsörnar. De häckar nu och kan vara svåra att se sas det. 
Det blev många bilder och svårt att välja men här är några idag.



Naturreservatet Herrön, Lemland






















Gravänder vilket var första gången jag såg










Här bodde vi