söndag 10 augusti 2014

Kvällstur med älgtur


Vi har fortfarande härliga sommardagar här i Småland. Något regn har kommit men det behövs lite mer för att kantarellerna ska bli fler. Vi har hittat kantareller så det blivit till två middagar. Det är ju så gott.

Vi har varit på utställning och även hundkurs i helgen. Inlägg kommer om detta.

I veckan var jag på en kvällstur och hade med mig min tyska väninna. Det var en vacker kväll med en vacker solnedgång.
På vägen hem så stod älgkon i havreåkern som jag tidigare fotograferat. Hon hade precis gått över vägen och stod på ca 50 m. Hon stannade hos oss en längre stund. Jag kunde ställa mig utanför och ha bilen som stöd. Det var nu närmare kl 10 PM och ganska mörkt. Lite högre ISO var nödvändigt. Denna älgko lever farligt under kommande älgjakt. Hon har inga kalvar men får nästa år. Man ser att hon är äldre då hon har ett långt huvud.

                                                       Spektakulär solnedgång igen


19 kommentarer:

 1. beautiful moose and beautiful setting reflections!

  SvaraRadera
 2. Sunset with reflections, that is one of your best. and the moose, love the way you have the tall grass in the photos too. Cheers,Jean.

  SvaraRadera
 3. Hejsan svejsan..Tack för dina härliga kommentarer..älg finns det här..men jag har aldrig fått se dem..så jag njuter av dina bilder..

  SvaraRadera
 4. Beautiful pictures of the moose, Masjan.
  The sunset is indeed spectacular, absolutely great.

  SvaraRadera
 5. Flott innlegg. Det siste bildet var veldig stemningsfullt.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina möten och en ståtlig älgko! Kikat runt lite på bloggen, mycket kul att läsa och upplevelser att känna för. Hinner inte alltid kommentera så mycket men läser gör jag. :)

  //Niklas

  SvaraRadera
 7. Bardzo ładne zdjęcia z łosiem i sarenka. Piękny zachód słońca. Ślicznie pokazane. Podobają mi się takie fotografie.

  SvaraRadera
 8. - Halloj på Höglandet.
  - Vilka häftiga bilder på älgen !
  Lite humor också med det tomma jakttornet i bakgrunden.....
  Himla fina bilder vid sjön också.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder du har i det, som vi inte gå här-))
  Hälsningar Tinie

  SvaraRadera
 10. Så fint med älgkon och så vacker solnedgång ,kram Nette

  SvaraRadera
 11. Den stackars älgkon måste snarast ändra på sina promenadvägar. Som du skriver lever den annars väldigt farligt...
  Tack för tipset om huvudstorleken. Har inte många älgar i mina hemtrakter men kan vara något att tänka på ändå. Kan väl tänka mig att din tyska vän blev exalterad.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. Kul att modellen ville vara så samarbetsvillig. Många fina älgbilder blev det. Gillar bilderna med älgtornet, inte så ofta man ser älgbilder med jakttorn på.

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
 13. Å vilka fina älgbilder! Ja alla andra bilder också! Fantastiskt söta valpar har ni fått! :-) Regn är bra! Här får vi nu äntligen en del av den varan...hoppas att det blir kyligare nu när hösten närmar sig med stormsteg! Äntligen! :-) Kram och ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 14. Nice pictures of the moose, despite of thepoor light conditions. Sundowns are special as ever :-)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 15. Vilken lycka att du fick visa upp denna vackra ko för din tyska vän. Ståtliga bilder och den sista var stämningsfullt vacker.

  SvaraRadera
 16. Flotte elgbilder du har tatt! Og det er vel et elgtårn også i bakgrunnen på noen av bildene,) Det nærmer seg jakttid.
  Tenk å tråkke rundt i en kornåker:-)
  Nydelige solnedgangbilder. Ha fortsatt flotte augustdager!

  :)

  SvaraRadera
 17. Hon poserade fint, älgkon! :-) Men lustigt att hon inte har kalv/kalvar? Återstår att se då om hon överlever älgjakten...

  Bara nån dag kvar tills pyrschjakten på råbock börjar, förresten! Ska du ut och sätta dej nånstans då och vaka?? Sonen fixade till ett par jakttorn häromkvällen (röjde mest bort högvuxet sly runtomkring dem bara, för att förbättra sikten), så han kommer nog att göra ett försök när det blir dags.

  Vi ser jätteofta fladdermöss flyga omkring runt huset om kvällarna, men att hitta en inne i huset (i chiliplantan till på köpet) var ju lite lätt "chockartat". Särskilt som jag trodde att den bara var ett visset blad! :-D Har aldrig riktigt räknat ut var fladdermössen bor, men kanske i en delvis ihålig högstubbe som vi har på tomten. Eller kanske på loftet ovanpå verkstaden. Tror inte vi har dem på vinden till boningshuset, fast det är väl i och för sej också en möjlighet. Och så länge de inte börjar käka på mina odlingar, så har jag absolut inget emot att de är här. Fascinerande varelser!! :-)

  SvaraRadera
 18. Wow -- underbara bilder!

  SvaraRadera
 19. Beautiful pictures of the moose.
  But nine pictures of the sunset is really beautiful!
  Very nicely done.
  Greetings, Helma

  SvaraRadera