söndag 26 juni 2011

Midsommarhelgen slut för i år

Ja en vanlig Midsommar med lite regn och idag härlig sol och sommartemperatur. Vovvarna har gottat sig ordentligt idag.
Igår gick vi en promenad utåt skogen. Hundarna vädrade flitigt åt alla håll så det fanns nog lite rådjur som kikade på oss.
Jag hittade 2 st björksoppar. Det var väldigt tidigt för sommaren. En och annan kantarell har vi sett men inga mängder.
När vi är ute så passar vi på med inkallningsövningar. Både Trym och Vilja är jätteduktiga på det redan med sina 13 veckor.
Ganska så fina soppar
Vi brukar plocka mycket svamp när det är säsong för det. Det är fina marker för det häromkring.

Vilja kommer duktigt på inkallning. Man kan ju hoppas att det även funkar sedan hon skall jagas in. Det är ju tax så man vet aldrig men det går med mycket träning.
Sötnosarna

Våra vänner kom igår med 3 st stora svart terrier. De äldsta hundarna känner dem väl och det skulle bli spännande och ser hur knattarna skulle ta det. Med Trym var det inga problem. Vilja blev lite osäker och rädd. Hon sprang in och lade sig.
Deras matte åkte iväg med 2 av dem för att de skulle trimmas. Husse med Basse blev kvar under dagen hos oss. Basse är ju så snäll och det gick jättebra med honom. Vi gick en promenad i det fina vädret.
Kossorna på ängen
De små fick springa lite lösa med kopplet

Det var soligt och varmt och vi gick ju naturligtvis ner till sjön senare under dagen. Husse tempade vattnet 20,5 grader. Inte så farligt.
Husse tänker nog hoppa i
Uppfriskande!!

Basse tyckte det var kul att komma ner till sjön. Han gillar att simma och hämta pinnar. Så jag skulle filma honom. Kolla vad som hände.

                                                                                                                                                         
Kolla nere till höger i bild.

Ja vad säger man. Trym är ju helt otrolig. Bara en kort stund senare så gick Vilja ut i vattnet och simmade lite. Fick lyfta upp henne då hon inte kom upp på en hal sten.

Hela gänget samlat
Czar, Basse och AkkaInga kommentarer:

Skicka en kommentar