söndag 28 juli 2013

En vecka kvar till semester....

Nu har man bara en vecka kvar att arbeta och sedan är det 4 veckor semester. Hoppas sommaren håller i sig i augusti med.

Det har inte blivit så mycket bloggande i veckan och sparsamt med bilder. Vår jaktbil som jag brukar åka runt i på fototurer på kvällarna är inte helt ok. Det är läckage på styrservot vilket skall åtgärdas i början på augusti. Den bilen är mer lämplig att åka runt på skogsvägarna än min vanliga personbil.

Vi fick lite regn i fredags, visserligen bara 14 mm men det var uppfriskande för blommor och träd. Jag är glad att det inte var skyfall som i Jönköping och Göteborg. När det väl behövs regn så blir det lite för mycket av det goda.

Förra lördagen åkte jag till Hegethorns i Nässjö och kom hem med ett nytt objektiv. Ett Canon 70-200 f/2,8 L IS USM vilket jag länge tänkt och köpa. Nu fanns det ett bättre begagnat och det var bara att slå till. Samtidigt fick jag sensorn rengjord vilket behövdes.

Några bilder från veckan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ayla har varit dålig i veckan och haft diarre. Det är väl vanligt nu när det är varmt och de kan få i sig något olämpligt i trädgården. Hon fick medicin i torsdags och har nu börjat med specialfoder vilket hon nu mår bra av. Tyvärr blev Trym dålig i fredags och låg inne hela dagen igår. Nu mår Trym bra igen då han även han får specialfodret.
 
Tyra är duktig på att gräva i trädgården efter möss vilket jag inte tycker är så roligt. Man får fylla igen alla hålen med ny jord. Nu lade jag kompoststängsel över hennes nya hål vilket inte var populärt.
Hon är så rolig då hon kan sitta i timmar och bara lyssna efter möss.
 
 
 
 
 
 
 

 

21 kommentarer:

 1. Lindsjö,
  Denna vackra Monikskap och kaprifol spetsiga men ekonomiskt och spara fröet innan det inte finns fler bin!
  Skönheter är!
  Vill du bara vill kolla in min blogg igen?
  Jag var inte redo för att det inte skulle hända, men nu är allt okej!
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag förstår att du längtar till semestern nu när vädret är så fint. Jag får gratulera till det fina valet av objektiv, du kommer inte att bli besviken.
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 3. Hegethorns är bra, har för mig att min gamla arbetsgivare brukade handla in kameror till jobbet därifrån.... Och en 70-200 f2,8 är inte helt fel, har en äldre till min Nikon - det enda jag saknar är att den inte har stabilisering. Men med stativ blir det knivskärpa och kristallklara färger.

  Jo, nog sliter värmen och rötmånaden på våra fyrfota små vänner.

  SvaraRadera
 4. Gratulerer med nytt objektiv! Kjøpte tilsvarende til min Nikon i våres, er kjempe fornøyd.
  Tyra er som dachser flest, nysgjerrig og årvåken. Litt musejakt er ikke og forakte.
  Fin stemning i velkomstbildet ditt.
  Som pensjonert snekker har det vært mye jobbing for barna(3) i sommer, men i september blir det Jotunheimen først og så jakt.Håper på høstfarger i fjellet og godt jaktvær her hjemme.

  SvaraRadera
 5. - Halloj på Höglandet.
  - Fina bilder på blommor och blader !
  Canons 70-200 är kanonbra. Använde det i många
  år på jobbet.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder :) Just en sådan där växt du har längst ner "Akleja tror jag den heter" har jag en vit av , jag blev helförskräckt då jag läste på en sida att den var enormt giftig så jag ut och grävde upp den och flyttade den dit inte mina vovvar är . Dom är ju båda väldiga på att äta allt omöjligt i växtvärld :( Men sen jag kämpat klart med planteringen så gick jag in på giftinformation sidan och där var den inte giftig alls , så jag vet inte vad jag ska tro på nu men men jag flyttar inte den tillbaka iallafall , fast den är enormt vacker och skir :)

  SvaraRadera
 7. glad your pups are doing better. my horse went through a bout of diarrhea last week and i was pretty worried, but she's doing great again after some worming treatment.

  good luck with one more week of work!

  SvaraRadera
 8. Beautiful flowers with super nice color.
  Congratulations on your purchase of your new lens.
  It is a perfect lens, there you will get a lot of pleasure.

  SvaraRadera
 9. Aven Samson jagar moss och lizards. Han fick en mus harom dagen och tyvarr sa tycker han ju sa mycket om att pussas, sa man far forsoka komma ihag det och dyka undan nar tungan kommer fram. Och eftersom taxar har det it sitt DNA, sa fattar man ju att de maste jaga moss. Hoppas att alla hundar mar bra nu. Vad roligt att semestern kommer sa snart. Hela augusti, vad fint! Kram fran USA Phew, this was a lot of Swedish, I hope I did OK.

  SvaraRadera
 10. Wonderful to find the very lens you wanted, super close-ups, love the way the background blurs. Poor doggies, hope they are better very soon. Greetings from Jean.

  SvaraRadera
 11. Gratulerer med nytt objektiv. Flotte bilder. Nr 1 er min favoritt. God semester:)

  SvaraRadera
 12. En riktig sorkhund, Hoppas vädret håller i sej under din semester

  SvaraRadera
 13. Vad KUL att du köpte ett sådant objektiv - det kommer du ALDRIG att ångra! (Fast du kommer att få stora armmuskler av att bära på det! ;-) Men vad gör väl det!?)

  Mindre kul att hundarna blivit dåliga, men förhoppningsvis är de snart piggelina igen! :-)

  SvaraRadera
 14. Beautiful photos, wonderul flowers, nice dog:) Greetings

  SvaraRadera
 15. Herlige bilder!!Spesielt er jeg svak for den lille vovsevosen:)))))

  SvaraRadera
 16. Underbara bilder! Så skönt att du snart får semester, själv har jag bara två veckor kvar...det går allt för fort...

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Även jag går och väntar på semestern :), fyra dgr till sååå då skall även jag njuuuta av lediga dagar efter en verkligt intensiv juli månad av anledningar.
  Fin header du har lagt upp!
  Fyy, för vovvens dåliga mage, hoppas det redde upp sig.
  Må gott /bea

  SvaraRadera
 18. Så snygga bilder. Grattis till nya objektivet en pärla som du säkert kommer att ha glädje av, har det med 4.0 och det är mitt absoluta favoritobjektiv. Det jag använder mest.
  Hoppas du får en skön semester och att "fotobilen" står klar och väntar.....
  Kram
  M

  SvaraRadera
 19. Very nice these purple flowers in different shapes :-)
  And also a lot of fun with your new lens.

  SvaraRadera
 20. Tyra is so cute! Love your pictures of the flowers! Awesome! The one with the bee inside the flower...looks like he is stuck! That's a very good picture. I hope to get me a good camera one day! :)

  SvaraRadera