tisdag 18 januari 2011

Hundträning igår

Som vanligt på måndagar är det hundträning ute på jaktgården. Tänkte dock på hur det skulle gå då det nu töat och det är halt överallt. Vi brukar vara på en äng som varit plogat för oss.
Jag kom inte långt på den lilla körvägen upp mot huset. Glashalt!! Sedan att få ut Ayla ur bilen där bak var ett helt företag. Det vara bara att ta henne under armen och stövla ut i den djupa snön. Där var det säkert att gå. Vi var inte många då det säkert var flera som avstått att komma pga halkan. Men vi hade tur. Det var inte halt alls på ängen. Ett litet snölager var kvar och helt perfekt.
Som vanligt var det övningar som att gå runt och ha bra koppelföring, serpentiner runt varandra och olika inkallningsövningar. Idag var det även med en störning som var en skål med köttbullar!!! Ayla var ju såklart intresserad av köttbullarna och inte fanns tanken att bara gå förbi inte. Men efter ett par gånger med korrigering NEJ...sedan beröm så gick det bra. Värst var Astrid, en wachtel som bara slängde sig i skålen.
Inkallningsövning förbi skålen gick bra med och man blir ju lite stolt då Ayla är så duktig.

Chanel vill inte vara med på bild

Molle en trevlig taxkille som jag brukar trimma.


Här är en övning där vi står i en ring. Vi skulle nog gå serpentin. Kolla lilla UFO:t med de gröna ögonen. Ayla! Jag sade "stanna" och smet ut ur ringen för att fotografera. Hon satt lydigt och väntade. Vilken duktig tjej!

Här är en av våra duktiga instruktörere, lite vimsig ibland. Vi skall gå åt höger men själv går hon åt vänster. Det kan bli lite röirigt. Men vi har kul och våra hundar trivs. Notera skålen med köttbullar.

Måste bara avsluta dagens rader med bilder på Ayla som hittat en bra sovplats i soffan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar