tisdag 11 juni 2013

Valpköpebesök, hundkurs och jaktmöte

Det har varit fullt upp en vecka nu och det har varit dåligt med tid att uppdatera bloggen. Det blir så ibland.
Vi har haft valpköparna på besök. De som har fått välja först har valt sin valp nu och alla valparna har fått sina namn.
Sedan har jag varit på hundkurs fredag och lördag med Vilja. Styrelsemöte med jaktlaget har även gjort en kväll mig upptagen.

Det var dags för ledarskapskurs för hundägare med hund som även jag var med på förra året. Det skulle bli nyttigt för Vilja att åter igen gå den. Med vetskap om hennes mentaltest vi gjorde skulle detta vara intressant.

Det var Peter Ekeström www.dogworks.se som var kursledare. Han är otroligt kunnig på hundar och har många olika typer av hundar. Man måste ju ha erfarenhet för att förstå sig på olika hundars beteende.
Vi fick börja med att hämta hundarna ur bilarna och inte säga något åt dem. Vi satte dem i en ring och lämnade kopplen och gick en bit ifrån. Alla hundarna satt stilla. Det var otroligt.
Under två dagar var det olika övningar vi prövade. En del övningar gjorde vi alla men även en del övningar var individanpassade.
Vilja var ganska lynnig och ville gärna skälla och göra utfall mot andra hundar. Hon är mera osäker än arg. Peter menade att hon är disträ. Men det är att jobba med henne nu.
 
På fredagen var det mycket varmt och vi tränade korta pass med hundarna. In i bilarna som stod i skuggan och ge dem vatten ofta gällde under dagen.
En övning som var ganska kul var att gå till hönsgården. Nu skulle jaktlusten prövas och den fanns ju hos alla. De skulle sitta still medans Peter var inne i hönsgården och satte fart på hönorna. De flesta fick sina hundar lugna även jag med Vilja.
 
 
Här sattes hundarna med störning av korna (exponeringen var lite fel här)
 
 
Träna hunden på promenaden t ex att balansera på vedtrave. Stärker de fina musklerna i tassarna.
 
 
Vilja var duktig på detta
 
 
Träning vid hönshuset. Charlie och Soya fick extra träning med att sitta där sedan då de  bara ville in till hönorna. De fick sitta bra länge.
 
 
Vi byggde upp en hinderbana. Alla vovvar var lite tveksamma i början men med träning gick det bra. Vilja var duktigast på denna smala bräda.
 
 
Doris vill inte in i tunneln
 
 
Gryttunnel
 
 
Vilja klarade de hala ramperna fint.
 
 
Vi avslutade kursen med att åka ut i ett vilthägn. När vi kom fram såg vi både hare och rådjur. Hur skulle detta gå?? Vi gick några 100 meter med en 5 m lina släpandes efter hunden. Nu gällde det att ha kontakt med sin hund. Vilja var mycket intresserad av ett spår men jag fick henna att följa vilket var superbra. Jättenöjd!!
 
Störningar är bra och Vilja var en bra störning för hon löpte. Det skulle vi inte säga i början av kursen och de tre hantaxarna skötte sina övningar bra utan större problem med Vilja.
 
Det var en toppenkurs med utmanande övningar och glada skratt. Rekommenderar gärna denna kurs.
 
 
Peter Ekeström www.dogworks.se

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

12 kommentarer:

 1. looks like a lot of work for both you and will. glad you enjoyed it, though. and glad the buyers are picking their pups. :)

  SvaraRadera
 2. This was very inspiring for me. I'm finally feeling well again after about three years or not feeling so great and I have been thinking about training Samson. My husband did the basic training when Samson was little in Los Angeles, then Angel took over up here. She was fantastic and Samson respected her so much. I haven't done a thing with him, but recently I started with a few bad habits he has and he is very responsive. This looks like a great outing, a great trainer and all sorts of opportunities for the dogs.

  Will you post some final pictures of the puppies with their new names before they leave?

  SvaraRadera
 3. Verkar ha varit en bra och rolig kurs! Alltid roligt att träffas med andra och träna :)) Här har det också blivit lite tid på bloggen o det känns svårt att komma igång...men det vänder nog :)

  SvaraRadera
 4. That's some interesting training! It looks like fun, though! Will seemed to do quite well.

  Not sure why my blog posts haven't been updating for you. Other people have the same problem sometimes. My posts stop updating for a while. I think it must be a technical problem with Blogger.

  SvaraRadera
 5. What a great day, and so much new for the little dogs, guess it is so hard to sit quietly when the hens are right there. Your family did so well, again Congrats. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 6. Interessant innlegg med tilhørende gode bilder fra kurset :-)
  Rune

  SvaraRadera
 7. Låter som en himla rolig kurs - bra upplägg på övningarna!! :-)

  Och så måste det ju vara extra kul när det bara är jägare och jakthundar med!? Så klart man kan vända sej till Brukshundsklubbar och dylikt om man vill träna lite allmänlydnad och socilalisering, men det måste ju ändå vara roligare att hålla på tillsammans med likasinnade + kunna få lite extra jaktinriktning på det hela också. :-)

  SvaraRadera
 8. Great to see the training of the dogs.
  The dogs often find it great to do.
  Regards, Irma

  SvaraRadera
 9. Härligt. Detta är en kille (Peter)jag gärna hade träffat med mina hundar men det är lite långt att åka.

  SvaraRadera
 10. Underbart att se utbildningen av hundarna, så bra att det går bra med dem.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 11. Hej, hej

  The Beautiful Doggy stjäla mitt hjärta igen och det finns strålande och vi njuta av igen, tack!
  Du gör allt till en fest med denna kompo oss höra!
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 12. lekker met de hond op cursus leuk hoor
  mooie foto's
  groetjes Herman.

  SvaraRadera