tisdag 16 juli 2013

Familjen björktrast

Vi har en familj med björktrastar som har ett bo i ett av våra päronträd. Jag har sett att de flygit hela tiden med mat till ungarna.
De är rätt finurliga då de inte flyger direkt till boet. De sitter i ett annat träd länge och sedan till ett träd närmare boet. Sedan när det känns säkert flyger de till boet med mat.

Idag tänkte jag att det skulle vara trevligt med lite bilder på trastfamiljen. Man såg bara några näbbar sticka ut över kanten.

 
 
 
Här satt björktrasten minst 5 min för att se om det var säkert att flyga till boet
 
 
Jag satt på altanen i det fina vädret och hörde hur ungarna fick mat. Det var ingen idé att försöka få en bild när de matade ungarna. De var väldigt vaksamma. Gick och tittade igen men då fick jag se.........en unge var ju utanför boet nu.
 
 
 
 
Plötsligt flög en unge ner ur boet och ut ur trägården som tur var. Hundarna blev ju tokiga och skulle ta fågelungen. Men den flög bra och landade på andra sidan vägen. Där kunde den ju inte vara....
 
 
 
Jag hittade den och tog den till trädet igen. Sedan tog jag in alla hundarna för jag tänkte försöka få upp den till boet.
 
 
 
Jag kunde ta några fina bilder. När jag skulle ta den igen så flög den.....ohhh vilken otur!! Den flög ut ur trädgården och landade i en nyponbuske i vägkanten. Det gick ju inte och hitta den i det nu.
 
Men föräldrarna hade kontroll på var ungen var. De flög hela tiden runt busken och hade mat i munnen.
 
 
 
 
 
 
 
Jag undrar om fågelungen kommer att klara sig där i riset och att den matas där? Vad tror ni?
 
 
 
Fågelunge nr 2 satt utanför och efter att jag varit inne 30 min var den borta. Den ville väl vara lika tuff som syskonet och hade gett sig iväg. Den sista ungen är ännu kvar i boet och har matats av föräldrarna ikväll.
 
Det var riktigt trevligt att följa detta.
 
 




 

28 kommentarer:

  1. Ungarna sitter och skriker efter mat i det fördolda efter att de lämnat boet, så det går nog ingen nöd på de här små pluttarna. Härlig serie bilder på deras första äventyr fick du.. och jädrar sicken snygg headerbild du har.

    SvaraRadera
  2. they are so cute, but so vulnerable when they fledge! i hope they make it!

    i like your new header. :)

    SvaraRadera
  3. Så gulligt :) Kul att du fick fånga det på bild också :))

    Å jättefin header!!

    SvaraRadera
  4. Hej
    Vilken fin serie på trastarna alltid kul att ha fåglar på hemmaplan att studera. Även fast man ibland kan bli lite trött på tiggarlätena....
    Man får ju både se och lära sig massor av saker de har för sig, bland annat att de alltid kollar läget först för att inte avslöja var boet är när de kommer med mat.
    Ha en fin dag
    /Ingemar

    SvaraRadera
  5. Great photos of the young fieldfares.
    Sharpness and exposure of the photos is really quite perfect compliment.
    Photo 5 is my favorite.
    Regards, Irma

    SvaraRadera
  6. Trostene lemnar ofte redet før de er flyvedyktige, og lever farlig noen dager inntil de kan fly ordentlig. Fin beskrivelse av denne troste familien :-)

    SvaraRadera
  7. Det är nog kul att följa dom små liven ,vi har inte sett våra trastar sedan dess dom har nog flyttat till fredligare marker,fina bilder du fick ,kram Nette

    SvaraRadera
  8. Interesting how the parents will check for danger before going to the nest. Nice shots.

    SvaraRadera
  9. Lindsjö
    Skönt att även överens om att se en Björktrast med barn aldrig hört att någon har sett små växa upp så att en serie återigen njuta av något nytt!
    BRT,
    Annie
    http://anniezon.blogspot.nl/

    SvaraRadera
  10. härligt att se de små mirakel som nature ger...din overhead är fantastic..ha en fin kväll

    SvaraRadera
  11. Vilket jattefint header photo. I better write in English at least for today. Too hot here! This was a wonderful story of bird life. I would worry too about those two who left the nest, but maybe it was time for them to leave. At least they could fly. I'm feeling better after two weeks of not feeling so great. So we are all trying to get back in shape here. Take care. Kram fran USA

    SvaraRadera
  12. Beautiful pictures of the Fieldfare. Now I know exactly where they are in the summer, here you can see them only in the winter. My compliments for your ,
    head picture wonderful atmosphere.

    Groetjes Tinie

    SvaraRadera
  13. Härliga upplevelser och bilder. Jodå, den klarar sig säkert. Föräldrarna har bra koll var ungarna sitter och tigger. Faror finns förstås, men det gör det ju alltid. Ha en fin sommar fortsatt.

    SvaraRadera
  14. Fin-fina närskott på ungarna. Bra att du tänkte på att ta in hundarna medan det här äventyret pågår.
    / Deerhunter

    SvaraRadera
  15. Inte så roliga fåglar att ha i massor , men de är mycket tacksamma att följa. Tur att de finns ändå. Fin serie. Det känns som det är ganska vanligt att de kommer lite på villovägar/brita

    SvaraRadera
  16. What fun is that Majsan. I see fieldfares only in the winter and then I have to find them in certain places. So you have a nest of these fieldfares in the tree in your own garden. Super fun!

    SvaraRadera
  17. What a nice story. We only see these birds at wintertime when it is very cold. I love to see them as a young bird. I think there is a great chance that they will survive.
    Greetings, Gonnie

    SvaraRadera
  18. Åt de inte björktrast på Historieätarna härom sistens?
    Tror jag skall försöka testa till hösten.

    SvaraRadera
  19. Beautiful bird photos! You get such great pictures of wildlife!

    SvaraRadera
  20. What truly lovely pictures!

    SvaraRadera
  21. Vilken underbar header du har lagt upp! Fina bilder på trastfamiljen =) Här packas det för resa till utlandet ;-) Ha en fin vecka och vi hörs!

    SvaraRadera
  22. This is always so interesting to watch. We had a nest of bluejays outside our kitchen window and the crows scared them off. Then we had a nest of mourning doves in the backyard and they were scared off. So difficult to watch when predators are involved.

    SvaraRadera
  23. Oh another thing ~~~~ LOVE your header picture!!!!

    SvaraRadera
  24. Kul att du fick se dom lämna boet dom små trastungarna,
    skatorna brukar vara påpassliga och vilja ha en middag.
    Naturens lag heter det visst.
    Ser kul ut när ungen vilar näbben mot en kvist.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  25. A WONDERFUL PGHOTOGTRAPHY NATURE STORY! wELL DONE! jACK

    SvaraRadera