onsdag 30 juli 2014

Fina sommardagar som går fort

Jag har varit dålig med att producera blogginlägg i sommarvärmen. Beundrar många av mina bloggvänner som kunnat göra inlägg. Jag har läst alla men inte hunnit med att kommentera.

Vi har ju haft varmt som resten av Sverige och man har bara tagit det lugnt och försökt och få svalka. Det har varit många turer ner till sjön och då kan man hoppa i vattnet för att få lite svalka. Men i år har det varit svårt då vattnet varit runt +25-26 grader C. Jag kan inte komma ihåg att det varit så varmt någon gång.

Hundarna gillar att gå ner dit och vi har tagit med middag, mycket vatten, korsord och böcker för att gå hemåt först när solen börjat gå ner.
Jag har gjort lite turer här hemma för att se vilt men jag har inte sett någonting. Nu börjar snart brunsten för rådjuren och bockarna bör komma fram.

Här är lite blandat med bilder från våra dagar vid sjön. Både dag och kvällsljus.


Tyra har mått bra nere vid sjön

                                                                   Konjak                                                 Ayla och Tyra vilar i värmen


                                                                    Ayla


                                                                 Trym


                                     Tyra har varit med vid sjön med tjocka magen                                                       Trym försöker apportera


Vilja

Trym
Jag tog båten och fotograferade vårt ställe från sjösidan. Det är en holme.Häromdagen passerade åskvädret 3 km från oss


Just nu har jag gjort klart allt för att Tyras valpar skall komma. Hon har kräkts 3 gånger nu under em. Varit lite orolig. Så det är nog på gång detta dygnet. Lite spänd är man ju då detta är ganska nytt för mig. Men man måste ju lära sig.

Bild på Tyra från igår.

            
   16 kommentarer:

 1. good luck to tyra! i hope the delivery goes well without any trouble! loved the reflections and beautiful lake views!

  SvaraRadera
 2. erg mooie foto's
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder med en trevlig atmosfär.
  Lycka till med födseln av valparna, förhoppningsvis allt går bra.
  Hälsningar Tinie

  SvaraRadera
 4. Fine sommerbilder fra ditt sted :) Lykke til med valpingen !

  SvaraRadera
 5. får väl säga lycka till med födandet .hoppas ni inte har så varmt här kom det till slut en regnskur och rensade luften ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Hei !
  Store og små koser seg i sommervarmen, nyt dagene !

  SvaraRadera
 7. What beautiful pictures. And good luck to ya!
  Snorts
  Lily & Edward

  SvaraRadera
 8. Stakkers liten mammavov!Hun har hatt det litt tungt i varmen kansje!Men det skal nu snart bli bedre når valpene kommer.Hun er jo så søt :)Alle dine hunder er så fine!Og du har tatt mangen fine bilder av dem..Tenker de har det godt hos dere :)En nydlig plass dere har..Høres så avslappende ut med bøker og kryssord og bare nyte dagene:)Her i Bergen har vi nå komt til normalen med litt regn og 20 grader.Men de sier det blir varmt igjen tilhelgen..Jeg kan heller ikke huske noengang slik varme her i Norge..Håper alt går bra i natt eller når tiden er inne!du klarer deg nok fint.(Jeg tok i mot min lille puddel sine valper da jeg var vel en 5 -6 år..Jeg var alene hjemme da mine foreldre var på jobb.Jeg glemmer det alldrig..Men hunden min Heidi.greide alt sammen selv..Så det går nok bra!

  Ha det fint videre i sommer..Takk for kommentar hos meg :)

  SvaraRadera
 9. Tyra. let all go well with the delivery, and Lindsjo, be brave as you sit and watch and wait. Lovely water photos. Hugs, Jean.

  SvaraRadera
 10. Gorgeous lake! The dogs are so cute! I bet they enjoy it there!

  SvaraRadera
 11. A beautiful day, and it is good for the dogs, they looked so tired.

  SvaraRadera
 12. Beautiful photos of the lake and the dogs.
  I hope the birth will go for Tyra well.
  Maybe the next blog to see young puppies.

  SvaraRadera
 13. Åh, så spännande med den förestående valpningen! Ja, den kanske är avklarad vid det här laget!? Isåfall hoppas jag att allt gick bra och att både Tyra och de små mår prima nu!!! :-)

  Igår slog vädret om, och det var SKÖNT tycker jag fast att det var mulet och småregnigt hela dagen. Idag är det sol igen, men inte alls lika varmt som vad det var för några dar sen. Fullt nöjd så här!! :-)

  Vi håller på vid renoveringsobjektet så gott som varje kväll, och givetvis på helgerna, men just nu känns det som att det inte händer så mycket där... Mest en massa tidskrävande småpyssel. Sånt som måste till, men som liksom inte syns! <:-) Nästa stora grej blir att ta i tu med badrummet/tvättstugan, men vi överväger att lägga ut det jobbet på ett proffs i stället. Ska åtminstone ta reda på vad det skulle kosta att göra det.

  SvaraRadera
 14. Wonderful photos. Cute pictures of dogs.

  SvaraRadera
 15. Oj oj oj, lilla Tyra....ingen dålig mage du har :)
  Vilken härlig stil Viljha har, liksom lite smånoschig sådär....Spännande hur det går för Tyra.....hoppas hoppas....
  M: Vi gör ingen tur neråt i sommar, det är för varmt och vi försöker koppla av istället, och bara göra endagsutflykter....Kasper klarar inte av värmen om vi skulle fara iväg, så därför får det bli så här i år...
  Ha en skön sommar och lycka till med allt!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Fint att det gick bra for Tyra. Jag skulle varit jatte orolig, men som du sa, sa maste man ju lara sig. Det ar helt underbart for mig att fa lasa om sommar dagar vid sjon forstar du.

  SvaraRadera