lördag 17 augusti 2013

Hundvakt, skytte och färger

Dagarna går och det är skönt att vara ledig. Det har varit både sol och regn i veckan. Lite trist med dessa regnskurar som gör allt blött i trädgården. Sambon har fått springa ut och in med verktygen då han snickrar på friggeboden som ska bli gästhus/hundhus.

Vi har sysslat med både jaktmarksarbete och varit skjutledare på älgbanan i veckan. Man ansvarar en vecka för fasta skyttekvällar och även jaktlag som hyr in sig på älgbanan. Vi har ju även skjutit både på älgbanan och lerduvebanan. Imorgon ska vi gå kuljaktstig. Jag tar det som en träningsrunda då jag inte skjutit så mycket på älgbanan ännu med min nya studsare.

Igår kom Stella som vi är hundvakter för över helgen. Hennes husse och matte är på bröllop och det var ju självklart att vi skulle ha henne. Det är en riktig vilding med mycket energi. Ayla och Stella leker så bra ihop och det går verkligen hett till ibland.

 
 
 
 
 
Agilitytunneln var rolig att leka i
 
 
Häromkvällen åkte jag iväg en tur. Nu får man tänka på att det blir mörkt fort. Det var ett härligt ljus på himlen och jag snabbade mig ner mot sjön.
Vid ett fält så stod det 10 tranor och betade. Så många brukar jag inte se på en gång. Ofta är det ju bara två. Nu har jag mitt 70-200, 2,8 objektiv så det kan bli bättre bilder nästan mörker. Klockan var nästan 9 PM.
 
 
 
 
 
Jag fortsatte ner till sjön och ännu en gång blev jag förtrollad av en nytt skådespel av färger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tranor som flög över mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Känns detta igen??
 
Ni vet ju att jag alltid har med mig kameran.....MEN...i tisdags när vi skulle till skjutbanan hade jag inte med den. Vad står i havreåkern? En älgtjur såklart!!!! När vi åkte hemåt så sprang en rådjursget över vägen.....till sina kid som väntade på henne. De stod bara 30 m från oss och tittade en bra stund. Vi åkte och de stod kvar. Jag har fotograferat denna tjur och rådjursfamilj i våras men fick inga toppbilder som jag kunde fått nu.....
 
 
 

 


29 kommentarer:

 1. Härliga bilder du visar ,kul att ni fick vara hundvakt och att dom leker ihop .Här tittar jag på månen som bildar en bred gata av strålar på vattnet men jag har ju inget stativ till detta augusti månsken ,kram nette

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder! och nr 12 blir min favorit :))

  ja nog känns det igen, har också (nästan) alltid kameran med mej, men såklart får man se nåt speciellt de få gånger den får stanna kvar hemma... :/

  SvaraRadera
 3. so glad you are dogsitting one of the pups! what a good way to see her again!

  the cranes are really cool to see - especially in that number. and the sunset! wow! the reflections and colors are gorgeous!

  SvaraRadera
 4. Tack snalla du for att du tar med dig kameran och aker ut pa kvallarna sa vi alla far se de underbara solnedgangarna i Smaland. Tranorna var ju helt underbara med. I gar nar jag korde ner till brevladan korde jag nastan pa en roadrunner hane som sprang over vagen. Ingen kamera hade jag med mig forstas. Men det ar ju sa roligt nar man far se lite ovanligt vild liv. Kram fran USA

  SvaraRadera
 5. Ser att ni hade samma ljuvliga kväll som vi hade. Ser att ljuset var ungefär lika, bara det att ni ligger före oss i tid/Brita

  SvaraRadera
 6. Beautiful pictures, nice to see how the dogs play.
  The setting sun is really quite amazing, what a color spectacle.
  Happy Sunday, Irma

  SvaraRadera
 7. Lovely photo's ..... and i like the colors very much.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 8. dein neues Objektiv ist ein super Tele.. Lichtstark und es macht ganz grossartige Bilder... so eines brauche ich auch noch..:-))
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 9. mooie foto's vooral die lastten foto's.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 10. Wow vad en vacker atmosfär bilder du har tagit, är detta ren njutning. Vackra även hundarna med sina övningar.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 11. Ja det är så himla typiskt hur mycket man får se när man inte har kameran med sig :-( Du får tänka på att bilderna ändå aldrig blir riktigt lika bra som den verkliga upplevelsen... :-) Du har ju dessutom hunnit fota en massa superfina bilder ändå! :-) Ha d bäst!

  SvaraRadera
 12. The lake pictures are great.

  SvaraRadera
 13. Jag hittade äntligen tid att surfa på Internet på den bärbara datorn.
  Så jag använder för att översätta det till mig av Google din blogg.
  Tack så mycket för de vackra bilder.
  Inom några dagar kommer Tibi också vara på hund sitter, hoppas jag att hon har så mycket roligt liksom ditt besök.
  Bästa hälsningar och ha en trevlig helg
  Sylvia

  SvaraRadera
 14. På sistone har jag blivit mer och mer slarvig med att ha kamera med mej, så jag har också missat en hel del fina motiv. Dock inga älgar eller rådjur med kid... Men du får säkert se dem igen (eller några andra!) - och då har du kanske kameran med dej!? :-)

  Kosta Outlet var inte så dumt faktiskt! Jag gillar inte såna där stora "grejer" som Ullared, utan för min del duger Kosta alldeles utmärkt. Kan absolut tänka mej att åka dit igen. :-) Maken köpte förresten en jacka och ett par handskar på Jaktia.

  Fint väder så här långt idag. Hoppas det är något liknande hos dej! :-)

  SvaraRadera
 15. Cranes and beautiful skies, they remember me of my recent holiday. It's great to see this. A pity that you did not bring your camera as you described. Another good lesson:)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 16. That 1/2 moon is beautiful. We saw the very same moon too. Now doesn't that make you feel closer!!!!

  SvaraRadera
 17. Lindsjö,
  Vilken cuties som Tackle poser ännu stygg och hey!
  De kranar och de vackra himmel som är också toppen!
  Tack för din show,
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 18. Vi har varit på björnskytte och det var verkligen lärorikt o kul! Hoppas du njuter av din semester!

  SvaraRadera
 19. What delightful shots - that last one is stunning!

  SvaraRadera
 20. Very cute pictures of your dogs and I enjoy therefore. So there is not much to shoot amar that comes naturally. Nice that cranes but also your skies are beautifully photographed again. you begin to photograph all the better :-) Majsan

  SvaraRadera
 21. Mange flotte stemninger og fine bilder av hundene :-)
  Kameraet bør alltid være med ellers skjer det du beskriver!
  Rune

  SvaraRadera
 22. Typiskt ....men så är det ibland (ofta...) men fina bilder från vacker natur i alla fall!

  SvaraRadera
 23. Nu man är tillbaka efter en jätte fin semaster..vilka in landskap och färgerna på himlen..du är inte den enda att inte ta kameran med dig..fast för mig är ..att så fort mina barn och min man åker ut själva ser älgar..harar etc...fustrerande ibland=).ha en fin helg..

  SvaraRadera
 24. Jodå, nog känns det predikamentet igen, alltid. Det känns som djur ibland är tankeläsare. Grattis till din nya optik, förresten. Ett av Canons bästa har jag förstått.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 25. Precious blog your have over there. By the way, I love your sunsets, superb.

  SvaraRadera
 26. Det där med att inte ha kameran med...det känns igen...fniss...
  Vilka härliga bilder på hundarna, man verkligen ser buset :)
  ...och underbara bilder på solnedgången, det beror nog inte BARA på objektivet, misstänker allt att fotografen har ett finger med i spelet...*ler*
  Ha det gott på semestern och passa på att njuta lite med, inte bara slita hela tiden.
  Kram

  SvaraRadera
 27. - Halloj på Höglandet.
  - Mycket vackert vid sjön, Härligt ljus på
  molnen och dessutom plattvatten !
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 28. OH vilka underbara vackra bilder:) Du har verkligen fångat det underbara ljust vid sjön när solen gick ner:)
  Självklart känner man igen det.. man har ju ALLTID kameran med sig ..men just när man verkligen skulle behöva den ..så har man glömt den hemma eller tänkt..jag skall ju bara iväg och handla ..då behöver jag inte kameran..men det gör man tydligen ändå :)

  SvaraRadera