söndag 25 augusti 2013

Hundar, skytte och härliga kvällar

Oj, nu har det gått en vecka sedan jag skrev ett inlägg. Trodde jag skulle vara flitig på min semester men men.....
Jag har läst bloggar och hållt mig uppdaterad vad som händer hos er bloggvänner. Vi har haft fina dagar och kvällar och då känns som tiden går till annat.

Vi har tagit veckan som den har kommit men varit iväg på en del aktiviteter. Vi hade ju Stella förra helgen och det var supertrevligt. Det bästa var att Vilja till slut accepterade Stella. Trym som inte alls brytt sig om valparna under hela tiden vi hade dem lekte som bara den med Stella.

 
 
 
 
 
 
En trött Stella
 
 
 
Vilja och Stella myser i sängen
 
 
I början av veckan var vi och hälsade på Tyr, Vilja och Tryms bror. Han behövde får sig en trimning. Han var rätt långhårig. Det var trevligt och se honom nu då han utvecklats till en stilig taxkille. Att bli trimmad tyckte han inte alls om denna gång.
 
 
Tyr med hans kompis Pricken
 
 
Vi har varit ute i svampskogen men det verkar vara för torrt nu då det är ganska lite svamp än normalt. Man ser på våra sjöar som har mindre vatten att det är ett bra tag sedan vi fick ordentligt med regn.
 


 
 
 
 
 
En göl som finns i våra svampmarker. Det var spännande då till höger i vassen hörde jag ett djur. Vassen vajade och plumsande steg. Jag hörde hur djuret satte nosen i vattnet och bubblor kom ....men jag såg inget. Kan det varit en räv som gick där? Ett vildsvin hade jag sett ryggen av...hare ...nej...de går inte i vatten sådär.
 
 
 
 
 
 
Vacker svamp men ack så giftig!!!
 
 
Vi har gått två kuljaktstigar. En förra söndagen då jag gjorde ett katastrofresultat, fy!!!!
Idag gick det bättre men jag klantade till det vid sista station. När vi åkte låg jag på fjärde plats i damklassen men borde varit på andra plats om inte jag klantat mig....inget och skriva om då det var mest pinsamt.
 

 
Sambon från förra helgen, skott mot griskulting
 
 
Vår kompis idag, Skott mot stillastående gris och två löpande grisar
 
 
Vi har haft fina kvällar och det har blivit att gå ner till sjön. Vovvarna tycker om att vara där. Det är verkligen rogivande och man kopplar verkligen av där. Några bilder från sjön.
 
 
Vi badade såklart, det var lite friskare men skönt. (Fredags)
 
 
 
 
 
 
 
De sista fyra bilderna är från ikväll. Lite grillat älgkött och lite rött till kunde vi avnjuta solen gå ner. Dags att gå hemåt.
 
 
Det var lite av veckan och jag ser att allt kunde inte komma med. Lite viltbilder har jag ju fått med men de kommer i nästa inlägg.
 
 
 

 
 
 
 
 

32 kommentarer:

 1. vielen lieben dank fürs zeigen.
  hab eine gute woche
  liebe grüße von sylvia

  SvaraRadera
 2. the lake is beautiful. the pups, too. sorry about your shooting competition, though! :)

  SvaraRadera
 3. I'm so glad you are having a wonderful vacation. The pictures from the lake make me want to jump on the next plane to Sweden. I hope you had a chance to read and see pictures of wildlife around here. We have had a large bobcat, and, not so good, a mother black bear with a cub. No pictures of the bears, they come at night to drink from our dripping faucet.

  SvaraRadera
 4. Lovely to see the doggies play happily together. Pity about going from 2nd to 4th, It happens!!! Super photos with water and grasses, every one is so good. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 5. Livet går inte ut på att blogga, det skall levas så ta det lugnt du.
  Kuljaktstigar är roliga och nyttiga oavsett vilket resultat man får... För egen del sket det sig ordentligt, varje potentiell kuljaktstig i trakten krockade med något.

  SvaraRadera
 6. Lovely photo´s....good post.

  greetings, Joop

  SvaraRadera
 7. Det är alltid spännande med djuren runt omkring sig. Både de man ser och de man inte ser. Att bara höra något i vassen höjer pulsen ordentligt, och att höra sörplandet... Kul!
  En räv borde väl låta ungefär som en hund när den dricker, annars ett rådjurskid kanske? Bra färg för att inte synas.... Gick du fram och kollade spår?

  SvaraRadera
 8. Beautiful pictures, the playing dogs is really great.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 9. Bra andre også strular med skytte iblant:) mye hunder du har. Kul å slippe Albin nå, håper at han skal bli ennu bedre i år. Ser ut som det er mer hare iår så fra söndag er bössan med. Lenge å vente för du kan slippe, lii synd det med så mange fine hunder. Vi hörs

  SvaraRadera
 10. Hej där,skönt att du kan njuta av ledigheten utomhus i fint väder. Fina bilder och Stella är så fin. Lustigt att Trym nu gillade att busa med henne.
  Här började hösten göra sitt intåg men så helt plötsligt blev det varmt igen, bonusdagar kan man väl säga.
  M

  SvaraRadera
 11. mooie foto's
  ik heb er van genoten.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 12. Låter som ni har en alldeles prima semester!!! :-)

  Kuljaktstigar har jag bara varit med på (som publik!) vid några få tillfällen, men helt klart är det trevligare än hageljaktstigar. Maken sköt många såna förr, och ibland undrar jag om det inte var i samband med dem som jag skadade min hörsel!? (Visserligen var vi på många högljudda discotek också på den tiden, men iallafall!? Hagelskott smäller obehagligt... Uhhh...) Då, i mitten och slutet av 80-talet, var det förresten Pia Hansen (OS-medaljören, du vet?) som dominerade damklassen på jaktstigarna här i Skåne och södra Småland. :-)

  Om det inte blir ett rejält väderomslag nu snart, med massor av regn och hög luftfuktighet, så undrar jag om det ens blir några trattkantareller i höst...? De gula sommarkantarellerna är det nog kört med för det här året iallafall - jag har hittat typ tre stycken... :-/ Tur det fanns desto fler i fjol, och att man fortfarande har några kvar i frysen! Det är ju så-å-å gott!!! :-)~

  SvaraRadera
 13. A lovely lovely series of shots!

  SvaraRadera
 14. It's nice to read that you are having a good time during your holiday. Playing with the dogs, some shooting and of course enjoying your environment. Quite clearly you're doing fine.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 15. När man har semester skall man ha det mysigt och gott och inget press op att man är tvungen att blogga :) Vi är kvar även efter semestern;)
  Det var som vanligt jätte härliga bilder och så kul de hade det när de spran runt och lekte:)
  kram

  SvaraRadera
 16. Oh, aren't you so lucky to have a couple of dogs, beautiful.

  SvaraRadera
 17. Det verkar vara en toppensemester och toppefina bilder! Man blir så glad när man ser "bushundar"! :-)

  SvaraRadera
 18. Härliga bilder!! Du ser ut att ha haft en fin vecka!

  ...¨å det kan vara skönt att vila från bloggen ibland :)

  SvaraRadera
 19. Flott billedserie du har lagt ut ! Jeg ble så glad i det første bildet :)

  SvaraRadera
 20. The pictures of the dogs are really great to see you :-) Also aerial is very beautiful. You say you were in instead of actually 2nd. 4th Better luck next time anyway. And already poisonous mushrooms?

  SvaraRadera
 21. Mooie foto's van de honden, vooral de eerste. Het plezier straalt er vanaf.
  Lees net je vorige bericht over het zien van de eland stier. Je had geen camera bij je, dat zul je altijd zien. Wat eengeweldige ervaring.
  groeten, Gonnie

  SvaraRadera
 22. Låter kul med en fotokurs i höst! :-) Jag har aldrig gått nån sån, för det har mest bara anordnats nybörjarkurser här, vilket jag har känt mej överkvalificerad för... <:-)

  Skulle vara kul att gå en studiecirkel i något helt annat ämne - kanske nån slöjdkurs!? - men det har svårt för att bli av. Och så brukar det vara så attans dyrt också... :-( Förr om åren fanns inte tiden till det heller, men nu sedan barnen blivit vuxna så är det ju annat. Om jag inte ska läsa nån högskolekurs under vårterminen, ska jag baske mej ta en allvarlig funderare på en studiecirkel istället då! :-)

  SvaraRadera
 23. Vilken underbar blogg här igen, men hundarna håller mig mest locka så mycket roligt!
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 24. - Halloj på Höglandet.
  - Första bilden är ju kanon. Vilken
  ögonblicksbild !
  Mycket annat också som är fint fångat.
  Förståndigt att välja att njuta av sommaren ute, istället för
  att sitta framför datorn.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 25. Such a beautiful country, landscape that you live in, M !!!!

  The dogs certainly had a wonderful time swimming and running all over the place. The mushroom photo is excellent. Now I know it is dangerous, just good photos only.

  Your vacation is over but you still have this beautiful country nearby.

  Happy week end!!

  Ron

  SvaraRadera
 26. Ni ser ut att ha haft en bra semester. Nu börjar jakten, även om jag inte jagar är jag fullt engagerad. Vi är på älgspaning mest varje kväll. Det finns en hel del djur, det skall bli spännande. Kommer nog att följa med min man och fota. Ha det bra/brita

  SvaraRadera
 27. Excellent post and photographs. I enjoyed catching up on your blog.

  SvaraRadera
 28. Det ser att du har haft en härlig vecka..jätte fina dina bilder..

  SvaraRadera
 29. Kan det ha varit häger där bakom vassen? De kan plumsa med sina stora fötter och kanske de sörplar vid drickandet... Av bilderna är den första suverän med action och helfokuserad blick.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 30. Fiiiine bilder! Skjønner du har en flott ferie! Kos deg fortsatt:)

  :)

  SvaraRadera
 31. Thank you for your comment and for the link to the Rainbow Bridge. I'm crying, so I can't write any more. I'm glad you are my friend. Hugs.....

  SvaraRadera