tisdag 3 september 2013

Nu är det vanliga rutiner

Nu är semestern slut och man har börjat arbeta som många andra. Vi har haft en härlig semester med fint väder och mycket avkoppling. Därav blev det en fattig månad med inlägg och bilder.

Vi avslutade vår sista semestervecka med fyra dagar nere vid sjön. Vi gick ner tidigt på eftermiddagen med grillmat och stannade där tills solen gick ner. Det var varma dagar med topptemperatur på +26 grader i skuggan vilket jag fick kontrollera flera gånger. Inte trodde jag det. Det blev mycket bad då det var så varmt. Vovvarna njöt av tillvaron vid sjön och låg mest och sov på bryggan.

Lite vilt har jag sett under min semester. Det har dock varit mycket  mindre än vad jag är van vid att se. Undrar hur det kommer sig? Lite övriga bilder blir det ju på semestern då kameran alltid är med.

 
Den här bocken hade klarat från bockjakten


 
 
 
 
 
 
Det var så sött att se hur geten tvättade det lilla kidet
 
 
 
 
 
Detta var en sen kväll och skymning. Totalt var det 9 tranor.
 
 
 
Vi har storlom i vår sjö. Vi såg dem varje dag.
 
 
 
Sista dagen blev jag överraskad då jag trodde att de bara var två. Men troligtvis är det deras unge. Ser ut att de matar den?? Fick flera bilder av dem och de följdes åt när de dök i vattnet. De kom upp tillsammans på samma ställe, otroligt.
 
 
 
 
 
 
 

VALPNYTT

Sedan har jag träffat Svante. Han behövde trimmas. Det har blivit en riktigt charmig taxkille. Jag trimmade bara ryggen på honom efter att han inte tyckte det var kul längre. En valp måste få det till en positiv upplevelse så jag brukar ta det försiktigt och oftast i två omgångar.

 

 
Svante
 
 
Förra veckan var vi och hälsade på Loke för samma uppgift. Han hade verkligen blivit stor. Det var likadant med honom att jag fick låta tassarna vara tills nästa vecka då jag fortsätter med honom.
 
 
Loke
 
 
Ikväll var det varmt och jag tog mig en runda till stora sjön. Det var otroligt vackert och så skönt att sitta där och titta på vattnet. Tranorna skriade på andra sidan sjön. Tyvärr fanns inga rådjur eller älgar att se.
 
 
 
 
 
 
 

29 kommentarer:

 1. the deer are beautiful. glad you get to see the pups.

  and welcome back from your long time off. :)

  SvaraRadera
 2. Very good photo's..... well done.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 3. Låter som en perfekt semester, jag har ju haft lite vid bockjakten sen ska jag ha lite igen till älgjakten. Fick skjuta en bock i augusti, den första på många år då det vart lite kymigt att få marker å jaga på så det va kul. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 4. Fin bild på rået. Bäst tycker jag om bilden påSvante. Vilken blick!/brita

  SvaraRadera
 5. Ferien er over og høsten er her allerede ja, en fin tid for naturopplevelser. Fine valper :-)

  SvaraRadera
 6. Super pictures you made during the holidays.
  Photo 1 and 10 I find really quite wonderful.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 7. Bra du er tilbake:) Bra bilder som vanlig og spennende med nye valper. Har problem med Albin når jeg skal trimme han, liker det absolutt ikke. Samme med klorne...

  SvaraRadera
 8. Lovely photos, your summers end has great colours. And the header, super, Lovely dog pics too, they look well and happy. Guess their new families are so happy with them too , look how they have grown. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 9. Ja, tänk att det fina sommarvädret bestod så att även ni som hade sen semester fick chansen att njuta fullt ut av det! :-) Era eftermiddagar och kvällar vid sjön låter supermysiga!!!

  Hann ni få ert bygge färdigt, förresten??

  SvaraRadera
 10. Hi, not sure if my comment went, so here goes, lovely header photo, super, and the wee doggies, how they have grown. Enjoy the last of your summer outings. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 11. Låter som en skön semester! Här har det blivit alldeles för lite av bad i sommar :/ Jättefin bock!

  SvaraRadera
 12. Hej där, så kul att paret Storlom fick en unge. Hos oss blev det inga ungar men paret fortsatte att besöka oss lite då och då.
  Allt gott.
  M

  SvaraRadera
 13. Mooie foto's van die ree en de rest is ook erg mooi.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 14. Beautiful shot of the buck! Love the water shots, too!

  SvaraRadera
 15. God morgon Lindsjö

  Wow, wow, wow, vilken underbar inspelningar säga att jag fick denna vackra serie TACK!
  Och ....... hundarna!!
  BRT,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 16. Hallå tjejen.
  Sååå söt han är Svante.Himla kul att ni har storlom i sjön.
  Det finns inne på Herrestadsfjället men jag har inte varit ute och fotat på länge.
  Bilderna är kalas.
  Jag undrar hur det har gått med mina bockar som jag hade inne för ett tag sen.Hoppas de är kvar.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 17. Låter som du haft det helt underbart i sommar , så skönt och vi har ju verkligen haft "kanonväder" iår :) Har suttit och kikat på dina tidigare inlägg också och bilderna på dom lekande vovvsen får mig att sitta och storflina för mig själv , dom är bara för underbara :)

  SvaraRadera
 18. - Halloj på Höglandet.
  - Fina bilder från er del av Småland !
  Visst har sommaren varit fantastisk....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 19. Nice to read that you really enjoyed your vacation. Great to see the roe nursing her child. Cranes are quite common in Sweden in the summertime, during my holiday I have seen them aswell (not in Sweden as you know). Quite special for me are the birds, which I have seen only once.
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 20. Stor variasjon og fine bilder. Svante har et herlig uttrykk!Nå venter jeg bare på den ordinære rådyrjakta skal begynne (25 september).Først blir det en tur til Jotunheimen.Håper på fine høst farger og brukelig fotovær.

  SvaraRadera
 21. Your holiday is therefore Majsan but your photos are great again. The goat is incredibly beautiful but also your pictures of your dog! I am also quite a bit jealous of your cranes :-)

  SvaraRadera
 22. wow den Bock hast du super getroffen.. die Ricke mit Kitz gefällt mir auch sehr gut... hier bei uns ist eine Ricke mit zwei Kitzen eines davon ist weiss wie Schnee...
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 23. Underbart att se, särskilt buck och kranarna.
  Jag vill också linsen.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 24. Visst har vi haft en fin sommar i Sydsverige och det är såklart inget fel att utnyttja den till annat än bloggande. Låter inte alls dumt - i mina öron, åtminstone - att gå ner till sjösidan med en grillbit om kvällarna. Av bilderna gillar jag första och de sista mest och det är väl för att här har du fått med närheten.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 25. Välkommen tillbaka till vardagen igen, fniss. Det känns mer rättvist att vi alla jobbar, fniss fniss. Jag har verkligen varit dålig på att skriva den här sommaren, har precis som du och många andra njutit att sol, värme och bad. Härligt se dina bilder från sjön, otroligt med fåglarna egentligen.....vi har ju haft några på besök i vår damm lite då och då, spännande att se. Läste i vårt lilla bygdeblad att det varit tre svarta storkar vid Hornborgasjön, synd man inte visste det tidigare då hade man ju kunnat åka dit...men det är konstigt det där, det som finns nära vid hemmaplan det åker man sällan och kollar på.....
  Vad valparna har växt till sig, det går fort för dem att bli stora....det ser vi här också.
  Ha det gott.
  PS.Kolla mitt inlägg så förstår du att jag inte är så där jätteglad just nu.....DS

  SvaraRadera
 26. Vilka fina bilder:) Vi får hoppas att bocken klara sig i fortsättningen också :)Det är jätte gulligt att se när geten tar han som sitt kid:)
  Så fina de var valparna :)
  ha en fin dag
  kram :)

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Låter underbart med en skön semester, men tyvärr tar det roliga slut och man får börja den vanliga lunken igen.
  Fina bilder på Storlommen, den hade jag hoppats se i år, men det blev endast ett avståndsdokument.
  Söta valparna har vuxit! Kände valparna dig fortfarande?
  Kram /Bea

  SvaraRadera