söndag 29 september 2013

Nykomling i älgfamiljen

Idag har vi haft ett strålande höstväder. Klarblå himmel och sol. Det var nog ganska kallt i natt då det var väldigt vitt ute i morse.

Vi har varit på  kuljaktstig och det gick väl bra för oss mer än halva tävlingen varvid vi bommade på de sista stationerna. Jag fick en klick på en station vilket var trist att inte ens få försöka få någon poäng. Men sådant händer. Vi hade en trevlig dag.

Några bilder från kuljaktstigen.

 
Sambon skjuter på stillastående och löpande lo
 
 
Jag skjuter på stillastående gris och 2 skott löpande. Här får jag en klick på sista skottet. Poäng 5 och 3. Det gick fort men jag hann med och tyvärr klickade det ju.
 
 
Kompisen skjuter 3 skott stillastående hjort.
 
 
Det var en härlig kväll och naturligtvis var jag iväg på min runda. Hann inte med att fotografera rådjursget med 2 kid på en äng. Men sådant händer. Man har ju hökögon och jag såg en rådjurs bock nära ett fält. Snart upptäckte jag att det även var en get med.
 
 
 
 
 
 
 
Jag körde vidare och såg nu på mitt nya "älgfält" att älgarna var där.....men de var ju fyra!!!
En älg låg ner på fältet. Jag parkerade som häromkvällen bilen och smög mig fram. Ålade mig fram i den fuktiga klövern. Det var lite över 100 m till dem. Där låg ju älgen....rätt stor...en tjur!!!
 
Jag tog några bilder och drog mig tillbaka. Smög mig mot älgtornet där jag sist kunde få lite bilder och det var ju lite närmare.
Jag hörde en bil som verkade köra fram och tillbaka och spana på älgarna. Såg på deras öron att deras uppmärksamhet var riktat mot bilen och inte mig. Men det var ju klart att de blev oroliga och sprang till skogs.
 

 
 
 
 
 
Här har jag kommit lite närmare
 
 
 
 
 
 
 
Jag hörde hur det brakade i skogen. Jag försökte med älglock och jag hörde hur tjuren skällde. Det är ett liknaden skall som rådjuren har. Sedan hörde jag hans brunstläte. Otroligt spännande! Men jag fick inte ut honom på fältet igen.
  
Älgtjuren är en 4-taggare och inte så stor tycker jag. Det är ju rätt bra mörkt och det blir lite brus men hade jag haft mitt andra objektiv 70-300, 5.6 hade det nog inte blivit bilder alls. Nu med 70-200, 2.8 klarar jag det rätt ok även att man får brus med högt ISO.
 
Det var en dov solnedgång och sjön låg alldeles spegelblank och det var härliga speglingar men det tar vi nästa gång.
 
 
  
 

10 kommentarer:

 1. great to see the calves, cow and bull, too!

  SvaraRadera
 2. Igår fyllde sonen år, och det låg olika teknikprylar som behövs (?) för vildsvinsjakt i samtliga paket. :-) Han (och även maken) har så fullt upp med sina åtlar och bjudjakter nu att det inte blir nån tid över till att åka till skjutbanan. Fast jaktlaget har bokat den nästa helg, så då vill det baske mej till att de avlägger godkända skjutprov - annars får de inte gå med bössor på älgjakten sen. :-D

  SvaraRadera
 3. Great to see the elks again. It is interesting to notice how they pay attention to a sound. Once again it becomes clear that they can hear very well.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 4. Beautiful photos of the Elk, Masjan.
  Too bad you have not seen the mating.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 5. - Halloj på Höglandet.
  - Snygga bilder på älgarna !
  Måste vara lite spännande att krypa sig närmare och närmare....
  - Ha en fortsatt bra dag !!! Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. Mooie serie foto's zijn dit.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att ditt nya objektiv funkar så bra! Kul med lock....man vet ju aldrig :)
  Jag har ånyo skjutit upp för älgdekalen, vi har det som policy i vårt jaktlag att man ska skjuta det varje år....Har fortfarande inte hittat någon ny mark, men skam den som ger sig....kanske blir som vi sade, att det inte dyker upp något förrän nästa år, och vi har ju trots allt den här säsongen på oss.
  Nu är det inte långt kvar innan älgjakten drar igång....J åker till Värmland och jag har en dag ledigt för jakt härnere.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 8. Så roligt att de håller sej inom samma område!
  Finfina bilder :))

  SvaraRadera