lördag 28 september 2013

Älgarna är kvar

Denna veckan har det varit fullt upp varje kväll och jag har inte kunnat vara ute på älgspaning.
I tisdags var jag ju på min fotocirkel jag går på. Det är 30 timmar där vi ska bli tekniskt bättre att fotografera. I onsdags var jag på möte med älgskötselplanen. Jag är ju med i styrelsen för älgskötselområdet och vi är några som skall jobba fram en sund älgskötselplan. Älgstammen går ner nu i Småland tyvärr. I torsdags var vi på jaktmässa på Kosta Outlet, Jaktia. Det var mycket folk och många bra erbjudanden.

Så igår kunde jag äntligen ut och älgspana. Jag såg älgfamiljen på samma klöveräng som tidigare. Men jag såg ju bara en kalv!! Jag smög mig fram och fick lite bilder. Då såg jag ju att den ena kalven låg ner i klöverfältet.  Men jag nöjde mig inte med det. Jag måste ju komma närmare!
Smög till ett jakt torn som stod vid kanten och kunde få lite bilder. Några bilder hann jag få innan älgkon blev orolig och tog sina små kalvar in i skogen.

På väg ut på älgspaning, alldeles här hemmavid.

 
 
 


 
 
 
Tyvärr blir det brus på skymmningsbilderna med högt ISO
 
 
 
 
Jag körde vidare för att leta efter de två älgkorna jag sett. Nu började det bli mörkt. Valde att åka ner mot Oxhagsberget. Där var de båda älgkorna. Hade jag bara åkt dit först!!! Då hade jag inte slösat bort tid när det var någorlunda ljust. Nu gällde högt ISO och manuell fokus vilket inte var lätt.
 
 
 
 
Här fick jag stopp på älgkon med älglock på bara 50 m.
 
 
Tyvärr blev bilderna på den gamla älgkon inte bra. Det är svårt med mörker även om jag nu har bra objektiv. Använde mitt 70-200, 2,8.
 
 
Det var återigen en vacker solnedgång.
 
 
 
 
 
Idag var jag ute igen men inte fanns några älgar att se. Det har varit trafik här idag. Smålands rallyt gick förbi här. En transportsträcka till specialsträckan. Det blev många bilder på läckra bilar nästan 2.000. Så nu måste sortera. Kommer i inlägg. Imorgon ska vi på kuljaktstig.
 

 

 
 
 

12 kommentarer:

 1. Så gulliga dom är älgkalvarna :) Fina bilder även i det tidigare inlägget!

  Lycka till på kulstigen!

  SvaraRadera
 2. the moose are wonderful! i love your sunsets and skies!

  SvaraRadera
 3. Så spennende å få se elgku med tvillinger ! Har nesten ikke sett elg i sommer/høst så jeg får følge med på bloggen din :)

  SvaraRadera
 4. Great photos Lindsjo. Must be lots of fun to try and get close to the Moose. I haven't been out to the countryside this year to look for moose or Elk. I am still recuperating from Total hip replacement surgery. There is always next year for me.

  SvaraRadera
 5. Your 'photos are beautiful!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 6. Hi Masjan,
  What a great series, the trees discolor al.
  The elk are beautiful and so close.
  The sunset is great again.
  Lovely Sunday.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 7. Everytime you see the elks it must feel good. Never a boring moment when you see them. Nature can be quite beautiful in the autumn as you show us here.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 8. Älgjakten började här igår ,det finns numera väldigt lite älgar här runtomkring .Fina bilder ,kram Nette

  SvaraRadera
 9. Bra med mindre elg vel:) Synes bildene dine er veldig bra. Sliter med mitt kamera. "err 01 fel på kommunikasjon mellom linse og kamera." Håper på rådyrlos med Albin snart, ikvled bilde fra viltkamera av elg mitt i rådyrmarkene som er stengt pga kuer en stund til...

  SvaraRadera
 10. Woow.. helt otroliga vackra bilder du har fått:) och jag tyckte att bilden på älgkon blev jätte bra ju :)
  Det verkar vara ett jätte bra objektiv också :)
  ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 11. Beautiful Moose and terrific sunsets, love it.

  SvaraRadera