söndag 19 augusti 2012

Högsommarvärme

Nu har det varit fina dagar och kvällar men idag gick det upp till +27 grader i skuggan.
Inte fel nu när man har semester.
Jag gick upp tidigt för att vara kl 0900 i Målilla på kuljaktstig. Det skulle ju bli så varmt så det var bäst att åka i tid. Jag var först ut på stigen. Jag sköt både bra och dåligt. När jag var klar kl 10 var det redan +25 grader.

Sedan var det till att byta om och iväg till Stövarklubbens hundutställning i Åseda där några av mina jaktkamrater var med sina hundar. Det var trevligt men varmt. När jag kom hem packade vi badgrejer och gick ner till vår lilla sjö. Det var +21 grader i vattnet och bad blev det.
Hundarna tyckte det var toppen.


Trym var duktig utan koppel och satt mest så här












Jag hade lite fler bilder från sjön och även den fina kvällen men min dator krånglar. Det tar otrolig lång tid  nu att föra över bilder. Inte gjort innan. Nu står nya datorn på golvet och skall bara installeras men lite trist att göra i det fina vädret. Hoppas kunna komplettera imorgon.


 

24 kommentarer:

  1. Ja visst har det varit en riktig underbar dag :) och jätte fina bilder har du tagit och visar att ni också har det så skönt :)
    Ja rävarna äter sork ;) och inte bara falukorv ..och de är duktiga på att ta sork också ..även lilla tuffa Viktor ..vi är fullt medveten om att de måste jaga maten själva :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja visst har det varit en riktig underbar dag :) och jätte fina bilder har du tagit och visar att ni också har det så skönt :)
    Ja rävarna äter sork ;) och inte bara falukorv ..och de är duktiga på att ta sork också ..även lilla tuffa Viktor ..vi är fullt medveten om att de måste jaga maten själva :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Så fint vær dere har hatt ; det gjør godt på slutten av en dårlig sommer :)

    Jeg har gått prøver av forskjellig slag med hundene mine. Har ikke startet noe iår da min egen form er dårlig. / Brit

    SvaraRadera
  4. Ahhh, så ska en badsjö i Småland se ut. Jag känner svalka och kallsupar, minnen från förr. Jag gillar mest #2 mer sitt lite trolska sken och med jetstrimmor i skyn. Attribut för en lyckad dag vid vattnet. / Deerhunter

    SvaraRadera
  5. i'm sure you'll get the new computer hooked up if the weather turns bad again. :) glad you shot well.

    SvaraRadera
  6. Hogsommarvarrme ar ett ord jag inte hort pa lange som tar fram underbara sommer minnen fran Sverige. Tack for de vackra bilderna pa sjon.

    SvaraRadera
  7. Irriterande när datorn krånglar...allt ska ju bara funka ;)

    Härligt med sommarvärme, här har vi också haft det, men jag jobbar natt i helgen, så jag har missat det mesta...Trym ser så fin ut, där han sitter :) Jag blir lite nyfiken på vad det är som syns ovanför näckrosorna...ser ju ut som is :)

    SvaraRadera
  8. Passade mej ganska bra att det var så varmt igår, för som det ändå var söndag kändes det helt okej att bara slappa och slöa precis hela dagen! ;-) Maken däremot härjade på med verkstadsbygget, men som tur var hade han skugga där den mesta tiden.

    Hoppas du får fart på nya datorn idag då, för gamla som segar är ju bara så-å-å-å frustrerande att jobba med. :-)

    Har förresten haft svärföräldrarnas tax här i helgen, eftersom de har varit bortresta. Den hunden kan man definitivt inte ha utan koppel - han drar till skogs direkt då, för att jaga. :-/ I lördags hade han hittat en stor padda i sin hundgård och när vi gick dit för att kolla vad det var han skällde så förbaskat på, så tog han paddan i munnen och skakade om den och sen kastade han iväg den stackarn (paddor smakar ju jätteilla!!!) - fast tre sekunder senare tog han den i munnen igen!!! 8-X Idiot...!!!

    Ha en fin dag!!! :-)

    SvaraRadera
  9. Ja värmen kom till slut, även för oss i norr. Härligt, värmen höll knotten och myggen borta under dagen. Om kvällen, det skall vi inte prata om/brita

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Ja vilket väder det har varit i några dagar nu. Skönt att ha en fin och svalkande sjö att ta till även fast vattentempen är ganska så hög nu. Kulstig låter ju jätte kul ;) (kunde inte låta bli, vet allt vad det är).
    Bilderna är jätte fina och Trym är verkligen duktig. Håller tummarna för den nya burken snart är installerad. Det är ju alltid mycket att greja och dona med men skönt när allt är klart.
    Ha en fin vecka!
    /Ingemar

    SvaraRadera
  11. The photo with your dog, I find really great.
    Good luck with the install of your new computer.
    Greetings Irma

    SvaraRadera
  12. Vattenläge..gillas..såg korpen i förra inlägget..supersköna bilder..solen skiner idag med..så iväg det bär..ha det..Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  13. Härliga bilder! Den första ser bara så rofylld ut :)

    SvaraRadera
  14. Kjedelig med PC'en, men sommerværet på bildene ser da upåklagelig ut :-)
    Rune

    SvaraRadera
  15. schöner See.. da freuen sich deine Hunde bestimmt auf eine runde schwimmen..
    Grüsse Frank

    SvaraRadera
  16. tur att du har fin semesterväder med sol o bad ,kram Nette

    SvaraRadera
  17. Äntligen lyckades vi (=

    http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=1197631&intShowMenu=&idHomepage=37461

    SvaraRadera
  18. härligt med lite värme, fick själv några fina lediga dagar nu förra veckan. Då va vi i jaktlaget och sköt på älgbanan och det ä ju så sköj.

    SvaraRadera
  19. Så heldig du er med været. Her regner vi bort, igjen,) Men det er nesten +15, så det går fint å være ute også.
    Flott den hunden din!

    :)

    SvaraRadera
  20. Hello Majsan,

    here is happy now slightly less hot because it was above 30 degrees pfffff ..... I was still at work too. But your photos are again very nice and cool on the water. Beautiful picture of your dog (1st picture).

    What's next on your last picture? I see water and water lilies, but can not see what is in the background. Are those reeds or did you consciously made ​​little fuzzy. Does give nice effect.

    Greetings, Helma

    SvaraRadera
  21. Beautiful photographs, fantastic views, very joy. I am greeting

    SvaraRadera
  22. k heb het hier nog niet gezien zo,n foto van een stortbui terwijl het hier ook van die buien waren mooi hoor groetjes Danielle

    SvaraRadera