fredag 23 november 2012

Drevprov med Ayla

Då Tyra fick en skada på drevprovet i Norge för 2 veckor sedan så kunde vi ju inte ställa upp i Engaholmsprovet.
Jag kunde ersätta Tyra med Ayla. Ayla har fått mycket tid i skogen både förra året och i år. Men hon har inte haft turen med rådjuren då de ofta gått över en å på mindre marken vi har. Därför har jag varit lite osäker på att starta henne för att veta att hon driver en timme.

Vi steg upp tidigt idag för att åka de 7 milen till Lammhult för att möta upp domaren vid kl 0730. Efter kontroll av id nummer och stamtavla åkte vi ut till provområdet. Det var fina marker och skulle vara gott om rådjur. Det var fint väder och nästan vindstilla så det gällde att vara tyst för det hördes väl när vi pratade. Risken var ju att stöta bort rådjuren.

Jag släppte Ayla strax efter kl 0800. Det tog inte så lång tid förrän hon började väcka och upptag kom strax efteråt. Hon hade bra tryck i skallet och det buktade fint. När hon hade drivit 1 timme så skulle jag försöka kalla in henne. Hon är ju duktig på det med all lydnasträning vi varit på varje måndag. Men hon var väl inte så villig att komma just då. Efter ett tag släppte hon och kom mot oss.

Vi förflyttade oss till ett annat område och släppte Ayla igen. Hon sökte och sökte lite för trångt tyvärr. Det betyder att hon inte söker ut så långt. Det fanns inga färska spår och hon jobbade. Efter en lång stund började hon skalla eller väcka som man säger och sedan var det upptag. Det var inte lika bra tryck i skallet nu men drev gjorde hon.

Fick inte bra ljudupptagning på första drevet men videon är från andra drevet. Ayla har ett bra skall. Tyvärr fick vi inte se rådjuret utan kunde spåra av det i stället.
Det var inte så långt andra drev och hon kom självmant till oss vilket var en bra egenskap tyckte domaren.

Det blev inte så mycket bilder idag då kameran låter mycket i skogen när man tar bilder. Det var att förflytta sig tyst och inte prata så högt för att stöta bort rådjuren.

                                       Liten del av alla stenmurar som finns i Småland.


           
                                                        Domaren lyssnar efter AylaTyvärr fick jag inte fram spåret av första drevet. Här ser ni upptaget på andra drevet. Det buktade in i området som hon hade sökt igenom innan och det var ju massa spår av oss och henne. Hon löste det bra och följde det färska spåret.
En stolt matte....för det blev ett första pris. Poäng kommer efter det att kollegium hållits. Detta var ett ordinarie prov vilket betyder att provet går under flera dagar. Det har varit denna veckan och alla hundar som deltar tävlar med varandra. Det blir en som vinner hela provet vilket Tyra gjorde 2009. Sedan delas det ut lite olika vandringspriser.

När vi åkte hemåt så fick vi en bild av detta rådjur. 

23 kommentarer:

 1. Härligt =). STORT GRATTIS =)

  SvaraRadera
 2. Congratulations, and Well Done!!! I do hope Tyra is getting better, and more competitions will be as good as this.Lovely photo of the reflection. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 3. Hei, herzliche Gratulation!
  Ich hoffe, du und deine Ayla hattet auch viel Spass bei dieser Arbeit.
  Ich wünsche euch weiterhin viel Erfolg und Tyra gute Besserung.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 4. Härligt!!! och ett STORT grattis!!!! Fin slinga på bilden! Alltid kull att se vad hunden har hållit på med! Underbara bilder! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Grattis, igen! Uppenbart har du en mycket kompetent hundkader hemma hos dig. Det är lärorikt att läsa din blogg, detta handlar om saker jag hade noll koll på innan. Sen fascineras jag av din åsikt att kameran väsnas för mycket i skogen. Då är det inte bara jag som tycker så... / Deerhunter

  SvaraRadera
 6. Härligt och stort grattis till 1:a priset! Det är så intressant att följa din jakt, stor skillnad med vår älgjakt!

  SvaraRadera
 7. Mooie foto's het blijft een mooi gebied daar die ree vind ik gaaf.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 8. Congratulations with the first prize of Ayla, I hope Tyra quickly get better.
  Have a great weekend.

  SvaraRadera
 9. - Halloj på Höglandet.
  - Grattis till förstaplatsen och till fina bilder !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 10. Grattis till första priset:) och härliga bilder som du berättar med :)
  kram

  SvaraRadera
 11. Gefeliciteerd met het behaalde succes goed hondje heel knap gedaan en ook een compliment aan jou jij heb het haar geleerd lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 12. Gratulerar både dig och Ayla! Så duktiga ni är:-) /maria

  SvaraRadera
 13. Danke für deinen tollen interessanten Post.
  Das ist mega schwere Arbeit. Respekt kleine Ayla !!!
  Ist es nicht verrückt, während der ganzen Suche habt ihr keinen Hirsch gesehen...wo ihr fertig wart, schaut er euch an.
  Liebe Grüße von Sylvia und Tibi

  SvaraRadera
 14. Grattis! Jätteroligt att det gick BRA och att hon fick ett första pris. :-D Spännande då att vänta på det slutgiltiga resultatet - om det ska bli en fin placering där. Håller tummarna! :-)

  SvaraRadera
 15. Grattis med Aylas 1.premie på drevprov, og god bedring til Tyra.

  SvaraRadera