söndag 4 november 2012

Två dagar i skogen

Igår var vi ute med Trym och Ayla på större jaktmarken. Det var rätt bra väder till det men solen saknades.
Ayla jobbade med sök och fick till slut upp ett djur. Vad vet vi inte. Drevet gick upp på en hög brant som hon kämpade sig upp men där släppte hon och kom tillbaka. Vi gjorde ett nytt försök men vi hittade inga rådjur.

                                      
                                                                    Ayla i full fart


                   
Vi släppte Trym när tyvärr Ayla inte hittat något efter över en timmes sök. Trym fick upp ganska snabbt och jag fick snart misstankar när jag såg på GPS att det nog inte var rådjur. Det gick mot en bäck och där stannade han vilket var bra gjort mot förra gången. Han tog sina spår tillbaka men skällandes vilket inte är så bra. Unghundsfasoner som jag hoppas han slutar med. Vi spårade av skogsvägen och fick mina aningar bekräftade. Tydliga klövar av en älg.
Vi gjorde ett nytt försök i en annan del och han fick snabbt upp ett djur men det gick mot en bäck det med. Det finns lite bäckar och diken på marken. Bra att han stannar. Sedan åkte vi hemåt.


                                                   Husse har koll på Trym via GPS

På kvällen kollade jag till älgarna. Hittade kon och kalven som låg ner på ett annatt ställe nära älgfältet. Såg ett annat ensamt nära henne, en ko. Satt en bra stund och tittade på dem. Förstod att det måste vara mer älg där då kon hade öronen på spänn och tittade åt ett håll. Jodå, där var en älg till även det en ko/kviga. Det var redan rätt mörkt.                                                
                                                 Blev lite speciell effekt på denna bild

Idag var vi ute igen men med Vilja och Tyra. Det tog ett bra tag för båda att få upp djur, långa sök var det. Det hade regnat och regnade då och då. Det var svårt. Men Vilja fick upp rådjur vilket gick ut till grannen men hon släppte och kom tillbaka. Tyra jobbade på med ett spår länge, nästan en timme innan det blev full drev. Vi var nöjda över deras prestationer och det blev hemfärd.


 

25 kommentarer:

 1. glad they had some good tracking training. that last shot is wonderful. :)

  great moose sightings, again!

  SvaraRadera
 2. Wat is het bij jullie mooi zeg mooie serie.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 3. Beautiful photos as always! I love the cow and calf moose!

  SvaraRadera
 4. Ni ser ut att haft fina dagar i skogen. Himlen var inte med Er, men vad gör väl det. Det är ju ändå upplevelsen som är det största/brita

  SvaraRadera
 5. Så gulligt med lille älgkalven som ligger ner :) Fina höstbilder!

  SvaraRadera
 6. Så flotte lavbilder du har her! Lav er spennende, og et stort mangfold av dem.
  Likte og det spessielle elgbildet ditt.

  :)

  SvaraRadera
 7. Hej! Kul med jobbande hundar, det får mig att minnas min tid i lumpen som hundförare. Tur att kameran var med också så att du kunde ta dessa fina bilder. //Urban

  SvaraRadera
 8. Beautiful photographs, and an interesting post.

  SvaraRadera
 9. I love that tiny bitty island

  SvaraRadera
 10. Mooie foto's van de natuur en extra mooi het rode bekertjesmos.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 11. Mooi he zo 'n hond in actie dat kon mijn Border ook zo mooi maar dan achter de schapen en waar is je sneeuw nou ? is het weer warmer geworden lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 12. Your forests are just like ours. I felt like I was looking across the street from my house.....really love the last picture...thank you for that!
  Ron

  SvaraRadera
 13. Fin høst/jaktreportasje! Av bildene likte jeg faktisk den stillestående elgen med panoreringseffekt aller best :-)
  Rune

  SvaraRadera
 14. So many moose in your forest. I love that last picture. Ett litet skar, eller hur? And I love that Sophie thinks a Swedish forest looks just like hers. That's why I love to follow their Canadian blogs, reminds me of Sweden. But then, of course, I've got yours to read, which is so great.

  SvaraRadera
 15. Himmel så mycket vackra bilder som jag har suttit och kollat in nu.
  Kors för älg ni har där borta.Här ser man aldrig någon.
  Du är en fena på fota dina djur som du stöter på.
  Naturbilderna är kalas de också.De är verkligen underbara!!!!!
  Ha det toppen. Kranmizzzzzz

  SvaraRadera
 16. De små träden på ön helt omgiven av vatten andas ju optimism så det förslår. Gillar och oxå bilden med det igenväxande hygget, kanske av samma anledning. / Deerhunter

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Härliga upplevelser i skogen du får vara med om tilsammans med kamrater och såklart hundarna. Fint att du hinner fota också !

  SvaraRadera
 18. Det är så härligt att se dina bilder..dina hundar är så fina..ha en jätte fin dag..

  SvaraRadera
 19. Synd att det inte är lite fler rådjur i skogen när ni lägger ner så jättemycket tid på att jaktträna hundarna. Men det kanske kan ändra sej framöver? :-)

  Kan inte låta bli att tänka på en bekant som har hamiltonstövare, och som han slet med att få dem rådjursrena i en tid när det fullkomligt kryllade av rådjur här, och det bara fanns några enstaka harar och i princip inga rävar alls. (Kan ha varit för 15 år sen, eller nåt sånt). Det frestade nog på tålamodet en hel del, men idag har han hundar som är bland de bästa i Sverige på stövarproven. :-)

  Nu har sonen fått sin licens och hämtat sin bössa - och det passar ju bra eftersom vildsvinen har trängt ännu närmare. Nu har vi dem definitivt på tomten! 8-I Så det var ju bara till att göra iordning en lite åtel och sätta upp en "jaktkoja". Återstår att se om det kommer att lyckas med att skjuta nån gris här.

  SvaraRadera
 20. Det måste ju bara vara så himla underbart att få gå runt där i den natir och allt annat du har omkring dig där :) Härliga bilder bjuder du på :)
  kram:)

  SvaraRadera
 21. I always adore your moose photos. And the calf!

  SvaraRadera
 22. To start with your last picture: That is truly amazing!
  You also have beautiful mosses and lucifermos found. Beautiful red eht yet. Moose and beautiful nature.
  Awesome.

  SvaraRadera
 23. Du hast so viele schöne Bilder gemacht.
  Liebe Grüsse, Angela

  SvaraRadera