söndag 13 januari 2013

Trym långdrev på rådjur idag


Vi avstod att gå ut igår i skogen då det var kallt och blåsigt. Man får tänka på hundarna med. 
Idag åkte vi ut till stora jaktmarken och tog bara Trym med oss. Det blir kallt för en hund att sitta i en kall bil och vänta på sin tur. Några jaktkamrater hade kommit ut för att vara med.
Det var en mulen dag som vanligt och ca -4 grader men ingen vind som igår.

Vi släppte Trym i ett område men han gick bara på gamla rävslag. Husse fick ta in honom och vi tog lite fika.
Sedan släppte vi honom där vi sett spår av rådjur och Trym började väcka på en gång. Han begav sig upp mot Getryggen som det heter. Det är väldigt brant upp där. Rådjuret snurrade med Trym bra länge på höjden. Kom emot mig 2 gånger men vände. Jag var väl inte för tyst.

Tredje gången gick rådjuret över vägen utom synhåll för mig. Typiskt!! Trym hade nu hållt på i två timmar.
Drevet gick ner mot en göl och bäckar. Jag är alltid orolig då. Plötsligt var Trym stilla en bra stund.........nu började pulsen gå upp. Husse sprang de 300 m ner mot Trym. Trym satt fortfarande stilla.
När min sambo kom fram till Trym satt han ihopkrupen vid ett träd och hade sankmarken runt sig med tuvor och vatten. Han är ju inte glad i vatten. Det blev nog jobbigt för honom och han blev säkert rädd.

Nu har vi en trött liten Trym här hemma som presterat det längsta drevet hittills. Två timmar är lite för mycket och han verkar bli lik sin mamma Tyra med långa drevtider.

Det blev inte så mycket bilder idag.Det kom lite snö inattHusse möter Trym efter första släpp. Bra med röd varselvästTrym redo för släpp nr 2Här är dagens spår. Det var ett ensamt rådjur han drev.30 kommentarer:

 1. oh, poor trym. i hope he can rest up and warm up after a very hard workout.

  SvaraRadera
 2. He did so well in the cold and snow, a long time for his little legs. Lovely photos,and I so enjoy seeing the GPS route. Cheers from Jean.

  SvaraRadera
 3. Förhoppningsvis Trym lite monterad, inte kommer att bli lätt med att kalla. Vackra bilder kan du se igen, jag väntar fortfarande på lite snö;-)))

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 4. Trym sieht so klein und niedlich aus. Es scheint, ihm gefällt es, wenn er getragen wird. Trym musste sich auch durch den kalten Schnee kämpfen, überall ist er schneeweiss.
  Wir sind am Überlegen, ob wir im Juni zu dir nach Schweden fahren sollen :-) Nochmals vielen Dank für die Einladung.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 5. Oj, det är ju lite väl lång tid för ett enda drev. Duktigt gjort ändå, men....man är ju alltid lite kluven...man vill ju ha drev runt 45 min , det tycker jag är lagom....vet ej om du läste vad jag skrivit i kommentar hos dig igår, men vi var ute igår och hade andra hundar med oss, blev inget skjutet men var ute i 5,5 timmar i bitande kyla...jag kan lova att det var gott att komma in i värmen i bilen se´n....
  Skönt iaf att ni fick med er lille Trym hem så han inte gick ner sig i dyn.
  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det var bra jobbat av den lille skäggige!
  Som jag skrev som svar på min blogg: Den här tiden på året skall hundarna vara trötta när helgen är slut!

  SvaraRadera
 7. Wow! if i were to track a deer like your one pup, i would definitely lose the extra weight i gained from christmas dinner lol! Thats incredible!

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat av både Trym och Ayla! Grattis! Hoppas hon hinner få ett tredje förstapris också! :-) Räcker det med 60 min för ett första pris? Jagar de räv också?

  SvaraRadera
 9. Vatten är inte kul den här årstiden. Min Gordon hamnade i en vak för några år sen. Han tog sig upp men det är spännande se på Astron när dom närmar sig svaga isar.

  SvaraRadera
 10. Trym is certainly a good looking dog and that looks like a fairly long track!

  SvaraRadera
 11. Redig hund ni har, hoppas på skott snart så han får lite lön för mödan.

  SvaraRadera
 12. Great good job of Trym, you can be proud of the dogs.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 13. Your dog has had a tough time under these winterconditions!
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 14. Hej! Det var ett rejält dagsverke som Trym gjorde. På din fråga om den svarta talgoxen så har jag inget bra svar. Om det bara är en liten mörk färglös oxe så kan det vara en Svartmes och de har en vit fläck i nacken. Om den är helt mörk så vete tusan innan jag sett en bild. //Urban

  SvaraRadera
 15. Det var ingen dålig bit han drev .. Han måste vara väldig trött ikväll :)
  svar: Vi såg Tuffa viktor halta kraftig när vi var där och matade dom .. efter 3 veckor hade det inte blivit bättre ,utan nu kunde han inte gräva ner maten ,så en av dom som också matar dom om vintern tog bort honom till slut .. han klarade inte av att se honom lida så , och jag inser att han gjorde rätt ,men det känns ändå

  SvaraRadera
 16. Vilken söt kille! Och ni har nästan ingen snö alls!

  SvaraRadera
 17. Ni får kanske ha en orange flytväst på honom istället!? ;-)

  Jobbigt med alla vattendrag och så där - speciellt taxar kan ju ha jättesvårt för att ta sej upp för tvärbranta kanter, om de skulle råka hamna i ett nydikat eller nyligen upprensat dike. :-( Tur det finns pejlar, så man kan ha så bra koll som bara möjligt ang vad som händer och så där!!

  Roligt att han driver så bra, men hoppas verkligen att ni snart kommer åt att skjuta något för honom också. :-)

  Idag har jag lagt in foto på det senaste vildsvinet i bloggen. Grannen, som äger marken där det sköts, får ta hela (det är inte så stort - slaktkroppen väger kanske 25-30 kg) för vi har ju som sagt var redan mer kött än vad vi egentligen behöver. Vilket nog grannen också har - han är glad bara nån håller efter "ohyran"! Men hans mamma (och syskon?) kunde tänka sej att vara med och dela. :-)

  SvaraRadera
 18. I think Tyra is so cute :-) Lovely kppie and very brave. He is with his ability vest is at least easy to follow. There were so many deer Neit but you equally enjoyed.
  Very nice also that last photo with the route

  SvaraRadera
 19. Här kom det också snö ,,men inte så mycket som de hotade med,men vi hade bara 5 minus ,men till helgen..då får vi sol ..men kallt brr
  Då får man klä sig ordentligt..för blir det sol ..DÅ skall jag ut .. kallt eller inte ;)

  SvaraRadera
 20. Riktig tuffing till hund du har här! Lite snö över hygget gör ju sitt till för det vackra. / Deerhunter

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Ja, det var verkligen ett drev som heter duga. Förstår att ni blir oroliga när det stannar vid vattendrag. Måste verkligen vara svårt för kortbenta hundar om de råkar ramla ner i något. Ja, vi får hoppas att ni får skjuta något för Trym snart.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 22. Gud så söt han är. Som en liten mjukisvovve.
  Pussa han på nosen ifrån mig.
  Jag tror vi har mer snö nu fast det kanske bara ser så ut för i skogen är det håligt och så så då täcker det inte så bra.
  Kramizzzzzzzz

  SvaraRadera
 23. Great and interesting post. I like it.
  I also invite you to my blog. ;)
  Yours. Have a nice day.
   
  You can also find me on the fanpage and keep track of my work:
  https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856?ref=stream

  SvaraRadera
 24. Hej!
  Såg att du hade gjort en hemsida.
  Jag kikade in och tyckte det såg bra ut!
  Oj, vilken lång väg den lille taxen sprang.

  Svar: Jo, det blev mååånga foton den där gången vid våtmarken. Kanske inte så konstigt, det kändes ju som vååår! +7 o SOL! Men nu är det tvärtom, skitkallt (-14 i morse) och mer snö har det kommit.
  /Pia

  SvaraRadera
 25. What tough conditions for Trym but he did well. It's interesting how different things are in your country than in the US. It's illegal to use dogs for hunting deer here, and a dog can be shot for chasing a deer. I wonder why things are so different in our countries?

  SvaraRadera
 26. Har inte varit inne på din sida på länge. Min webläsare har varit seg som bara den, så jag har haft problem att komma ut. Sen tar ju din sida så lång tid för mig att ladda ned, så jag har tyvärr måste stå över. Hoppas allt är bra med dig och vovvarna. Fina drev för hunden! Hoppas Ni får Ert sista första pris! Kall han ser ut, lill Trym ♥ Inte lätt att vara kort i bena (=

  SvaraRadera
 27. I morse hittade jag och hunden jättestora spår i snön på vägen härförbi. Såg lite kul ut när han nosade i dem. Jag trodde han skulle ränna iväg i dem, och förstöra dem, men han stod som fastgjuten och bara luktade ner i ett avtryck i säkert en halv minut. Blev nog lite förbryllad över lukten!? Själv är jag inte helt säker på vad det är för spår, men gissar på lodjur. Har inte haft tid att följa dem baklänges idag (framåt gick inte, för sedan det hade passerat vårt hus så tycks det ha gått i den packade snön där bilarna har kört så det har inte blivit några synliga spår) men kanske att jag prövar lite grann imorgon. :-)

  SvaraRadera
 28. Hoppas Trym vilat ut efter helgens drev och kalla bad.
  Fin bild på honom där han blir omhändertagen och får tina upp.
  Ha en trevlig helg,
  M

  SvaraRadera
 29. What a hard working dachshund! Get some rest Trym!

  SvaraRadera