söndag 20 januari 2013

Kall helg

Det har varit kallt här i Småland i helgen. Det är vackert frostigt ute men har saknat solen som skulle kunna ge vackra vintermotiv.

Det var ju ingen tanke på att gå ut och jaga med hundarna i helgen. Vi har haft mellan -10 och -18 C i helgen. Ikväll är det bara -5 C vilket känns varmt. 

Lite bilder från vår helg.


                                          Grannens köttkor är ute hela vintern
På eftermiddagen blev det plötsligt ljust ute och det klarnade upp lite. Solen kom fram!!! Jag tog kameran och körde iväg bortåt byvägen. Det var svårt att fånga ljuset då solen försvann då och då.

Men jag såg rådjurs get med sina två kid springa upp i skogen. Undrar var älgarna tagit vägen?? 

28 kommentarer:

 1. Härliga vintermotiv du fångat!
  Gillar gulsparven och rådjuren. Och talgbollar utan nät *tummenupp" :)
  Vi hade -15 grader inatt och fick faktiskt se solen idag!
  Ha det gott! /Pia

  SvaraRadera
 2. loved the birds and cattle and great shots of the deer, too! stay warm!

  SvaraRadera
 3. Great photos, wonderful light this is.
  My favorite pictures are 3,4,5 and 6.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 4. Mooie foto's die reen vind ik altijd geweldig
  de vogels zijn ook erg mooi
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 5. Trist med denna kyla! Jaktsäsongen är ju för kort i vilket fall! Hoppas ni får bättre förutsättningar till veckan. Älskar fågelbilderna!

  SvaraRadera
 6. Beautiful photos and what have you a lot of snow and it's cold there brrr.
  Nice to be with you now to see birds.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 7. Härliga vinterbilder. trots kylan har du fått med både natur, rå och fågel. Snyggt!/brita

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder ,älgar har vi sett en gång på 3 år så du som ser djur alla gånger är lyckligt lottad ,kram nette

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar vinter atmosfär, precis som vi här är det vitt till 15 cm tjocka så att fåglarna får allt sitt hjärta önskar dock!
  hälsningar, Annie

  SvaraRadera
 10. Vad du lyckats fånga rådjuren bra på bild! Verkligen härligt att se, det känns precis som när man själv är ute i skogen!....och det där härliga kortet på den smala vägen med den ena av dina hundar, är det Konjak somn står där? Jag ser att det finns en hund längre fram, men den på vägen är ju så otroligt lik min lille Hampus, sådär poserande framför kameran!
  Ja, här har vi också hållt oss mestadels inomhus, även om just vi inte hade så många minusgrader (men däremot blåst), så var det tydlgien riktigt mycket snö nere på jaktmarkerna...får väl se hur det blir nästa helg...är ju sista helgen för rådjur.
  Ha en skön söndagskväll.

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder!! i fredags hade vi minus 30 grader här, inge kul alls... men helgen har varit mildare, kring -10 och sol så idag kunde jag inte hålla mig inomhus!!

  SvaraRadera
 12. Undrar vart älgarna är?.. Den frågan ställer jag mej ofta på älgpasset, jag brukar aldrig se några på jakten. Jag ser dom bara när jag inte jagar. Snygga bilder på rådjuren, häromkring är det nästan lika svårt att få se rådjur som att få se älg. Ha de gôtt

  SvaraRadera
 13. Oj oj vilka härliga bilder du har fått :)
  Vi fick höra idag att någon hade sett 5 älgar vid det ställe vi brukar åka till ..så det blir nog snart en tur dit :)
  kram

  SvaraRadera
 14. Jättefina fågelbilder, kul att lyckas få en med vingen utspänd. Extra finfin bakgrund på gulsparven. Rådjuren som hoppar fram blir trots alla fina bilder min favorit.
  Ha en bra vecka.
  M

  SvaraRadera
 15. Finfina bilder! Spec den sista och den på småfåglarna! Så kul att du fått gulsparvarna på bild, de är ju så fina :) Här har det ju varit runt tio grader några dagar, men nu ska det bli kallare igen och fortsatt sol ser det ut som :))

  SvaraRadera
 16. Tolle Bilder sind dir gelungen. Die Vogelbilder sind klasse. Wir hatten heute -8 Grad und das kam mir schon bibberkalt vor.
  Liebe Grüße vom Emma und Lotte Frauchen

  SvaraRadera
 17. Perfekt med små hundar. De ryms innanför däckspåret och åtminstone min Jack Russel vill helst gå där och förväntar sig att husse pulsar fram bredvid. Fina bilder på fåglarna, gulsparven vid matbordet lyser upp tillvaron på alla möjliga sätt. / Deerhunter

  SvaraRadera
 18. Beautiful photos! Your bird shots are great! I wish we'd get a bit of snow.

  SvaraRadera
 19. Kaldt her idag også -20... Ingen jakt på haren da. Håper på litt bedre tempratur uten snøvær.. Fine rådjur.

  SvaraRadera
 20. It sure is winter in Sweden, so a good chance for you to enjoy taking pictures. Luckily you also have seen some roes. Later this week I'll show you how they are doing in the Dutch winter. Difficult times for the birds. Feed them with what they like and you'll get chances to take pictures in return:)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 21. Flott tur du har hatt! Fine bilder, og nydelig det siste bildet du har tatt. Nå går det fort mot lysere tider og mere sol.

  :)

  SvaraRadera
 22. - Halloj på Höglandet.
  - Fint fångade vinterbilder !
  Det har varit riktigt bistert och kallt. Nu är
  det nästan snöstorm i stället....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 23. Beautiful winter shots. Vi hade nästan minus 25 C i lördags!

  SvaraRadera
 24. Hej!
  Brr, ja ni har verkligen haft det kall. Älskar den första bilden, så vacker och vilket härligt djup det är i den.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 25. What beautiful birds in your very cold weather! I also saw the frosted trees in the last post. The photos are fabulous!

  For my coyote photos, I used a 400 mm lens with a 1.3X extender. It is an amazing setup! Thanks for your comment.

  SvaraRadera
 26. Lovely snow pictures Majsan, and what is a lot to you. I see it on TV once qwel but these life photos are much nicer. beautiful pictures also of the birds. My favorites are also photo 3, 5 and 8.

  SvaraRadera
 27. Hejsan!

  Jo, allt är ju relativt, så visst kan minus fem grader kännas som rena rama värmeböljan i vissa sammanhang! :-) Men synd att det inte kunde bli nåt jagat med hundarna...

  Här var det inte lika kallt, och det hade kommit nysnö som det var helt perfekt att spåra vildsvin i. Så maken, sonen och några till i jaktlaget hittade en liten flock på 4-5 djur som de lät en tysk jaktterrier stöta fram. Resulterade minsann i två fällda grisar, fast den här gången var det ingen av "mina grabbar" som fick chansen att skjuta. Dock hänger kropparna här som vanligt - det är ju ingen som har kylrum eller så, men vi har iallafall ett källarutrymme som håller en duglig temperatur som väderläget är nu. I de flesta andra uthus är det ju ungefär lika kallt som ute, vilket ju inte alls är bra för köttet... <:-)

  Jag har börjat plugga nu, så det blir lite si och så både med uppdateringar i bloggen och med att svara på kommentarer osv. Men jag har inte tänkt att försvinna helt! :-)

  Ha det!!!

  SvaraRadera