lördag 4 januari 2014

Jakt med Trym och Ayla i härlig terräng

Igår var vi ute på en mark som vår jaktledare även disponerar. Vi var fem personer så det var bra förutsättningar för att eventuellt få något skjutit. Vi hade med Ayla och Trym.

Denna mark har man inte jagat rådjur på flera år och tillgången var god. Det är fina marker men med en del svårigheter.

Ayla skulle ut först. Hon fick upp rådjur ganska snart. Drevet gick inte alls åt det hållet vi ville. Rakt emot Badebodaån.......skulle Ayla följa efter över ån???? JO, hon gjorde ju det!!! Sedan gic drevet ut ur marken men hon släppte vi en annan lite mindre bäck. Våra bäckar och åar är sedan mycket regn breda och översvämmade.
Ayla släppte rådjuren och började gå tillbaka.....men skulle hon komma över ån nu??

Nej, hon snurrade vid ån och kom inte över. Min sambo och vår jaktledare åkte ut till henne för att hjälpa ....men de var på fel sida ån!!!!

Sambon gick utmed ån och Ayla på andra sidan......beslutet var att gå i ån och hämta Ayla. Det var strömt och inte riskera att hon simmade över .....Sambon gick i ån och det var upp till hans knän. Ayla var säker nu i hans famn hörde jag på radion! Så skönt för man blir mycket nervös.
Sambon fick åka hem och byta kläder. Vi andra tog rast i en fin liten stuga med anor.

 
 
 
 
 
Mysigt i stugan. Självklart med termos och älgklockan på
 

 
Sambon var tillbaka och vi skulle släppa Trym nu. Jag släppte honom i en härlig terräng. Mossa och tall.....det var som ett dansgolv för en tax. Han fick fatt i rådjur ganska snart. Sedan gick drevet.....förbi alla skyttar inklusive mig själv. Fick inte det på film då jag hade osäkrat hela tiden. Såg rådjuret mellan tallarna väntandes på Trym. Get bedömde jag det till (vi skjuter inte get) hon väntade in Trym och sedan travade hon vidare. Häftigt att se.
 
  
Härlig skog...som en dansbana för en tax
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är Tryms drev....2 timmar exakt!!!
Alla såg drev djuren!!
 
 
Det var en trevlig dag och alla hade fått höra Tryms fina drev och även fått se drevdjuren. 
 
 
 

 
 
 
 

21 kommentarer:

 1. Vilken kalasdag! Och vilket bra arbete av framför allt Trym.
  Jag tror inte Missan skulle gå över en å om hon inte hade närkontakt och såg drevdjuret. På rena luftspår så blir det nog lite vimsande och bakspår istället.

  SvaraRadera
 2. Tank vad de orkar med, taxarna som ar sa sma.Jag forstar att du blev nervos innan Ayla blev upp plockad av din sambo. Tack snalla du for de underbara bilderna av en svensk storskog.

  SvaraRadera
 3. i like that: dance floor for dachshunds. :) glad someone rescued ayla!

  SvaraRadera
 4. Beautiful pictures of the moss and pine in the forest. So peaceful looking and love the candle light in the cottage...glad you had a nice time with your dogs.

  SvaraRadera
 5. Beautiful photos! I love the candles through the window! Sounds like Trym was busy!

  SvaraRadera
 6. Your forest is so beautiful, love the mossy mounds, and tall trunks. Well done to all doggies. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 7. What a beautiful series. My favorite is the second picture. Really well done. Greetings from the Netherlands, Joke

  SvaraRadera
 8. Heldig dere som kan jakte nå!!. Her var det slutt 23 des. Harejegrene kan jakte ut februar! Ikke skjønner jeg hvorfor vi med de små hundene ikke kan jakte.
  Er fine forhold her,barmark med litt snø i høyden.Mye vann i bekker og elver,som hos dere. Har sittet med hjertet i halsen flere ganger, men det går som oftes bra!
  Casper er den samme,i fin form, kulene har ikke utviklet seg mer.
  Vetrinære sa det ville utvikle seg periodevis.Ville ikke spekulere i hvor lang tid det kunne ta.
  Håper og få en høst til med han,men det er vell og tro på julenissen.
  Mvh Terje

  SvaraRadera
 9. Beautiful pictures, the forest is so beautiful there.
  Good job for the dogs.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 10. Åh, vad dessa åar ställer till det för er/hundarna hela tiden!? Tur att det slutade lyckligt den här gången också!!! :-) Och vilken nytta man har av de där pejlarna - nästan så man undrar hur det överhuvudtaget funkade att jaga innan de fanns!? Helt klart var det ju lite mer på måfå då... Och när man inte hörde hunden längre så var det bara till att vänta och se om den skulle dyka upp igen eller om man skulle behöva leta efter den... <:-)
  SvaraRadera
 11. Herlige bilder fra turen. utrolig hvor langt hunden har gått da!
  Ønsker dere et riktig fint år i 2014.
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 12. Så härligt! Både få höra drevet och se drevdjuren! Vi har varit ute med lillen idag....det gick inte alls som sist...på både gott och ont....ska strax göra ett inlägg så får du se...
  Ha en skön fortsättning på helgen...vi har ju 3-dagars ledigt ju, så gött!!!

  SvaraRadera
 13. Du har bedre taxer enn jag var med i dag. Kul med fina drev og alle ser djur.

  SvaraRadera
 14. Vilken tur att det gick bra med Ayla för jag förstår att det var jobbiga minuter innan ni fatt på vovven , fina bilder du har lagt ut , gillar den lilla stugan , ser så mysigt ut . // Kramar på dig från Anita :)

  SvaraRadera
 15. Ohhh stackars din sambo Hoppas bara att han inte blir sjuk nu.
  Så snäll han var som hämtade hem henne.
  Det ser riktigt mysigt ut i stugan.
  Du har fixat till din sida så snyggt.
  Headern är ljuvlig.
  Jag kanske har nämnt det förut men det går att säga en gång till.
  Kramizzzz och god forts.på det nya året

  SvaraRadera
 16. I'm glad that you got Ayla back safely!

  SvaraRadera
 17. That was exciting for Ayla as in the stream or rievier. You wait in a nice house so Sambon could fetch. Dry clothes Beautiful forest and beautiful location.
  Very nice series Majsan :-)

  SvaraRadera
 18. Skogen er snart en eneste stor hengemyr og de små skogsbekkene er blitt små elver! Godt samboeren fikk hentet ut Ayla :-) Fine turbilder og en trivelig liten koie i skogen dere har der :-)
  Rune

  SvaraRadera
 19. Ruskigt spännande jakt berättelse som lyckligtvis slutade väl. Handlingskraftigt av sambon att hämta Ayla. Fattar att det var skönt att få besked om att hon var i trygga händer. Så mysigt att ta paus i den fina jaktstugan. Jättefina bilder hela vägen och jag är imponerad av att du hinner med det också under era jaktpass.
  Älgtklockan på termosen har jag aldrig sett el hört talas om, fick förklaring när jag förstorade bilden.
  Allt Gott
  Monica

  SvaraRadera
 20. Usch vad spännande det blev när Ayla var på fel sida om ån. Måste vara en ständig skrämselfaktor – att hundarna ska gå ned sig i något eller följa med strömmen. Jag har en granne som tyvärr förlorade båda sina taxar på ett drev då de gick igenom en tunn is och inte kom upp igen. =(
  Men roligt att se den fina skogen som var som en dansbana. Här har vi äntligen fått snö, som en kanon på en gång som vanligt ... =)

  SvaraRadera