måndag 6 januari 2014

Nu är ledigheten slut

Nu börjar vardagen igen. De flesta återgår till sina arbeten efter en lång ledighet. Jag var ju ledig veckan före jul med så det har varit skönt.
Det har blivit mycket ut i skogen på jakt, hundträning och drevprov. Vi är nöjda hittills vad våra hundar presterat. Tack för att det ännu är bra väder så vi kan vara ute. Jaktsäsongen är för vår del slut den sista januari. VI hoppas på att kunna vara ute de sista helgerna nu.

Igår var vi ute med Vilja och Trym. De fick upp rådjur båda två och gjorde fina drev. Vilja tappade spåret och återvände i sina spår. Jag kunde kalla in henne på tillbakaspåret. Hon är inte speciellt villig att komma. Det måste vi träna mer på.

 
Vilja vädrar men nu skulle vi gå till bilen
 
 
 
 
Vid vår grillplats är det ett stenröse. Undrar vad det varit för något?? Ser ut som en ingång men då har det varit en liten källare.
 
 
 
 
 
Sedan var det dags för Trym. Jag släppte honom nära sjön och det tog inte många minuter förrän han hade satt fart på rådjur. Det gick naturligtvis över till grannmarken och buktade där. Det var på väg tillbaka och jaktkamraten hade rådjuret inom synhåll. Men det gick inte över vägen in på vår mark tyvärr. Sedan drog det iväg längre bort.
Vi tog oss inom hörhåll och kallade på Trym. Han kom när sambon ropade. Så bra!
 

 
Trym sätter fart
 
 
 
 
 
Idag var jag ute med Ayla på lite träning. Hon hittade inga rådjur inom en timmes jobb. Då avslutade vi med att åka runt på marken och titta. Vi har ett spännande träd med mossa på. Sedan har jag hittat en källare till i skogen....
 
 
Ayla syns bra med sin väst i terrängen
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


 

13 kommentarer:

 1. the mossy trees and rocks are neat. glad the dogs did pretty well.

  SvaraRadera
 2. Beautiful photos! I love the moss covered trees and the stones!

  SvaraRadera
 3. De små hundarna gör av allt att döma ordentliga dagsverken, i härlig skogsmiljö. Det där trädet har du fotograferat som ett slags insekt.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 4. mooie serie foto's zijn dit,
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 5. Det ar sa spannande anr man hittar gamla stallen. Vad duktiga hundarna ar och ni med som tranar dom och tar ut dom sa mycket.

  SvaraRadera
 6. Det verkar som om Vilja har fått ett väl passande namn, en dam med egen vilja.....
  Imponerande att du hinner njuta av och fota det som naturen har att erbjuda under era intensiva jaktuppdrag. Hoppas du kan få tid att kolla upp den där källaren lite mer, verkar spännande. Har det varit byggnader däromkring.
  Allt Gott och tack för att du engagerar dig i mitt projekt.
  M

  SvaraRadera
 7. Så spännande, gick du in i källaren? och Lycka till med det nya jobbet!

  SvaraRadera
 8. The dogs do it quite well with a little extra training. They have found the deer :-) Especially the basement in the last picture. What's it been? Beautiful also the moss on the trees.
  Very nice pictures.

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder, speciellt den sista fyra, finner jag mycket vackert att se.


  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 10. Åh, vilken vacker ny header med underbara bilder. Och på det sätt du redan tillbaka. Jag avundas dig, eftersom alltför ofta jag inte kan tyvärr göra det. Nästa vecka, även här vinterkollektionen hänga med snö och kyla.

  Hälsningar
  Waldameise

  SvaraRadera
 11. Interesting, the last one is strange, but, it is superb.

  SvaraRadera
 12. Fina bilder med moss!

  SvaraRadera
 13. Vad bra att du fick den där långa ledigheten, som du hade önskat dej, innan den nya vardagen drog igång! :-) Och även om vädret har varit lite väl blött emellanåt (tycker jag!) så har det ju naturligtvis varit perfekt för taxarna. Hoppas det inte kommer decimetervis med snö nu när det tydligen ska bli kallare...

  Trevlig helg!!! :-)

  SvaraRadera