måndag 9 juni 2014

Fotojobb och hundutställning

Det var en varierad och kul helg som passerat. I lördags var jag med min fotocirkel kompis Bea på ett fotojobb hon fått. Ett bröllop. Jag skulle vara hennes assistent och hjälpa henne med kameror, objektiv och bärhjälp. Vi åkte ut till en fin liten kyrka i god tid och testade ljuset. I lördags var det växlande molnighet och ganska svårt faktiskt. Det blev ganska många bilder både i och utanför kyrkan. Sedan åkte vi ut till en slottruin vid Sävsjö, Eksjöhovgård. http://sv.wikipedia.org/wiki/Eksj%C3%B6hovg%C3%A5rd. Där skulle det bli mer fotografering. Det är mycket vackert där och passar bra att fotografera ett brudpar.

Jag visar inga bilder från brudparet jag tog. Det var en bra träning för mig med. Slottruinen var välbesökt av turister denna dag. Några få bilder på ruinen fick jag.

Igår var vi i Nybro på taxklubbens hundutställning. Jag skulle visa upp Trym och även hans yngre bröder Svante och Loke skulle delta.
Det var otroligt varmt, ca 25 grader och solen gassade på oss intensivt. Det var mycket ansträngande för både hundar och deras hussar/mattar att gå runt i utställningsringen.

För Loke och Svante var det första gången. De skulle starta i juniorklass. Det var 10 stycken i klassen. Loke fick Very Good och Svante fick Exellent och dessutom kom tvåa totalt i juniorklassen. Trym fick Very Good. Vi hade hoppats på mer men så är det. Det var ganska ojämn bedömning en del hundar fick.
Jag är superstolt över Tyras valpar som utvecklats så bra. Vilda och Stella kommer även de att få chansen senare i sommar och jag tror det går lika bra för dem.
Tyvärr har jag inga bilder från Loke och Trym då jag gick med dem.

                                   Lite ovant för Svante att bli klämd här och där
                                                  
                                                        Puhhhh vad jobbigt!!                                                            Loke                                           Pappa Gusten fick Excellent.
Vi hade en avelsgrupp där Pappa Gusten hade 4 valpar med 2 olika tikar. Han fick bra kritik och hederspris.   

18 kommentarer:

 1. sorry it was so warm for the dog showing. glad the pups are doing well, though!

  the castle ruins are a neat photo setting!

  SvaraRadera
 2. Må være en flott lokalitet for brudebilder ved ruinene ! Sikkert spennende å være assistent og lære litt om portrettfoto........nok ikke det samme som fugler og dyr :)
  Hundeutstillinger er som det alltid har vært : enten for kaldt og regn eller så er det aldeles for varmt. Og resultatene svinger også så neste gang med annen dommer så blir det bedre / Brit

  SvaraRadera
 3. Beautiful venue for a wedding, lovely small lake too, and your doggies, well done to each one, stand, pose, get prodded and looked at everywhere!! A little lie down afterwards, no wonder. You can be so proud of them all. Cheers,Jean.

  SvaraRadera
 4. Glad to hear that your dogs did so well.

  SvaraRadera
 5. Beautiful location for a wedding reportage.
  The dogs do it all well, too bad it was too hot.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 6. Ja nu är det varmt ordentligt, förstår om tungorna hängde på hundarna.

  SvaraRadera
 7. Mooie plek erg mooie foto's
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 8. Kul med fotojobb :o) det är bra med nya utmaningar. Jag har fotograferat en del bröllop och det kan vara riktigt pirrigt. De första tre bröllop som jag fotograferade på var på den tiden då jag fotograferade film och det var riktigt "läskigt" för man visste inte om man hade fått några bra bilder innan man fick hem bilderna. Har fotograferat ett bröllop på senare tid och det var nervöst trots att man kunde se när bilderna direkt i kameran.

  Kul att det gick bra för era hundar.

  Ha det gott,

  Erik

  SvaraRadera
 9. Vilken bra träning. Måste vara det svåraste av det svåra att fota brudpar, speciellt i det väder du beskriver. ha det gott/brita

  SvaraRadera
 10. Fine bilder og fine hunder. Burde lært meg litt fototeknikk jeg også. Blir mange dårlige:)

  SvaraRadera
 11. Så kul att få vara bröllopsassistent! :)
  Ja varmt har det varit, förstår att det måste varit jobbigt för er och hundarna!
  /Pia

  SvaraRadera
 12. Det var flotte bilder!!Ja er så ening med deg og begrense å vise alt vi fotograferer selv om det ikke er alltid like enkelt:)Skjønn liten hund du har og så fint han vant premie!

  hilsen Anita i Norge :)

  SvaraRadera
 13. Great pictures of the ruin!

  SvaraRadera
 14. - Halloj på Höglandet.
  - Vilken vacker ruin. Måste vara perfekt för
  bröllopsfotografering.
  Många fina bilder från er sjö också !
  Det blåser hårt här vid smålandskusten, får
  hålla mej på land idag.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 15. Those ruins seem to be an excellent place to make nice pictures. About the dogs: you can't always get "excellent" but it seems to me that you can be quite satisfied with the result,
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 16. Verkligen ett fint ställe att fota brudpar :)

  SvaraRadera
 17. Vilket fint ställe att fota brudpar på och så roligt för dig att få vara med och även testa.
  M

  SvaraRadera
 18. Åh vilket fint ställe att fota bröllop på. Det blev naturligtvis jättefint.
  Grattis till hundarna!
  Mvh
  Maria

  SvaraRadera