måndag 30 maj 2011

Helgen som gått

I lördags var som vanligt hundarna  ute i trädgården. Vi har satt stängsel 10x10 rutat innanför staketet vilket är lite säkrare. Valparna får man ha koll på ännu då de kryper igenom. Snart har de vuxit så det inte går. Sambon såg något som gick på vägen, en hund eller vad?? En stor hare var det! Ayla fick ju nys om det och började drevskalla och sprang utmed staketet. Hon kröp nog under nätet på baksidan av uthuset och iväg efter haren. Sambon lade benen på ryggen och sprang efter henne. Vår träning med inkallningsövningar varje måndag i över ett år verkade vara bortglömda.

Jag tog bilen och for efter. Hon sprang över ett fält i raketfart. Att hon kan springa så fort med de korta benen. Det blåste så det var svårt att höra. Jag for lite fram och tillbaka och till slut mötte jag sambon med Ayla under armen. Ja, det skall bli spännande och släppa henne 1 oktober.

Knattarna har haft det bra. Nu är det lite promenader de får gå. De får bli burna lite då man inte skall gå långa sträckor med dem när de är små. Nu vill de inte vara i valphagen längre. De får gå i trädgården delvis under uppsikt. Vi tränar inkallning och de kommer som ett skott. Vilja är nog den som är modigast att bege sig på upptäcktsfärd i trädgården. Trym är den som är lite avvaktande och kanske inte vågar ännu. Rumsrenheten är rätt ok. Där är Trym duktigast. Vilja är lite lat och det kan bli en pöl inne ännu.

Vilja kan gäspa hon

Vilja

Trym

Idag var det hundträning. Vi har ju inte varit på 2 veckor´och Ayla var jätteglad när vi åkte iväg. Jag hade "lurat" med vänner med sina 2 nya vovvar. Två söta blandisar som omplacerats. De behövde lite lydnasträning och då var det ju klart att jag rekommenderade våra träningar. Det gick jättebra för dem.

Vi var rätt många idag och det var en solig kväll med lagom temperatur. Vår instruktör Micke körde sedvanliga övningar. Alla hundar var som vanligt mycket duktiga. När han gick runt med en anka som kvackade så satt alla hundar lugnt och fint kvar. Vi gick en sväng upp i skogen där han sköt med knallpistol för att se om hundarna var lugna. Den övningen gick bra för alla. Sedan var det inkallning från skogen ut till ängen. Ayla kom med fart till mig och just då var det inget intresse att leta ev rådjur. Så duktig hon var. Det var ingen hund som drog iväg på annat. Alla kom så fint på inkallningen.
Lite bilder från kvällen.

Våra nya kompisar

LIggövningar. Ayla ligger faktiskt i mitten, liten som hon är

Ligg, stanna kvar

Alla hundar ligger fint o stilla

Inkallning från skogen

Knallskott!! Birdie på vakt

Vår instruktör laddar om

Chanel väntar och blir lite trött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar