söndag 8 maj 2011

Vi sjön

Igår blev det inget här i bloggen. Det blev lite sent. Vi skulle titta på en film tänkte vi. Ja, den tog ju en stund och den var så dålig. Visst är det konstigt att man fortsätter och titta?
När den var slut så var man lite trött och inte läge att sitta och skriva något.

Igår var vi ute på jaktmarken med en jaktkollega och placerade ut saltstenar på vårt område vi ansvarar för. Vi är 6 st i varje arbetslag tillika köttlag som jobbar ihop med det som skall göras. Hans hade fått saltstenarna hem till sig. Vi fick leta upp ställena då vi inte hade klart för oss exakt var saltstenspinnen var. Men vi fick ut det vi skulle. Det var en härlig förmiddag och svettigt blev det.

Hans hittade första stället

Tur att sambon är 2 m för jag hade inte nått upp

Småttingarn får bekanta sig med samlingsplatsen på jaktmarken


Var ju tvungen och fota vår jaktbil

På väg till jaktmarken låg sjö helt stilla och spegelbilden var identisk. Otroligt vackert.

Vi gick ner till sjön sedan på eftermiddagen. Packade med oss en sillmiddag (grilla får man ju vara lite rädd om nu) och alla vovvarna kom med. Knattarna fick gå en bit och sedan bli burna av husse. Det var ju himla spännande för dem och komma ner till sjön. Både Trym och Vilja var lite osäkra att kliva i vattnet men nyfikna var de. Vi lät dem alla inte gå runt för långt då jag blivit försiktig då det gäller med ormar som de varnat för.
Det var en otroligt härlig kväll och vi njöt verkligen av tillvaron där.
På väg ner till sjön, det luktade ju massa kul

Oj vad är detta? De var väldigt nyfikna på vattnet

Vågar man följa efter Konjak??

Här var ju jättekul att vara precis som alla andra vovvarna tycker, inte minst Trixi och Nova som älskade vår lilla sjö .

Det är otroligt fint här för oss alla

Konjak sitter alltid och spanar. Man undrar efter vad

Man blir trött av sjöluften eller hur??

En härlig bild till av Konjak

Idag har det varit lika fint och vovvarna har varit ute hela dagen. Vi låter Trym och Vilja gå runt när vi ser dem. Är de lite trötta får de vara i hagen och sova. Vilja gillar att hålla på i jorden med mitt ogräs jag håller på att rensa. Bus i jordhögen var populärt idag. Så de såg ut då.
Sedan kröp en fästing på Trym som han fått av vårt gräs. Fy för dessa odjur. Nu gäller det att kolla av småttingarna med ju. Vi brukar inte ha så mycket fästingar men en och annan är det ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar