fredag 9 september 2011

Grythund eller drevhund

Vi använder taxar idag mest till drevjakt. De är ju ursprungligen grythundar men det jagar man ju inte så mycket nu längre. Men man märker det när de vänder uppochner på trädgården och man snubblar i nya hål här och där. Nu har ju så klart Mamma Tyra visat Vilja och Trym hur kul det är att gräva hål och det gör de ofta nu.

Det är ju så roligt att gräva


Nu skall det bli fint i helgen och man kan bege sig ut i skogen. Det blir nog en svamprunda för ännu finns det kantareller kvar. Sedan är det trattkantareller som gäller.

Måste lägga spår åt Trym och Vilja. Gäller att träna dem så jag kan gå anlagsprovet när de blir 9 månader. Man får inte starta före. Sedan är det ju det är med snön. De blir 9 månader den 11 dec. Alla vet väl hur det såg ut då i södra Sverige. Men jag hoppas att vi kan gå provet då. Det kanske blir i Skåne eller Blekinge i så fall. Där var det ju mindre snö förra året i december.

Det blir ju skytte imorgon. Vi skall skjuta lerduvor är det tänkt. Det var så länge sedan och det är ju egentligen väldigt skoj. Det blir lite tips och genomgång av instruktör som är kunnig och duktig på detta. Vi slänger väl iväg några serier på älgen med kan jag tro.

Lite kvällsbilder från en större sjö i närheten vi har. På hemvägen såg jag 4 ormvråkar segla och jaga över havreåkern men tyvärr på för långt håll. Teleobjektiv skulle man ju ha!. Nu skall jag kolla efter det. Det hade blivit coola bilder på den jakten de gjorde.


Härlig kvällNu är det höstljus1 kommentar:

  1. Litt av en gjeng du har:) Flotte bilder med utrolig skarpe farger - hvilket kamera og linse bruker du?

    SvaraRadera