lördag 10 september 2011

Lerduveskytte

Idag var det härligt höstväder. Vi började dagen med att åka till tippen med massa grovsopor som alltid blir. När vi kom hem skulle vi till grannen med spillvirke som skulle eldas upp. Vår lilla jaktbil (se tidigare bloggbilder) är ju bra att köra med i terräng, 4hjuls driven och allt....trodde vi. När vi lastat av allt så satt vi där i mjuka leran. Fyrhjulsdriften gick inte in!!!!  Vi har precis fixat bromsar mm på bilen. Räddare i nöden så kom grannen ner med traktor och timmersläp och drog upp oss på mark som bilen kunde köras på...

Vi kom ju lite sent till skyttet då. Jag hade ju bokat med instruktör för att få lite tips. Det var så länge sedan jag sköt lerduvor och sambon har inte skjutit heller så mycket. Nåja. vi fick bra tips och sköt en trap serie. Jag bommade ju inte alla duvor. Nu skall vi träna mer på detta. Tack Lennart och Påhl för era goda råd.
Lite bilder från skyttet.
Lite suddig men man ser röken av skottet,lite coolt.

Fotografen jag bad ta lite bilder var inte så förtrogen med kameran men lite bilder blev det ändå från skyttet.
Sambon tar en duva
Det är så skoj att skjuta duvor, nu blir det mer träning!


När vi kom hem var det att ta en hundpromenad i skogen. Vi hade tänkt att plocka lite färska kantareller till älgfilén vi tänkte ha till middag.....som vanligt blev kassen full. Det blev 5 kg på en stund. Vovvarna var såklart stökiga för de kände ju dofter av vilt hela tiden och ville inte alls stanna för att plocka kantareller.

Här lite bilder på tickor som växer flitigt på träden i skogen.De är vackra på sitt sätt


Det satt många på detta trädetDagens skörd och morgondagens arbete3 kommentarer:

  1. Det är roligt med lerduveskytte och bra träning, typiskt att 4x4 ska krångla när man behöver den :(

    SvaraRadera
  2. I envy you all the mushrooms you have in the woods around you :)

    SvaraRadera
  3. Ja nog är det roligt med lerduveskytte! Fina bilder på trädsvampen också! :)

    SvaraRadera