måndag 12 mars 2012

Trehörning

Jag har varit ute en hel del och fotograferat rådjur. Man får ge sig iväg till marker där det finns gott om rådjur och hoppas att man har tur att se dem nära. Nu verkar rådjuren flockas och det finns fält att beta på. Jag kom förbi denna rådjursfamilj och när jag sorterade bilderna, vilka var många såg jag detta. En bock som har en ovanlig deformering av sina horn, det var 3 horn! Han har även en deformering vid höger öga. Han verkar dock må väl och ser fin ut i kroppen.
 Bilderna på bockarna är lite oskarpa då jag förstorat lite men då ser man hornen och pälsen bättre.På en annan äng ser jag ytterligare en bock med familj som ser lite konstig ut. Han har stora kala fläckar i pälsen. Fått reda på att det är en parasit men inte farligt. Pälsen växer ut igen.


Jag har tagit massor med kort på rådjur och här är två bilder på fina rådjur en bock och en get på samma äng men fotograferat under två tillfällen. Bocken innan skymmning och geten på morgonen. Det blir lite skillnad i ljus.  Sett att de har sällskap nu.


Grattis till valparna - 1 år

Igår fyllde Trym, Tyr och Vilja 1 år och fick gå på utställning i Taxklubbens regi. Det gick jättebra med bra kritik. Nu är de bara 1 år och behöver växa på sig speciellt Trym och Tyr. Trym var lite för mager men jag har nu gått över till högenergifoder ett tag.


Trym, Tyr och Vilja
18 kommentarer:

 1. det va en annorlunda bock, har sett en get med små horn en gång, men den här va en riktig värsting. bra bilder är det och kul att du får se så många på dina turer.

  SvaraRadera
 2. Ja det var en skum hornuppsättning på den bocken!

  SvaraRadera
 3. Det där måste ju vara någon slags perukhorn. Den får ni se till att ta bort i augusti!
  Vi har haft lite problem med enstaka djur med perukhorn hemmavid, därför inspekterar jag även getterna noga när det är pürchtider. För perukhornsgener vill man ju inte ha i stammen.
  För övrigt fina bilder.

  SvaraRadera
 4. Fina unghundar förresten!

  SvaraRadera
 5. Det var en skikkelig abnorm bukk. Spesiell geviroppsetning. Sett den tidligere år? Ser ut som det er litt tungt over ene øyet, men som du sier er den i fin form ellers. Kul å se på bildene du tar.

  SvaraRadera
 6. I like these pictures.....good work.

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder på rådjuren, det verkar vara ett bra ställe du hittat.
  Bocken med 3 horn var verkligen speciell har aldrig sett något liknande tidigare.
  Mvh / Kenny

  SvaraRadera
 8. Men så konstigt det ser ut med hornet. Jättefina bilder på de vackra rådjuren! och grattis till vovvarna :)

  SvaraRadera
 9. Han såg lite konstig med den hornet..men väldigt fina blider...och vad söta dina hundar är..du frågade om våran lille vovve..för några veckor sen fick åka till djursjukhuset..för att han blev sjuk..och veterinären fick avliva honom..(veterinären sa att han var sjuk länge..alltså från när han föddes)..Vi har varit så ledssna men vi vet aif att han hade roligt hos oss och vi kommer alltid att minas den fina tiden vi hade tillsammas med honom..Ha en trevlig kväll..Kram

  SvaraRadera
 10. Snodig "feil" på denne bukken, slike feilkoblinger forekommer jo fra tid til anne, men hva er årsaken til dette tro ? Så en avisartikkel med en slik bukk som ble felt i Norge i 2004. Lykke til videre med "bukkejakten" !

  SvaraRadera
 11. Her er linken til artikkelen jeg nevnte i forrige kommentar:
  http://www.rb.no/lokale_nyheter/article1209165.ece

  SvaraRadera
 12. geweldig ik ben gek op reen mooie beesten
  die ene ree heeft wel een apart gewei.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 13. Många fina djur. Knepigt med tre horn, men det mesta kan slå fel. Ett år, tiden går fort. Vår Palle är också ett år idag. Hoppas klokheten kommer med åldern/Ha det gott/brita

  SvaraRadera
 14. Stilig den med tre horn. Oi, du har fått flotte bilder av dem også.
  Nydelige hunder da!
  Ha en koselig uke til deg.

  SvaraRadera
 15. Great pictures, I like the abnormal buck. Looks like it suffered some minor injury, will make great trophy.

  ATB
  Roe Stalker

  SvaraRadera
 16. That is a weird looking deer with 3 horns! WOW! Love you pix and thanks for sharing.

  ...and Happy Birthday to your puppies! :)

  SvaraRadera
 17. Wow. Ja det var verkligen nåt ovanligt.
  Tolkar det som att det inte var era marker?!
  Fina bilder som vanligt Majsan. :)

  SvaraRadera
 18. Ich gratuliere zu diesen drei tollen Hunden.
  Lustig so ein 3 Horn Hirsch.
  Einfach herrliche Fotos.

  SvaraRadera