söndag 27 maj 2012

Viltkamerabilder

Idag så åkte jag ut till älgfältet och skulle se på de många bilderna. Men det var inte så många alls. En och annan dålig nattbild och bild på ett älgben.  Lite besviken blev jag. Jag fotograferade ju älgkon som stod så fint där den 5 maj (se inlägget).
Men jaktbilen hade kameran fotograferat. Det var när jag kollade till fältet första gången. En timme senare var ju älgkon där. Men älgtjuren som jag sett flera gånger och fått på bild fastnade.                                                                           
                                           En timme senare fotograferade jag älgkon här

När jag hade fört över bilderna så tog jag mig en sväng ner till dammen för att se om det fanns några fåglar med ungar.
Jo jag såg sädgäss på lite för långt håll med 2 ungar. Kanadagässen verkade inte ha fått ungar ännu. Vore kul och fotografera de små.19 kommentarer:

 1. Det maste vara spannande med an san dar kamera. Det skulle vara roligt att ha en har. Man kanske far se en bjorn!

  SvaraRadera
 2. the geese are beautiful. and moose is always a treat!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du fick fina bilder på älgen med viltkameran :) Fina bilder på kanadagässen också :)

  SvaraRadera
 4. Viltkamera är himla kul att ha, har haft min ute ett tag och haft ett par fjolingar troget poserande + rådjur och en suddig räv. jag har sett både kanadagås ungar och knip ungar där jag håller till, fast de håller sej ganska anonymt i vassarna för det mesta.

  SvaraRadera
 5. Somriga bilder ser jag vid dammen ,kul nu när ungarna börjar komma ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Don't be too disappointed when there were not so many pictures taken by the game camera. Sometimes it is quiet during the nighttime but it can also happen at daytime. Sometimes I'm wandering through the dune area wondering where all the game has gone :). During another walk it can happen that you are amazed by seeing a lot. That's nature:)
  Gr. Kees

  SvaraRadera
 7. En sån kamera att registrera viltet med har svärfar också. Jag hade med gärna haft en - kunde va kul att se vad som rör sej här hemma kring huset under nätterna och tidiga morgnarna. På vintern när det är snö kan man ju hitta spår av både det ena och det andra ända invid husknutarna. :-)

  Idag väntar jag på att posten ska komma, och hoppas att min nybeställda 7D redan har kommit. Blir jobbigt annars att tåla sej ända tills imorgon! Fniss!!

  60D tittade jag på förra sommaren, och det är ju en fin kamera det också. Men jag kände redan då att det var en 7D eller 5D jag skulle ha, och att jag lika gärna kunde fortsätta använda min 40D ett år till i väntan på att priserna skulle sjunka på de modellerna.

  Vad har du för objektiv till din kamera??

  SvaraRadera
 8. Det må være spennende med viltkamera ! Har også lyst på et slikt selv om de kanskje ikke bestandig er så enkle å plassere i terrenget med tanke på gode bilder ?? / Brit

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder på älgen..Det har varit så varmt.kan tänka mig att dina vovvar har haft det lite svårt i värmen....men det är härligt med värmen.. =D...Ha en fin dag...

  SvaraRadera
 10. Min åtelkamera strular bara, har lust att slänga den i nån sjö snart!!! Just nu orkar jag inte arrangera mig i den, så den ligger på köksbordet...grrr. Fina bilder! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 11. Det blev jätte bra bilder . Här har Kanada gässen fått ungar .vi skall ner och kolla efter dom imorgon . När jag tar skymnings bilder har jag ISO 1600 ...slutartid 1/20 och Ev på 1+ men man skall ställa in slutartid olika beroende på hur ljust det är ute ..även dagtid är det bra att använda slutartid ju mer du höjer slutartiden ju mindre risk för skak och suddig . Men i dåligt ljus får man sänka .men det gick ju bra som du såg på mina bilder .jag använde också P läget förut .men bilderna blev för ljusa för att man skulle kunde se att det var skymning ute
  Kram :)

  SvaraRadera
 12. Go´morron!

  Använder du M-läget eller något av Av eller Tv? Jag brukar ha Av inställt på min kamera, eftersom jag tycker det är genom olika bländarval som jag själv kan påverka mest hur fotona blir. Ett kort skärpedjup för att lyfta fram huvudmotivet tex, eller ett långt för att detaljer ska bli tydliga genom hela bilden osv - ja, du vet! :-) Skärpan beror mycket på att ha en fungerande slutartid, så man får ju ha bra koll på att inte den blir allt för lång när man använder Av. IS är fantastiskt, men man kan ändå inte ha hur långa slutartider som helst - har jag lärt mej av många egna misstag! :-) Så verkar tiden för lång i förhållande till vald bländare använder jag exponeringskompensationen, och rattar den något eller några steg åt minus.

  M-läget tycker jag kräver för mycket tankeverksamhet... Mina motiv hinner ofta försvinna innan jag har fått rätt inställningar gjorda där... <:-)

  ISO ska inte heller vara ställt högre än nödvändigt, för bästa möjliga skärpa och klarhet, förresten.

  Det där med att foton ser olika ut på olika skärmar får man leva med... Som glad amatör kan man bara försöka göra det bästa utifrån den skärm man själv har, tycker jag. I vilket format lägger du upp dina foton på bloggen? Gör du dem själv färdiga i det formatet som de visas, eller är det Blogspot som krymper dem åt dej? Jag tror att det blir bäst om man själv gör det jobbet, men eftersom jag har en Blogg.se-blogg så kan jag bara hur detta fungerar där...

  Ha en fin dag! :-)

  SvaraRadera
 13. Fina speglingar på Kanadagässen i sjön!
  Här är det två kanadagäss som fått två ungar nu. På en del ställen sägs det att man tar undan ägg, just för att man inte vill att de ska bli föör många. De skitar ju ner rätt rejält.
  Ha en fin vecka! Slut med finvädret nu hos oss.
  /Pia

  SvaraRadera
 14. Those are two good looking moose! I have none yet this spring on my camera! Jack

  SvaraRadera
 15. Va fin den första bilden var :) va kul ändå och se om man fått något kort eller inte när man tittar.

  japp vi var på tullgarn :) medans min sambo och hans son gick och klämde och kände på alla vapen gick jag runt och titta på alla hundar och hund träningarna som var :)

  SvaraRadera
 16. Blir spennende å følge med på fortsettelsen!

  SvaraRadera
 17. Those are great moose photos! What a thrill to get them on your trail camera!

  SvaraRadera
 18. Wat gaaf om deze eland tegen te komen en je hebt ze heel mooi op de foto staan. Op de 5e foto is het me niet helemaal duidelijk wat ik nou eigenlijk zie, maar dat komt misschien doordat het zo veraf is.

  Groetjes, Helma

  SvaraRadera