söndag 20 maj 2012

Äppelblommor

Idag har vi rena sommarvärmen, + 24 grader i skuggan nu på efter middagen. Idag har äppelträdens blommor slagit ut. Det var full aktivitet i träden av bin och en och annan humla.
Se hur biet samlar nektar och har stora klasar hängande på sig.

23 kommentarer:

 1. i just love apple blossoms! i swear, they and blackberry bushes make the prettiest blooms!

  SvaraRadera
 2. härligt med äppelblom ,vi får hoppas dom håller inne med sina blommor lite till här för någon värme är det intte 12 grader idag o kall vind .Igår var det däremot 21 grader mitt på dagen men det väntas varmare imorgon kram nette

  SvaraRadera
 3. Mooie serie foto's.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 4. 24 grader, låter som mumma i mina öron. Vi har haft 9 och blåst. Avundas dig lite. Ljuvliga bilder på äppelblommen. ger mig hopp att se dina bilder som visar vad som komma skall/brita

  SvaraRadera
 5. Stunning close up photos, did you use a MACRO lens, or adjust the manual settings?We have white frost this morning. Cheers from Jean.

  SvaraRadera
 6. Du verden! Stor forskjell på klimaet her og hos deg forstår jeg. Vet ikke om du har sett kommentaren min på rådyrinnlegget ditt lenger ned her. Synes den panorerte rådyrbukken din var så utrolig fin, og har veldig lyst til å sende deg et forslag til beskjæring. Er veldig glad du "ikke rakk å stille om på kameraet". Da hadde ikke bildet blitt det samme. Dette kan du trygt være stolt av! Hadde det vært mitt, hadde det havnet i mappen "konkurransebilder"...Men hvis det er ok om jeg sender deg et forslag, trenger jeg din e-postadresse. :)

  SvaraRadera
 7. Ja nu blir det äpplen i trädgården i år igen då. Fina sommriga bilder blev det....
  Må väl /Kenny

  SvaraRadera
 8. Oh, so wunderschöne Bilder!
  Ich hoffe, du kannst den Frühling so richtig geniessen.
  Liebe Grüsse
  Anglea

  SvaraRadera
 9. Hejsan, och tack för kommentaren du lämnade i min blogg häromdagen! :-)

  Hit där jag bor kom också sommaren i helgen - underbart!!! Och det har varit lika fint och fullt med bi- och humlesurr i mina fruktträd. :-)

  Ha en bra början på nya veckan!

  SvaraRadera
 10. Hej igen!

  Jag vet inte riktigt varför jag fick typ "norrlands-vibbar" av fotona i din header!? ;-) Men nu läste jag neråt bland dina inlägg och såg att du finns nånstans i Småland? :-) Själv är jag född och uppvuxen i småländska Ljungby, fast flyttade till andra sidan landskapsgränsen (till Skåne alltså) för 25 år sen. Det var kärleken som drog - och som alltjämt håller mej kvar här... :-)

  SvaraRadera
 11. Nice examples of the start of the spring. The last 2 I like the best.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 12. Aha, småländksa höglandet! :-) Där är det vackert!!!

  Låter skoj med en fotokurs. har själv aldrig haft tillfälle att gå nån, och nu är jag nog överkvalificerad för både nybörjar- och fortsättningskurs inom något studieförbund, misstänker jag. Men det hade varit roligt att träffa andra med brinnande fotointresse lite oftare än vad jag gör - men internet är ju inte en helt fel plats för sånt, så. :-)

  Min kamera är inte så märkvärdig (en några år gammal Canon-modell som heter 40D), men däremot har jag inte snålat på objektiven. Använder mest ett Canon 70-200 f/2,8 IS. Underbart till ALLT!! (Utom när man vill ha vidvinkel, förstås).

  SvaraRadera
 13. Oj så vackert! Här är det ett bra tag kvar innan äppelträden blommar, men idag har värmen börjat komma iaf så jag känner att sommaren är på väg...

  SvaraRadera
 14. ÅÅÅ så underbara bilder!! Härligt med sommarvärmen ni fått, här ska det bli varmt till helgen men såklart jobbar jag natt då...:/

  SvaraRadera
 15. Jätte fina bilder du tar!! Kul att få kika in här i ditt lilla krypin! Keep on rocking! Kram Ebba från fotokursen!

  SvaraRadera
 16. Sweet.I can almost smell them :)

  SvaraRadera
 17. Beautiful photo's from the plants and flowers.
  Greets Irma

  SvaraRadera
 18. Vi har också haft sommar idag .. det var på tiden :)
  Det var kanon snygga bilder du har fått på trädet :)
  kram

  SvaraRadera
 19. Vilken värme!!! Här hade vi minus 3,5 på natten och max 7 grader på dagen....brrrr. Allt annat än sommar....Underbara bilder som vanligt. Jag har också ett äppelträd, men jag får endast några stackars blommor per år...han känner sig nog inte hemma här i Lappmarken....Från det ena till det andra..Jag vet inte hur vi skall få ihop våran bloggdejt...har du nåt förslag?

  SvaraRadera
 20. These delicious pictures. I am always so happy when I see the spring flowers and have them really beautifully captured. Beautiful series.

  Greetings, Helma

  SvaraRadera
 21. Fine bilder. :) Skikkelige sommerbilder. :)

  SvaraRadera