torsdag 27 december 2012

Älgjakt i töväder

Det är fortfarande töväder hos oss och snön blir mindre och mindre. Vi har ju fått rätt mycket snö så det finns en del kvar.

Idag var det älgjakt och vi hoppades att få se lite älg och kanske kunde få någon på vår tilldelning. Vi har ännu två vuxna kvar att skjuta.

Jag fick pulsa ut i snön till mitt första pass. Det var tungt att gå i den 30 cm djupa snön som kändes som glass. Men det fanns ingen älg inne så det blev fika och korvgrillning.


                                                   Det finns snö kvar så det räcker                                                                     Jämthunden Ville                                   Grilla korv hör till...men man kan bli lite trött på det
Efter lite mat i magen var det dags för karelaren Jackson att pröva. Han sökte och sökte men inga älgar fanns hemma här heller. Men så kan det vara ibland.                                                Jacksons husse syns bra i skogen                          Jackson fick skorpa med Kalles Kaviar på.....det gillar han

Något jag lärde mig idag angående fotograferingen är att alltid kolla inställningarna. Hade inte nollställt exponeringen från tidigare fotografering och noterade inte detta direkt. Stod på +1 vilket var lite mycket som synes......men man lär sig av misstagen.

Vi återsamlades och skulle avsluta för dagen då det blev ett jätteljus på himlen.....solen!!!
Sedan förändrades himlen och ett härligt färgspel uppdagades framför oss. Det var väldigt vackert.
Vi har haft en trevlig dag med många glada skratt och frisk luft. På lördag skall vi pröva igen.
 

17 kommentarer:

 1. sorry no moose, but sounds like a good day! beautiful dogs. lovely skies!

  SvaraRadera
 2. Lindsjo, stunning!!! I love the reflection of the sky in the water/ice in the snow. Also, the lovely boots with soles that grip in snow and ice. BBQ Sausages, well I guess they are hot and filling when out in the cold. Happy greetings from Jean

  SvaraRadera
 3. Wunderschöne Fotos...
  Und fùr Sonntag wünsche ich dir nicht nur Fotoglück sondern
  Auch glück bei der Suche nach dem Elch.
  Liebe Grüsse von Sylvia und Tibi

  SvaraRadera
 4. Es sieht gemütlich aus am Feuer.
  Viel Glück bei der nächsten Elchjagd.
  Bei uns regnet es viel und der Schnee ist weg.
  Ich wünsche dir alles Gute im neuen Jahr.
  Herzliche Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder från er dag!! Så fina färger på himlen! o fina vovvar :)

  SvaraRadera
 6. - Halloj på Höglandet.
  - Är det sån korv som kallas älgkorv...?
  Det är väl skönt att komma ut i friska luften, även
  om det inte blir något fällt.
  Vi fick också en liten skymt av solen precis innan nedgång igår.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 7. Great photos of a beautiful day, the dogs are very nice, and the sun pictures are sublime.
  Have a nice day, Irma

  SvaraRadera
 8. Fina himlar kan man aldrig få för mycket av! Den som har varit här idag har varit alldeles klarblå med en stor lysande sol. Härligt!! :-)

  Jag var ute och gick en lång promenad längs med landsvägen i förmiddags, och rätt vad det var kom en lång rad (eller tre då!) bilar som jag tyckte jag kände igen som jägarnas på marker härintill. En liten stund senare kom sonen och en av hans kompisar från andra hållet. De kunde berätta att en jakthund hade blivit påkörd en bit längre bort (fast inte av dem, utan av en annan bil) så det stämde nog att det var jägarna jag mött - på väg till olycksplatsen... Himla tråkigt när en jaktdag slutar på det viset. :-(

  Mmmm, det tar lite tid innan man lär sej kolla hur exponeringskompensationen står innan man trycker av - men visst är den väl värd att använda!? :-) Oftast är det ingen större fara om den står ett snäpp hit eller dit, men +1 kan ju bli VÄLDIGT ljust om det egentligen inte skulle behövas någon kompensation alls... <:-)

  Ha en trevlig fredagkväll!! :-)

  SvaraRadera
 9. Härligt det såg ut och vad vackert det blev framåt slutet på dagen. Vi har inga älgar kvar på tilldelning och rådjur är det ont om och svårt för i den här snön och skaren...men det kanske kan bli tillfälle till lite mer jakt längre fram :)
  Hampus vill ju gärna ut ...och husse...och matte.
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ohhh Vilken vacker himmel och igen avspeglas i snön ....
  och hundarna är stor!
  hälsningar,
  annie

  SvaraRadera
 11. Så fine farger det ble på kveldshimmelen :)

  SvaraRadera
 12. It is quite clear that you had a great day. Unfortunately no moose, but the pictures of the sun are stunning. Especially the one with the reflections. And mistakes with settings? It happens sometimes, but of course you learn from mistakes :)
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 13. Ja, vädret kan vara lite lurigt, ena dagen kallt och snö, för att växla till plusgrader o regn.
  Här smäller kylan i knutarna, men det utlovas visst regn även här :(
  Ha det bra på dina jakt-äventyr! /Bea

  SvaraRadera
 14. Beautiful pictures of the sky...love the last one with the sky reflecting in the small puddles of water. Glad you had a good day! :)

  SvaraRadera
 15. Jag tror det gick illa med hunden som blev påkörd. Sonen och hans kompis stannade ju till en stund, och då levde den men verkade allvarligt skadad. Bakkroppen var förlamad. :-(

  Ägaren till den hunden har inte bara vägen, utan även järnvägen, rakt igenom sina marker. Så att släppa en drivande hund där är ju det samma som att riskera det här vid varje jakttillfälle. 23:an ligger ju också alldeles i närheten, och även om det finns viltstängsel händer det ju att både viltet och hundar kommer ut på den, och där är det ju VÄLDIGT mycket trafik.

  Mina svärföräldrars mark gränsar förresten till 23:an och viltstängslet, men hittills har tack och lov taxen hållt sej på rätt sida av det. I regel bedrivs inte drevjakten just där, utan på en mark några kilometer längre bort och där det bara finns mindre grusvägar. Men hunden går ju ofta hem själv, och då följer han ibland det där viltstängslet en bit. :-I

  SvaraRadera