fredag 28 december 2012

Äntligen lite sol, is, vatten och älg

Idag har det äntligen varit lite sol som det verkar för många i södra Sverige. Men vi har haft det kallt och en bitande vind.

Jag kom ut en sväng på eftermiddagen efter att jobbat hemma lite med datajobb då solens sken började mattas av.

Det blev en tur ner till sjön där isen låg blank och fin. Jag skulle ju haft med mig mina skridskor. Det var perfekt is för det.Alla skogsvägar är inte plogade och det är lite riskfyllt att försöka åka på dem. Tog ändå en tur på en väg där någon kört. Stannade till vid en bäck som brukar ha fart på vattnet.Jag försökte träna lite på att fotografera med tidsval för att få det där suddiga men det blir att träna mer .....


När jag var på väg hemåt fick jag stanna till då jag såg en älg. Han tittade på mig för det var en tjur. Jag fick köra fram lite och tillbaka för att få bra foto. Då började han springa och jag ut ur bilen och började med älglock....han stannade för det fungerar ju. Fick lite bilder ändå.

                                                   Här ser man hornfästet tydligt

Det blir självklart ingen älgjakt imorgon då det är skare på snön. Det blir skador på hundarna och även viltet nu.

18 kommentarer:

 1. glad you got to see the moose, even if you can't hunt tomorrow. the water is COLD! but the photos are beautiful.

  SvaraRadera
 2. Der zugefrorene See im Abendlicht sieht richtig idyllisch aus. Tolle Bilder sind dir gelungen. Schön das du noch einen Elch fotografieren konntest.
  Liebe Grüße vom Emma und Lotte Frauchen

  SvaraRadera
 3. Flotte vinterbilder.
  Heldig som fikk elgen på bildet da.
  Ønsker deg et riktig godt nytt fotoår!
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 4. Your photos of running water are lovely, I do like the slow shutter speed to blur the water. Ice, do you skate? Is that a natural lake all iced over? In NZ there are lakes in the South Island, and with some of them, if they freeze hard enough there is skating, and curling. My wish to be down there then and get great photos like yours. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 5. such icy water, can't imagine how cold that must feel

  SvaraRadera
 6. Pretty pictures of the ice on the lake and all. Nice pix of moose....can you just leave the dogs at home and still hunt for the moose?

  Wishing you and yours a very Happy New Year my friend! :)

  SvaraRadera
 7. Så du fick din älg till slut...fniss...även om det bara blev på bild. Hoppas det blir bättre längre fram. Som jag skrev tidigare, så har vi inga älgar kvar, men jag fick se två stycken inte långt här hemifrån, en dag när jag var på väg till jobbet, kanske knappt två veckor sedan...Det lite märkliga var att tjuren hade inte tappat sin hornkrona ännu, hann inte räkna längre än till 6 taggar, men kul att se dem.
  Ha det gott.
  Jag reser snart bort lite, men jag kanske mejlar dig när jag kommer hem.
  Ha det riktigt gott.
  Så kul med dina kommentarer hos mig. Blir verkligen äkta glad!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Härligt med solen. Känner likadant. Har dock jobbat i två dagar. Regn och snö är på gång. Packar nu "ryggan" för en tur vid havet.

  SvaraRadera
 9. Jag har vart ute nån sväng på riskabla skogsvägar mä och det är inte kul att åka där nu. Särskilt inte efter tövädret som varit över jul och de efterföljande minusgraderna, Ren isbana att köra på nu.. Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 10. Great pictures the water looks great.
  A long shutter speed that the water is blurred.
  You live in a beautiful environment.
  Have a nice day, Irma

  SvaraRadera
 11. - Halloj på Höglandet.
  - Det var mycket på en och samma dag....
  Och bra har du lyckats fånga det också.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 12. Jo jag förstår att skogsvägarna inte är det bästa hos er nu , här uppe skulle man nog måsta ha traktor för att komma ut på dem . Isfotot med vassen blev häftig och du skrev inne på min sida om att fotografera 5 hundar och det förstår jag , är nog max att man får två möjligen tre att possera "som man vill" hmmm ;) Skulle ju hjälpa kenneln då jag hämtade min lilla att få alla sex valparna att possera fint samtidigt och jag blev helt slut och genomsvettig innan allt var klart och resultatet ja det pratar vi inte om ;) Gott Nytt År på dig :)

  SvaraRadera
 13. Fina bilder. Och vad synd att skrillorna inte låg i bagaget....

  Det är alltid kul när det funkar att lura djuren med ljud, grattis!

  SvaraRadera

 14. Beautiful pictures of winter, nice to see snow. As I wait also, but we have the most rain ;-((

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 15. Stunning shots of places I would like to try.

  SvaraRadera
 16. Tittar in för att önska dig, din familj och vovvarna ett Gott Nytt År ♥ Skulle önska att jag fick se alla din bilder, men jag har segaste uppkopplingen i fjällvärlden, så det tar en sådan tid!!! Dom jag får upp är som vanligt underbara! Kramen ♥

  SvaraRadera
 17. I find elk very nice, but you have running water at all nicely photographed. Dis is quite difficult but it's really beautiful pictures become. Compliment.

  SvaraRadera