fredag 7 december 2012

Kall och solig dag


Det har varit lite blogg torka här i veckan. Jag har inte haft möjlighet att vara ute och ta lite bilder i veckan. Man åker på morgonen när det är mörkt och kommer hem i mörker. Det är ju så denna årstiden.
Förra söndagen var vi inte ute med hundarna för det var -10 grader. Nu har vintern kommit till Småland. Vi har ca 3 dm snö och kallt.
Idag arbetade jag hemifrån och hade möjlighet att se solen gå upp i en riktigt kall morgon -18 C. Det blev en tur för foto i morgonsolen men det var kallt.

Fick inte över bilderna i Picasa så det får ni se ett annat inlägg.

Efter att ha arbetat några timmar vid datorn begav jag mig ut i solen för att få lite bilder. Det var kallt fortfarande och hade bara mitt 28-135 objektiv med mig. Byta objektiv ute i kylan var ju inte att tänka på. Nu har jag min Canon 60D igen, känns bra.

Här är lite bilder hemmavid.


När jag pulsade i snön ute på ett fält för att få dessa kristallblommor kom det en liten fågel......en blåmes flygande bland gräset. Jag fick en bild och en flygbild som jag blev helnöjd med, bra tajming säger jag.


Dags att gå hemåt som skymtar längst bort........vi går inte ut på älgjakt imorgon. Det är för kallt känner vi. Men några i jaktlaget tvekar inte...vi får väl rapporter hur det går för dem...

18 kommentarer:

 1. glad you have your camera back!!! these are beautiful photos. especially like the blue tit flying and the snow macros!

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder, vilken härlig dag! det är ju så vackert med snökristaller...och blåmesen fångade du fint :)

  Här väntas det snö hela helgen, så nu blir det vinter :) men jag skulle önska lite mer sol också, men det kommer väl tids nog :)

  SvaraRadera
 3. Beautiful, the snow and the Blue Tit, superb photos.

  SvaraRadera
 4. What gorgeous pictures of the snow. A while back you asked if I miss it, and seeing this, yes, I do. Of course, I do. We get snow here too, but it usually melts in a day or two. So far just a trace back in early November. Last year next to nothing. I didn't know about the snow in Stockholm, so I will go and check it out now. Kram, Inger

  SvaraRadera
 5. Snow icicles and a bird!! Wonderful with your Canon, and yes, I wouldn't change lenses either, too much chance of huge damage.Do you put the whole camera in a plastic bag, when you leave home, and let it adjust to the cold before using it?someone suggested that to me if I ever get to do pics in the " REAL cold!!" Greetings form Jean.

  SvaraRadera
 6. Gorgeous photos! Love the snow and the close ups of the ice/snow crystals! Great job!

  SvaraRadera
 7. WoW! Så flotte vinterbilder du har tatt! Lekkert! Så lyst og fint det blir når snøen kommer:)
  Og så fine blåmeisbilder!

  :)

  SvaraRadera
 8. - Halloj på Höglandet.
  - Fint att få se lite fina bilder från kylan på Höglandet !
  Det är bistert, men vackert.
  - Ha en fortsatt bra helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 9. Hu, så kallt - här har vi haft varmare, fast jag tycker minus 8-9 är fullt tillräckligt... <:-) Går helst inte ut förrän det har "töat upp" till 5-6 grader kallt.

  Hade jättefint solsken här för en stund sen, men så hux-flux kom det moln och snöfall... :-( Tycker det räcker med snö nu, man får ju skotta vareviga dag ju... Trist!!! Fast det är ju lite kul när det är spårsnö, i och för sej. Nu i morse var det nya rävspår här utanför. Rådjuren har däremot inte varit hit på ett par dagar nu.

  Ang att fota svarta hundar i snö: Alla mörka föremål blir lätt lite för mörka när man fotar mot en väldigt ljus bakgrund. Detta på grund av att ljusmätningen i kameran blir lurad; Den försöker kompensera så att exempelvis vitt blir neutralt (typ grått), fast det vill man ju vanligtvis inte! Så då måste man lura kameran en gång till så att säga, och det gör man genom att använda exponeringskompensationen (ifall du använder något halvautomatiskt fotograferingsläge, vilket jag utgår ifrån att du gör?). Vrid den några snäpp åt plus-hållet, så kommer det mörka (tex den svarta hunden) att bli rätt exponerad. Samtidigt som snön blir riktigt rejält vit. :-)

  Den söta blåmesen på dina foton i det här inlägget, kunde du förresten också ha använt såna inställningar på. För att ljusa upp de skuggade partierna litegrann på den. :-)

  SvaraRadera
 10. Riktig vinter du har hos deg. Håper det ikke kommer så mye snø i Finland, er i Norge for tiden. Lyst på noen jaktturer til før det er slutt. Tøft bilde av meisen - blinkskudd:)

  SvaraRadera
 11. Härligt vad fina bilder ,blåmesen fick du i rätta ögonblicket .Tack för att du frös för oss ,för det är alltid kallt att fotografera på vintern ,kram Nette

  SvaraRadera
 12. Great pictures, picture three is beautiful, but truly sublime picture is nine.
  Google+ 1 for you clicked.
  Have a nice weekend, Irma

  SvaraRadera
 13. Så flotte vinterbilder.
  Det var artig med blåmeisen i snøen.
  Ønsker deg en fin fotohelg.
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 14. What beautiful shots! Love the diamonds on the snow and the bird in flight.

  SvaraRadera
 15. You're really good with your new camera :-)

  And what a great photo is the Blue Tit with blazing wings on picture 9. Thick compliment!

  SvaraRadera
 16. Bilden på den flygande blåmesen är magisk.Vilken skärpa.
  Alla bilderna är ljuvliga. Sååå vackert det är med all snö och frost.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 17. Dein Foto von der Blaumeise im Flug ist fantastisch. Gratuliere!
  Tolle Bilder!
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera