onsdag 13 februari 2013

Havsörn

Ibland undrar man vad man gör för att få den där bilden?  En del kryper fram, smyger, hänger uppochner eller slänger sig ur bilen med kameran i högsta hugg.

Det sistnämnda är nog jag! Idag såg jag en rovfågel när jag körde på vägen. Kunde inte se riktigt men den var stor....kanske en havsörn tänkte jag. Jag har ju sett en förra veckan i området. Men innan jag kunde stanna säkert vid en busshållsplats var den ju långt borta.Så här kanske man inte vill att sin bild ska se ut...en liten prick av havsörnen, suck!!!

Jag körde vidare lite moloken...men där var ju en rovfågel till!! Jag stannade till vid en väg och kunde få en bild när den flög bort. Detta var en rovfågel jag inte kände till. Den var ju bra mycket mindre än den första och väldigt vit undertill.
Jag har beskärt bilden kraftigt. Vad kan det vara??


När jag står där vid bilen med mitt objektiv 28-135 mm kommer ju havsörnen flygandes över mig........


Där flög den iväg på sin jakt efter mat.....så magnifik fågel. Jag hoppas jag får fler tillfällen och kanske då ha mitt teleobjektiv med mig.

33 kommentarer:

 1. The photos look great when cropped. The is beautiful. All Raptors are beautiful. To tell the truth I love to see all birds.

  SvaraRadera
 2. SO jealous you got to see and photograph that beauty!

  SvaraRadera
 3. Stor vacker fågel, den där örnen. Den andra ger jag mej inte ens på med en gissning.

  SvaraRadera
 4. All lovely photos, the last one, is the big bird saying "Farewell" as he fliew away, Super, Lindsjo, you did so well, when we are out in the wagon, it is so hard to find a good parking spot when you see the photo just asking to be taken, not easy at all. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 5. Hej. Ett stort grattis till de fina bilderna på havsörnen och den okända rovisen. Den okända är en fjällvråk och de brukar övervintra här i södra Sverige. // Urban

  SvaraRadera
 6. Grattis !!! Härligt, ja man ser faktiskt dessa örnar ganska ofta nu för tiden. Till o med här hemma har den flugit över ett par gånger i vinter på långt håll. Det var otänkbart när jag var liten. Fina bilder du fick på en ung havsörn och jag tror den andra är en fjällvråk.

  SvaraRadera
 7. You must have been really exited to see this bird. You can be proud with these pictures. Probably many photographers will envy you.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 8. Great picture of the eagle, well done.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 9. - Halloj på Höglandet.
  - Grattis till Örn-mötet, det blev ju
  bra bilder !
  Dom är verkligen inte lätta att komma nära.
  Men ofta flyger de i cirklar, och kommer
  tillbaka efter en stund....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 10. Heisan,
  Alltid moro med rovfugl og foruten fine bilder av havørna så fikk du også bilder av en fjellvåk... eller fjellvråk på svensk :-)
  Rune

  SvaraRadera
 11. Wow wat mooi je kan heel goed de tekeningen zien lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder. Har inte haft internet uppkoppling, så jag har nog en hel del att ta igen på din sida. Hoppas allt är bra med dig och hundarna. Kram

  SvaraRadera
 13. ... men jammen klarte du å få fine bilder av havørna tross alle forviklinger :)

  SvaraRadera
 14. Alltid fantastisk å se rovfugler, og om ikke bildene er topp så er opplevelsen like bra synes jeg :-)

  SvaraRadera
 15. Den första har vråkens vingteckning, i alla fall är det min bedömning. Fjällvråk har föreslagits och det är säkert så. Den andra har örnens mäktiga vingar. Antagligen vänder den näbben bort från kameran för jag tycker den - näbben - ser klen ut. Beträffande din fotografens beteendemässiga typologi i första stycket ler jag igenkännande och får nog sorteras in under flera fack. Träffsäkert, Lindsjö! / Deerhunter

  SvaraRadera
 16. Wonderful eagle shots! What's that second bird?

  SvaraRadera
 17. Grattis!
  Fint möte du fick vara med om.Örnen måste varit nära om du fick dom bilderna med 135mm.
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 18. Men grattis!! Du fick ju toppenbilder av den flygande örnen! Hoppas du får chansen med zoomen också :) Tror nog att det är en fjällvråk, den första :)

  SvaraRadera
 19. Vilka fina bilder! Det verkar ju inte som att du behöver ha med teleobjektivet när man ser dessa foton....du är en duktig jägare på mer än ett sätt med andra ord, både jagar vilt och jagar fotomotiv! Nu är det väl inte så lätt att komma ut i skog och mark med all snön för dina små fyrbenta vänner....här har vi fått ännu mera snö den här veckan, så lilleman kan knappt ta sig ut på tomten, han är ju gammal och har med ålderns rätt blivit lite lat....går där det är uppskottat och plogat....helt okej för min del också.....
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 20. Nei hva kan det være, jeg kjenner ikke til denne fuglen jeg heller!

  Ørnebildene kjenner vi jo:)for en vakker fugl:))

  SvaraRadera
 21. These have yet again managed to capture beautiful and still flying too. Is by no means easy, but your photos have been nicer.
  Very well done!

  SvaraRadera
 22. Grattis till havsörnen ! den okände för dig är fjällvråk.

  SvaraRadera
 23. Nice to see one like this, beautiful.

  SvaraRadera
 24. Ett stort grattis till dina bilder här :) Vilken lycka det måste vara att få stå där och se denna så ståtliga fågel och som extra bonus ..få fota den också
  hoppas du snart är helt frisk igen
  kram :)

  SvaraRadera
 25. Hej!
  Grattis till örnmötet, de är ju så mäktiga när de kommer. Jag gissar på att den andra fågeln är en fjällvråk.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 26. Nice pics. Birds of prey are my favorite.

  SvaraRadera
 27. Beautiful! I hope that you see the eagle again when you have your telephoto lens! What kind of eagle do you think it is? Wonderful.

  SvaraRadera
 28. Åhhh GRATTIS blev ju kanonfoton det där på Örnen , och krya på dig i massor och stort Lycka till imorgon , såg vad du skulle göra i morgon i någon kommentar // Ha det så bra så länge // Nita

  SvaraRadera
 29. Godt jobba med liten brennvidde her da !!

  SvaraRadera
 30. Hoppas det gått bra idag hos snygge Gusten!
  Kram från Carina och vov från lilleman Hampus.

  SvaraRadera
 31. Vilket spännande möte! Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 32. Wow, was für tolle Fotos von den Raubvögeln.

  SvaraRadera