tisdag 19 februari 2013

Snön faller på Höglandet

Här faller snön ikväll igen. Nu har det nog kommit 2 dm. Men det ser vackert ut. Jag har inte varit ute på flera dagar som ni märkt.
Jag har ju som många andra inte klarat mig utan förskylning. Nu har det varit så i en vecka och ännu inte helt ok. Trist!!

Men jag fick lite bilder idag inne i staden. Vi har en bäck som rinner tvärs igenom och den är ju välbesökt av änder. Vet inte om det var ringrost idag med mitt fotograferande då det blev många dåliga bilder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog en sväng förbi vårt viltvatten vid reningsverket men där var det inga besök av fåglar.
 
 
 
 


 
 
 
När jag nästan var hemma sprang det rådjur över vägen framför bilen. Jag fick stopp på bilen i halkan och fick upp kameran.
 
 
 
 

19 kommentarer:

 1. glad you're maybe feeling a bit better - at least to get out and enjoy the fresh snow scenes!

  SvaraRadera
 2. Lovely photo with reflection in the still water, I cannot imagine having deer run in front of our wagon, great excitement. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 3. När jag jobbade i Jönköping så låg jag ibland ute på jobb i dina trakter. Då brukade jag bo på vandrarhemmet vid kvarndammen inne i stan. Vill minnas att det var ordentligt med fågel där. Sedan funderar jag på om jag inte varit på jobb vid reningsverket, om det är samma som ligger precis utanför stan.

  Nåja. Dina trakter är fina och du gör dem rätta med dina bilder!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Fina bilder från ett mycket vackert vinterlandskap men nu får det snart vara nog med snö.. Håller tummarna för att du piggnar på.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Beautiful winter pictures, very nice is also the reflection in the water.
  Very well photographed.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 6. Mooie winter foto's die ree is gaf.
  groetjes Herman,

  SvaraRadera
 7. - Halloj på Höglandet.
  - Snön faller och vi med den.... Det var väl Lundell
  som sjöng den. Och så känns det när man kommer ut
  i halkan.
  - Härliga vinterbilder. Går att använda som julkort.
  -Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 8. Några stämningsfulla fotografier du visar upp här. Det vackra landskapet till trots känns det fel med så mycket vinter när vi ju snart är framme vid mars månad. Jag hoppas på omslag efter sportlovet. Är övertygad om att änderna i serien delar den uppfattningen! / Deerhunter

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder du tagit och hoppas att din förkylning ger med sig snart nu // Krya kramar kommer här :)

  SvaraRadera
 10. Fina bilder, så mysigt med vatten som rinner genom staden där änderna kan samlas...det saknar jag här...Usch för förkylning, den verkar sitta i länge....själv har jag klarat mej från den, men istället är det huvvevärken som spökar...ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Tänk att även jag bor i Högland ;-) Tittar in för att redan önska en trevlig helg. Förkyld som attan är jag och har huset fullt av besök, så jag hinner/orkar inte så mkt mera....Hur gick det på jaktprovet? Kramen!

  SvaraRadera
 12. It sure is winter again with you, a lot of snow! I hope you will be feeling well soon again.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 13. Beautiful series of winter, the latter with the deer between the trees, I find very beautiful.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 14. Hejsan!

  Hoppas du har kryat på dej nu. :-) Själv har jag faktiskt klarat mej från allt vad sjukdomar heter den här vintern - fast jag har väl knappt varit ute bland folk heller!? Känns som om jag mest har hängt vid datorn bara - och de senaste dagarna har det varit dagarna i ända på grund av den där hiskeliga tentan. URK! Fattar inte varför jag alltid ska göra så stor grej av såna, men jag kan lixom inte bara skriva rakt upp och ner vad jag tror att det är som efterfrågas. Måste tvunget både dubbelkolla och trippelkolla allting... Måste vara helt knäpp!? <:-)

  Har ni varit iväg med Tyra??

  SvaraRadera
 15. Ser ni fortfarande har riktig vinter, vit ren snö. Gillar bäcken med den vita snön, blir så fina kontraster. Sista bilden med rået är så fint/brita

  SvaraRadera
 16. Wow - helt underbara bilder!

  SvaraRadera
 17. ich finde das die Rehe im Winter immer so hilflos aussehen.. aber wenn man sie länger beobachtet sieht man wie sie sich das Futter erarbeiten..
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 18. These snow pictures I find really fantastic.
  There is a lot of snow with you.
  Here everything is gone but there is ice on the water again.
  Beautiful pictures Majsan :-)

  SvaraRadera
 19. Oj, ni har verkligen ombytligt väder där nere...här kan man sammanfatta läget med oförändrat snöigt och vintrigt! :-) Stort grattis och lycka till med valparna som komma skall! Spännande och jobbigt kan jag tänka mig, jobbigt när de ska iväg till sina "nya familjer"! Du får komma med tips sedan!

  SvaraRadera