söndag 17 mars 2013

Fortsättning på spännande fototur


Älgkon och kalven åt vidare på kvistarna när rådjuret hade sprungit förbi dem....helt plötsligt så kommer det en älg till fram bakom riset. En älgko. Hon vädrade med nosen mot mitt håll för att sedan gå till ett träd och äta av grenarna. Jag satt i 30 min och tittade på älgarna.
Det blev många bilder men studerade dem med kikaren som alltid ligger i jaktbilen. Till slut lät jag dem fortsätta sin middag i lugn och ro.
Jag stannade på höjden och tittade ner på älgarna. Tog en bild på älgkon ovanifrån.


 
 
När jag kom fram till älgkullen var råbocken tillbaka som hade sprungit till skogs när jag kom. Nu stod han fint och tittade på mig. Hans horn har vuxit mycket sedan jag såg honom sist.
 
Jag åkte runt på många av skogsvägarna för att se mer vilt. Min sambo hade under hundpromenaden på dagen sett ett troligt vildsvin. Det hade ju varit kul att se. Nu började det bli lite mörkt. Jag åkte upp på en höjd för att kolla utsikten. Där stod 3 rådjur vid vägen. De fick väldig fart och ingen bild hann jag med.
 
 
Jag begav mit hemåt och när jag var bara 100 m hemifrån stod en älgko med kalv på fältet. Inte var jag beredd på det. Dessutom såg jag även flera rådjur bakom älgarna.
Älgkon vände och sprang mot skogen och rådjuren före. Det blev ju lite oväntat för mig att det skulle stå älgar hemma.
Hade av någon anledning fått kamerainställningen flyttad till TW fast det är en låsning så det blev ju mörka bilder. Tiden var ju såklart inte rätt.
Men lägger ut en bild ändå för det var ju lite kul att återigen få älg tillsammans med rådjur på bild.Var en sväng nere idag för att se om älgarna var där men jag var nog lite tidig. Det har varit en solig dag även om det blåst lite snålt. Till veckan ska det bli mer snö och våren lär vänta på sig.

MEN.......jag hittade ett litet vårtecken i trädgården även att det är mest snö överallt.


 

16 kommentarer:

 1. great to see the moose running away! :) nice subtle sunset photos, too. and yay for spring blooms!

  SvaraRadera
 2. Nice shots. I'm really for Spring also.

  SvaraRadera
 3. Många fina möte du får vara med om. Här i norr går de lite segt, det är för mycket snö än. Det är inte många vägar som går ut i skogen som är plogade, o ta sig fram i den djupa snön utan skoter är ingen hit :)

  SvaraRadera
 4. Her har du fint lys på elgene og der hvor den strekker seg etter en kvist var jo riktig så stilig! Fin fortellende tekst til bildene:-)
  ...og jepp våren snudde i døra og lar kong vinter herje en stund til, men forhåpentligvis ikke så lenge!
  Rune

  SvaraRadera
 5. Beautiful pictures of the elk and the deer, the sunset is beautiful.
  And also a sign of spring, really great.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 6. Es war sicher spannend all diese Tiere zu beobachten und zu fotografieren. Und dann noch dieser stimmungsvolle Sonnenuntergang, was für ein schöner Tag.
  Vielen Dank fürs zeigen.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder vackra till Moose äter kvistar att se.
  Och den sista lovar att våren är på väg.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 8. As you noticed spring is approaching slowly but surely. The pictures of the elks are now a lot better because of the sunlight.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 9. Sådan tur du har och att få lyckade älgar på bild , ja jag menar förstås lyckade älgfoton :) Roligt med rådjuret på samma foto , man ser riktigt att det går undan :)

  SvaraRadera
 10. Beautiful photos of the elk! You certainly see lots of wildlife.

  SvaraRadera
 11. Kan tänka mig att du väntat på den bockbilden ett tag. Just sådär snyggt poserande i hög position vs dig/fotografen. Under mina fotoskogspromenader tänker jag ibland, här! Här kan väl ett djur komma fram, just nu. Som bocken på din bild. F.ö makalöst många djur som surrar runt i dina trakter. / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. Har du läst min blogg om just älgar... :'( Ha en fin dag! Kram!

  SvaraRadera
 13. More lovely shots!

  SvaraRadera
 14. I love the pictures of the moose Majsan and let you go :-) The deer saw you again and antlers are growing steadily. Wonderful that the first flowers of spring now visible to you :-)

  SvaraRadera
 15. Vilken lycka att få komma så här nära och njuta av dessa skönheter och samtidigt kunna fota dem. Fina, spännande bilder och den där det smaskas i trädet blir en favorit men även den på rådjuret som nyfiket kikar på dig uppe på kullen. Fint ljus och mycket fint komponerad bild.
  Tack för att du delar med dig av dina naturupplevelser.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera