söndag 24 mars 2013

Tidiga grågäss

Idag har vi varit på utställning i Moheda. Trym och Vilja fick Very Good. Jag hade dock hoppats på bättre för Vilja som fick Excellent förra gången och även CK (Championkvalite)
Men så är det. Olika domare ser olika saker. Men är ändå rätt nöjd.

Det var lite trist att sitta inne hela dagen i en bollhall då det varit fint väder. Det har töat på en del vilket är skönt.

I fredags när jag åkte in till staden så såg jag på ett fält en flock grågäss. De brukar alltid vara där när de kommer till oss. Men nu verkar de nog vara lite överraskade att fältet var täckt av snö. De övervintrar i sydeuropa och är nog vana vid att vi har lite vår nu.


 

24 kommentarer:

 1. Grattis, Trym och Grattis, Vilja!
  Sedan får matte säga vad hon vill....

  SvaraRadera
 2. These are beautiful photos! It's hard to beat a flock of geese in a snowy field as a photography subject!

  SvaraRadera
 3. Wenn Google richtig übersetzt hat, hattest du heute eine Prüfung mit deinen Hunden und sie waren sehr gut. Gratuliere.
  Die Gänse wollen Frühling und ich will auch Frühling.
  Wir hatten heute nur 4°C und für Montag gibt es nur 2°C und dazu den ganzen Tag Schnee oder Regen.
  Ich wünsche dir einen guten Start in die neue Woche.
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 4. Så flott! Halmstubben lager veldig fine linjer i disse bildene :)

  SvaraRadera
 5. Hej. Hökuggla idag på morgonen på följande ställe som du kanske vet var det är? Ca 3 km N om rv 40, östra sidan av Brokbovägen mitt för Lillahemsklack i Eksjö kommun. //Urban

  SvaraRadera
 6. Nu har jag fått en fin bild med åtelkameran =) Kolla in min sida ;-)

  SvaraRadera
 7. Herlige gåsebilder..da kan jeg begynne og speide opp mot himmelen.
  Bare og fortsette så kommer flere CK:)

  SvaraRadera
 8. Beautiful pictures of the geese.
  Also here are really very much grouwe geese.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 9. "Very Good" är väl inte så dåligt? Som i alla bedömningar är det olika vad som prioriteras och premieras. Nästa gång blir det säkert så som du önskar ;-)
  De stackar gässen blen nog överraskade. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan de få känna något annat än snö under sina fötter. Ha det gott!
  / maria

  SvaraRadera
 10. Nice to see these birds on their way to their summerresorts. A good proof that spring is coming, although the birds probably have got different ideas about this at the moment:)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 11. Den här synen känner man igen från hemmatrakterna. Här har det gått så långt att jordbrukare beviljats skyddsjakt på grågäss. Men bara upp till 5 fåglar. Vad det nu ska tjäna till när hundratals eller fler sitter på styckena och äter upp sådden? Som dina bilder visar har dessa fåglar inga problem att hitta maten pga lite snötäcke. / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. Men toppenbilder fick du på gässen i snön! Ser nästan målat ut :)

  SvaraRadera
 13. Å vad skönt o se att våren sakta är på väg. Från dig till mig är de bara 100 mil så det tar en stund till innan våren o fåglarna kommer hit till Vännäs. Men de händer lite i buskarna här också. Fick en fin bild på en liten fågelhanne som sitter i sjunger för en hona i busken i går.

  SvaraRadera
 14. Bättre lycka nästa gång, angående utställningen!! :-) Så där är det ju, när man håller på med en bedömningssport - att olika domare gillar olika. Plus att hundarna kan prestera olika i ringen gång från gång också, så klart.

  Har inte sett särskilt mycket fågeltrafik i luftrummet här över än i vår. Nåt enstaka svan- och gåssträck bara. Och inte en endaste trana... Men bara det blir lite varmare så! :-)

  Ha en fin dag!!!

  SvaraRadera
 15. Herlig når vårtrekket er igang, men må nok vente litt før det blir fullt trøkk på det! Fin liten serie på matletende gjess i snødekt åker :-)
  God Påske!
  Rune

  SvaraRadera
 16. De kom kanskje litt tidlig ?
  God påske !

  SvaraRadera
 17. Different judges, different results, too bad, but it may change next time. I love all the geese and hope they will be OK in the snow. I forgot my Swedish today. Kram!

  SvaraRadera
 18. A very pretty face all these greauwe geese in the snow Majsan. Here we also have very large groups of these geese. I find them in the snow beautifully photographed :-)

  SvaraRadera
 19. They are beautiful aren't they?

  SvaraRadera
 20. Hi hi, precis så där såg det ut när vi körde ännu mer söderut i lördags. Neråt kusten hade de ju fått en massa snö också och där såg vi gäss i snö på detta viset.
  Tack för att du frågar, jo det är bra med mig!
  Nej, vi har inte mycket snö kvar, men vintern ger sig inte ändå. -8 grader om morgnarna har vi haft denna veckan och soliga dagar, men nu ska det typiskt nog bli grått i helgen. Ha en trevlig påsk! Kram Pia

  SvaraRadera
 21. DEt känns som ett tecken på våren...längtar såååå..ha en fin påsk helg..kram

  SvaraRadera