lördag 23 mars 2013

Snö och sol

Igår var det väldigt konstigt väder. Det snöade som vanligt men sedan var det sol som en vacker vinterdag. Sedan började det snöa tätt för att sedan vara sol igen. Så höll det på hela dagen.
Nu är man ju lite trött på detta. För ett år sedan var det barmark och  det började bli lite grönt redan på fälten.
När jag åkte hemåt från jobbet såg jag en grupp men rådjur......ja en grupp!!! Det är inte så vanligt man ser. Det var sex stycken. En bock som jag sett innan. Det snöade ymningt men jag fick några bilder på dem.

Det var svårt att fotografera när det snöade och man fick jobba med fokuseringen. Men det var trevligt att se flera rådjur på en gång. Jag såg senare på kvällen flera rådjur i området. Trevligt. Älgarna har jag nu inte sett på 2 dagar men de är i området helt säkert.                           Snön vräkte ner för att sedan i nästa stund sluta.


 
 
 
Idag hade vi en kall morgon -16C men en strålande dag med sol och blå himmel. Nu blir natten kall igen då månen lyser från en klar himmel. 
 
 
 
 

16 kommentarer:

 1. Näst sista bilden gillade jag skarpt, det vräkte verkligen ner snö ser jag.

  SvaraRadera
 2. these are great! the 2nd from last with 5 of the 6 showing is wonderful!

  SvaraRadera
 3. Lovely photos, does your lens fog up, or do you have to put in it a plastic bag till it gets adjusted? Great to see 6 all at the same place. Lovely photos. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 4. You still appear to have a lot of snow! Love those deer shots!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, tänk på att snön skall komma för att äta upp den snö som finns. DEt finns hopp!

  SvaraRadera
 6. Wow vackert...så många rådjur har nästan aldrig lyckas se..Förra sommar var jag i Västerås..och såg några hjortar..och vilka stora..och så typisk..hade jag inte kameran med mig..=)..idag lyser solen..önskar dig en skön dag..

  SvaraRadera
 7. Beautiful pictures of deer, yes and still very cold and snow,
  Well photographed.
  Have a nice Sunday, Irma

  SvaraRadera
 8. Så herlige bilder med rådyr.
  Alltid fint å se.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Mooie herten foto's in de sneeuw het wil maar geen lente worden en we hebben er allemaal zo'n behoefte aan lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 10. Läckra bilder av de fina rådjuren blev det trots det ymniga snöfallet. Gillar den 4:e skarpt. Blir finfint med så intensivt snöande, har jag aldrig testat, trots gott om tillfällen. Nu blev jag riktigt inspirerad.
  Hälsn
  M

  SvaraRadera
 11. Ja våren är sen överallt i år verkar det som :-) Fint att se så många rådjur, lovande inför hösten :-) Jag tycker att det är fint när man ser att snön faller på bilderna! Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 12. Näst sista bilden. Underbar!!! Inte lätt att få med snön när det snöar mycket. Ofta försvinner liksom snön i bilden men inte här. Kanon!! :)

  SvaraRadera
 13. Tänk vilket väder ni fått, snö å så kallt...Men snart kommer nog våren :) Härliga bilder och visst är det kul att se många rådjur på samma gång. För ett par år sedan fick jag se 11 stycken som höll ihop :)

  SvaraRadera
 14. Känner igen det där med snö och inte snö och snö igen. Härliga bilder på rådjuren, man verkligen känner av stämningen därute....
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 15. Wenn das Wetter an einem Tag immer wieder wechselt (schneit, regnet, die Sonne scheint) dann sagen wir dem April-Wetter. Dann gibt es auch häufig einen Regenbogen am Himmel.
  Ihr habt wirklich sehr kalt.
  Deine Fotos gefallen mir, die Rehe im Schneetreiben.

  SvaraRadera
 16. This beautiful deer in the snow :-)
  I want to also capture :-)

  SvaraRadera