onsdag 6 mars 2013

Plusgraderna håller i sig

Det är härliga dagar här nere i söder med plusgrader och snön som sakta töar bort. Hoppas få se lite vårblommor snart.

Tyra mår bra och hon har stor matlust och är hungrig hela tiden. Hon har blivit mycket mer kelen än hon vanligtvis brukar vara. Nu är hon inne på 16 dagen dräktig.

Nu tror jag att älgarna söker sig andra foderplatser. Idag hade de samlat ihop alla träden och grenarna och kört iväg med det. Lite synd att man inte lämnar lite till djuren. Det har varit så kul att se älgarna igen. Älgkon med sin kalv finns säkert i området. Hon är ju en stamko som kommer att få sin nya kalv i maj. Det skall bli spännande.

Några rådjur såg jag på fältet som sparkade i det tunna snötäcket efter lite gräs.
 

24 kommentarer:

 1. Ja lite kvistar skadar ju inte och kanske räddar det någon tall i närheten!

  SvaraRadera
 2. Beautiful! I like the trees as a background and the snow!

  SvaraRadera
 3. Ja nu dröjer det nog inte länge förrän det blommar hos er :) Här såg jag de första snödropparna den 21 mars förra året, ska bli spännande när det blir iår :) Fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Beautiful deer. They look nice and heathy.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med om att man bör lämna en del ris till djuren. Det blir till glädje och nytta för både stora och små djur.

  Själv brukar jag dra ihop riset i högar när jag plockhugger i min skog. Dels tycker jag att riset bör gå tillbaka till naturen och inte brännas. Sedan vet jag vilken nytta det gör för fåglar och annat småvilt. Där finns finfina utrymmen att bygga bon. Att riset (åtminstone lövriset) också bidrar till den biologiska mångfalden är ett tredje argument. Om någon sedan tycker att det ser stökigt ut är väl deras problem, då får väl de gå i en park istället för i min skog.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder...Igår kväll såg jag en rådjur..de är så fina..Det har varit plus grader..fast de säger att det kommer att bli kallt..hoppas inte att de har rätt..börjar bli less på kylan nu...ha en jätte fin dag.kram

  SvaraRadera
 7. What a beautiful pictures, the editing does well in the picture.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 8. Flotte bilder, som vanlig :-)

  Nytter ikke å få så bra bilder av rådyr her omkring da de er fryktelig sky. Vi hogg ned en del skog nå i vinter og allerede etter et par dager var det spor etter både elg og rådyr som hadde vært der og spist av greinene...så de får ligge og være til nytte for dyrene :-)
  Ha en fin dag videre, og nyt vårværet (her er det 40 cm med snø og kuldegrader enda, men solen skinner så det er håp om varmere dager her og)

  Anne

  SvaraRadera
 9. Wonderful to see this deer in the snow, nice edit your photos

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 10. Rådyr er vakre.
  Alltid herlig når man ser dem.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 11. Jag gillar oxå formatet och beskärning. Det blir lite av att titta genom nyckelhålet. I bild #3 har du dessutom fått djuret skarpt utlinjerat, på min skärm känns de övriga aningen felfokuserade, synd. Där jag bor bränner bönderna gärna kvistar och ris om våren, läs påskbrasa. De verkar omedvetna om de fågelbon som redan hunnits sättas. I år är som väl är påsken tidig och det kan rädda många fågelungar. / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. It's always nice to see the roes. I guess you are also looking forward to the spring to see them in another setting.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 13. Åh vilken vacker varelser igen kan du säkert de ser varje dag på den platsen?
  topppp
  Hälsningar, Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Jag är alltid lika förundrad över din förmåga att fånga de vackra skogens djur i bild!! Men, så rör du dig säkert mycket i terrängen med vovvarna :)
  Kram /bea

  SvaraRadera
 15. Mooi die ree dit is mijn lievelings hert.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 16. Ja, det har verkligen varit några sköna dagar emellanåt den senaste veckan. Men igår var det nån obehaglig nordlig vind, så då kändes det genast som flera minusgrader igen. :-( Ska tydligen bli riktigt kallt i helgen... Vet inte om det ska komma snö också? Hoppas inte!! Det räcker så bra med den som fortfarande ligger kvar, tycker jag... Vill bara att den ska försvinna, så det kan bli vår på riktigt!!!

  Sonen satt och vakade på gris en stund igårkväll, men det enda som kom fram till åteln då var ett rådjur. Och så såg han visst en räv också, förresten.

  Spännande med Tyra nu!! Blir det nångång runt första maj då som valparna föds, eller? (Försöker komma ihåg hur länge en tik går dräktig, och 63 dagar poppar upp i minnet...?)

  SvaraRadera
 17. Fine bilder, hærlig at våren kommer nå:-)

  SvaraRadera
 18. Rådyra er fine dyr.Godt og høre att Tyra har det bra.
  Våren har nok kommet lengre hos dere. Venter på de første vårblomsterbildene fra deg.

  SvaraRadera
 19. Vackra vyer är och ser fram emot att våren och en riktig varma hälsningar

  SvaraRadera
 20. Så fina bilder :) Jag vill ha lite mer vår nu så vi kan åka iväg och kolla efter älg ..rådjur och självklart Vittass
  kram

  SvaraRadera
 21. Tyra has therefore always hungry lol ...... Beautiful pictures of the herte Majsan. Here was the spring started but now comes another snow and frost!!

  SvaraRadera