fredag 31 maj 2013

Valparna växer och är aktiva


Det har inte blivit några inlägg denna veckan. Mina bloggvänner har varit flitiga och jag har en del att ta igen. Jag vill ju läsa och se era fina bilder.

Jag har varit på teamaktivitet med jobbet måndag och tisdag. Det var både arbete och lite trevligt på kvällen. Vi var på ett trevligt ställe http://www.semesterbyn.se/. Det var en trevlig omgivning men det var lite omväxlande väder med både regn och sol. Naturligtvis när jag hade tid att fotografera lite så regnade det. Sedan har det varit fullt upp.
Valparna kräver mer uppmärksamhet nu och det är social träning som gäller nu. De har fått flytta ut i köket om dagarna och även ute. Jag har gjort en stor hage från farstu dörren så de kan gå ut när de vill. Vi försöker redan nu träna rumsrenhet. I veckan fick de bekanta sig med rådjursklövar vilket var intressant.
Här kommer lite bilder från veckan.

 
Det var spännande med en rådjursklöv. Alla slet i den direkt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bror och syster
 
 
Båda hanarna
 
 
Jag vill ut!!!
 
 
 
Mums, mattes crocs var goa
 
 
 
Ayla är en perfekt nanny och med stort tålamod
 
 
 
Idag har jag möblerat om och de har fått en stor hage vid farstun
 
 
 
 
Det sovs en hel del men några av valparna är mer vakna
 
 
  
Jag har ju skrivit om att vi har mycket harar här hemma. Man ser dem överallt. Så mycket harar har jag aldrig sett genom åren. Man lyckas ju fånga dem på bild med.
 
 
 

Denna hare smög jag mig på i tisdags morse. Det var 3 stycken som hade kul.
 
 
 Detta är en årsunge jag fick bromsa in för med bilen. Det var nära hemmet här. Han stannade fint för att jag skulle få en bild. Det suddiga i fronten är elstängslet.
 
 
 
 
 
 

27 kommentarer:

 1. Så fine de har blitt valpene! Som de har vokst da! Koselig å se.
  Og så flott en hare. Kjempefin.
  Heldig du har vært!

  :)

  SvaraRadera
 2. the hares are beautiful and bright-eyed! those puppies are quickly turning into dogs!

  SvaraRadera
 3. adorable puppies and bunny

  SvaraRadera
 4. dit is weer een leuke serie foto's van de honden.
  maar die haas vind ik ook erg mooi op de foto.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 5. - Halloj på Höglandet.
  - Fina bilder på valparna som växer så det knakar !
  Här vid smålandskusten regnar det idag...
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. der Hase scheint mutig zu sein.. hat er das Rehbein bei den Hunden nicht gesehen..;-))
  die kleinen sind wirklich süss.. und wachsen tun sie auch sehr schnell..
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 7. Søte bilder av valpene :))

  SvaraRadera
 8. Oj, vad stora dom har blivit. Har inte heller varit så flitig på att göra inlägg, men det betyder att vi har annat för oss, eller hur? Även du som har en massa valpar att ta han om! Ha en underbar helg! Kram och pussa alla valpar!

  SvaraRadera
 9. Great note. Super pictures! :)
    Yours.

  + Please visit our blogs. :)

  "Everyone needs to dissolve the mean time, not only in words."

  SvaraRadera
 10. Your family are growing so fast, one lovely close-up stunning, with all eyes shut tight. Do they know what to do with the deer leg? A hare, you are so lucky to get that photo, I tried when we were camping, the rabbits ran so fast, I didn't get a good one the whole time. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 11. Oh my , those puppies are so delightful!

  SvaraRadera
 12. Så fint ni har ordnat för valparna! Perfekt att de kan vara både med i köket och gå ut lite som de själv vill - och att de redan blir lite tränade på att göra ifrån sej utomhus istället för inne på golven, kommer så klart att underlätta en hel del för de nya ägarna sen. :-)

  Trevligt med alla harar! För några år sen hade vi ganska många såna här, men de har minskat drastiskt. Fick dock nita för en med bilen igår! Så helt utdöda är de iallafall inte (och den här klarade sej med många meter till godo!), men det verkar som om det finns mycket räv här nu och de tar ju förmodligen en hel del harar...

  SvaraRadera
 13. Å, så søte de små er. Da har jeg endelig hatt litt tid til å kose meg inne blogg-verden igjen, så nå har jeg lest de fleste innleggene dine. Så koselig med alle valpebildene, og det må være så koselig å ha de små nuskene sammen med seg. Ellers likte jeg veldig godt bildene dine av diverse fugler, spesielt bildet av ormvåken. Bildene med sol som hovedmotiv, var bare nydelige! Ellers vil jeg si gratulerer med hundene sine ulike premieringer, både utstilling og jaktprøve. Kjempe bra jobba, spesielt 1.premien til Ayla på jaktprøve. Og jeg lo godt da jeg leste om mentaltesten. De figurene kunne nå ha skremt alle og en hver. Syns de var dyktige, jeg. :)

  SvaraRadera
 14. Vad de växer, dina små:) Gott för både dem och dig att de kan röra sig lite mera fritt.....det är ju lite tålamodskrävande just nu...fniss....men kul ändå. Kul med rådjursklöven nu....har du haft den i frysen? Jag hör av mig snart, inga sådana inlägg ännu, och skypen försvann i och med urblåsningen av datorn, får installera den igen:) Blir kul.
  Ha det toppengott.
  Stor kram till dig och de små raringarna.

  SvaraRadera
 15. Fina valpbilder och så snabbt de växer!
  (Rös när jag tänkte på rådjuret förstås!)
  Harar är söta att se på.
  Här är det en grå helg och igår regnade det med,
  skulle inte förvåna mig om solen lyser imorgon!
  /Pia

  SvaraRadera
 16. Så fina goa valpar du har. Roligt att de visar bra takter redan nu med rådjursklöven =)
  / Susanne

  SvaraRadera
 17. Åh, de söta små. hur stora de har blivit redan. hälsningar från Sylvia

  SvaraRadera
 18. Åh, de är så söta, så söta och riktigt stora har de blivit. bilderna du tar på dem är underbara. Näst sista blir min favorit för denna gång. Hoppas de får det bra hos sina nya Mattar och Hussar.
  Allt gott,
  kram
  M

  SvaraRadera
 19. DE är så söta....Det klart att de blir trötta efter allt bus de gör =0)...Ha en fin dag

  SvaraRadera
 20. You've been busy this past week I have read Majsan, but these pictures of the small hunting dogs are really a lot of fun. Very nice and clear pictures :-)

  SvaraRadera
 21. Grymt fina valpar...fortfarande! :-) De verkar ju lovande också inför rådjursjakten! :-) Jättefin hage och harbilder, det verkar faktiskt bli bra med hare även här i år! :-) Ska ni ha kvar någon valp? Och hamnar någon i närheten som ni kan "hålla koll på"? Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 22. You never get bored by watching the young dogs. They bring you a lot of fun and you don't have to go far to get it :)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 23. Jo, den haren ser ung ut, bra att du hann stanna bilen. Och sista valpbilden smälter hjärtat på vem som helst.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 24. Am liebste würde ich deine Hunde streicheln. Sie sind allerliebst.
  Auch die Hasenfotos sind toll geworden.

  Wir haben einen Hasen im Wald gesehen. Er lag unverletzt am Wegrand mitten im Wald. Er wollte aufstehen und konnte nicht mehr. Ich habe der Polizei telefoniert und dann mit dem Wildhüter gesprochen, damit er ihn töten kommt. Wahrscheinlich hat er Gift von den Feldern gefressen (Spritzmittel, welches die Bauern brauchen), hat der Wildhüter mir gesagt. Es sei natürlich das Tiere sterben, hat er gesagt.
  Ja, aber doch nicht an Gift! Das sollte einfach nicht sein. Das ist nicht natürlich.

  SvaraRadera
 25. Riktigt goa minitaxar.Så fina bilder/brita

  SvaraRadera
 26. Åhhh så helt underbara valparna är , bilden du tagit "bror och syster" den är , ja jag skriver underbar igen :) // Kramar

  SvaraRadera