lördag 29 september 2012

Överraskande himmel ikväll

Det har ju varit tråkväder och inget kul att fotografera direkt. Sedan finns det ju annat som man måste göra. Idag har vi varit skjutledare på lerduvebanan och vi har ju såklart skjutit själva. Nu är det bara en gång kvar för säsongen då skjutbanan stänger. Jakten börjar för de flesta.
1 oktober börjar rådjursjakten och den 8 oktober börjar älgjakten i södra Sverige.

Som vanligt fick vi avbryta skjutande och vänta på att regnskuren drog förbi. Alltid lika kul att träna skytte med trevliga skyttekamrater.

Men ikväll såg jag plötsligt hur det blev ljust på himlen och förstod att något vackert skulle komma. Slängde mig i bilen och åkte ner till sjön. Det går ju så fort nu så det gäller att vara snabb. Var lite speciella färger som visade sig.

 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Jag åkte bort till "älgfältet" men där var det bara två rådjur som betade en bock och en get. Bilder med hög ISO var det nu. När jag svängde hemåt så var den en grupp på fyra rådjur och de ser ni här. Två bockar, get och kid.
 

 
 
 

32 kommentarer:

 1. Finfina bilder! Här har vi regn...igen :(

  Här har skjutbanan för hagel endast 3 veckor a 2 ggr innan fågelpremiären, så det är lite tid att träna på om man inte har ett eget ställe där man kan skjuta...

  Skulle ha kastat mej på flyget om jag vore ledig :) Har ju aldrig varit där nere :) Hoppas ni får en fin vecka :)

  SvaraRadera
 2. Hej :)
  Vilka vackra bilder du visar upp :). Nu blir jag faktiskt sugen på att åka ut till vårt vilt ställe igen när jag ser dina bilder :)

  Svar : jag tror de mår bra, men just nu håller de på att huggaa ner träd i närheten av deras gryt, så jag tror inte att de är där nu, men hoppas förstås på att de kommer tillbaka dit. Vi har ju nu fått följa vittass liv under tre år och hoppas på att få följa mer, men de blir inte så gamla i det vilda så jag är glad varje gång jag får se att allt är ok med henne och hennes två valpar :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Brilliant skyscapes, and really nice to see the Deer.

  SvaraRadera
 4. Kollade precis kartan o blev överraskad hur långt ner i landet du bor :) jag skulle faktiskt gärna komma, men är inte ledig förrän om 2 veckor...förutom nån strödag förståss :) Vi får väl höras o se hur det ser ut då :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Det var samma fina himmel som vi såg när vi var på väg hem från Öland idag, men jag kunde inte stanna på vägen och fotografera den. //Urban

  SvaraRadera
 6. lovely golden glows with pinks. so pretty!

  SvaraRadera
 7. Snygga rådjur. Ikke lenge igjen för taxene slipper fri, blir kul å höre hur det går för deg. IDag elgjakt igjen, ikke min favoritt men fin måte å bli kjent i terrenget på. Ikke helt 100 om det blir tur til sverige enn. Vi hörs

  SvaraRadera
 8. What lovely light in those sky shots.

  SvaraRadera
 9. Beautiful photos, you captured the sky perfectly, and the soft colours are lovely. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 10. Those are gorgeous sky shots! Love the color and the photo of the lake!

  SvaraRadera
 11. das sind wunderschöne Farben bei den Sonnenuntergang
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 12. - Halloj på Höglandet.
  - Fina skymningsbilder från er sjö !
  Kul att du kom ut med kameran efter en vecka i "gruvan". Ja det var så jag
  kallade min arbetsplats, även om jag trivdes alldeles fantastiskt där....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder på himmel och vatten .Här började älgjakten i går ,men inga djur fanns att skåda idag regnar det så det finns ju inga djur då heller .Här har nog blivit så älgfattigt nu ,annat var det för 15 år sedan ,Trevlig söndag ,Nette

  SvaraRadera
 14. Lovely light and colors ...... very good pictures.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 15. Great pictures of the clouds, the sun is great.
  Also very nice to see the deer.
  nice Sunday

  SvaraRadera
 16. Hej och tack för alla dina kommentarer under veckan jag varit i Innerdalen. Nätet har varit lite skakigt så jag har satsat på att lägga upp bilder, har inte hunnit eller haft möjlighet att kommentera andras bloggar.
  Det har varit en fantastisk vecka i en helt sagolik natur.
  Att bo mitt i motivet och ha så många möjligheter till olika utflykts mål är en ynnest. Jag var där förra året vid denna tid och jag kommer att åka dit nästa år. Innerdalen ligger ca 20 mil syvväst om Trondheim, en lång resa, men värd varenda mil.
  Ser i din blogg att du haft fina naturupplevelser du också.
  Ha det gott/brita

  SvaraRadera
 17. Great sundowns, a good idea that you hurried to be able to take pictures.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 18. The skies are gorgeous! It is true how fast the amazing light develops and then disappears. I, too, find myself running fast to find a good viewpoint when the colors start to appear!

  I hope that Konjak is okay. I didn't see anything in your blog about his back so I'm hoping that's good news.

  SvaraRadera
 19. Det ar sa fint att ha en sjo att ta bilder intill. Heter det intill pa svenska? Ibland vet jag inte om jag hittar pa ord. Det blir sa vackert med himmel och vatten tycker jag.

  SvaraRadera
 20. Prachtige sfeer foto's en mooi de reeën in het veld.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 21. Flott blogg og fine bilder her hos deg:)

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Så fint med hösthimmel-bilder! Förundras över alla som ges tillfälle att fånga fina hjort- och rådjur i bild!
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 23. Hej själv! :)
  Så vackra sjöbilder med solnedgången. Blir så otroligt fina färger och jag önskar att jag bodde vid västkusten precis som sonen och hans sambo nu gör.

  Det är så konstigt med IE och jag fattar inget! Men det var kul att du kunde kommentera ikväll i alla fall!
  Ha en bra vecka! /Pia

  SvaraRadera
 24. Glömde jag skulle berätta att vi mötte en älg igår, på ett mindre bra ställe! Nämligen i 100 km fart, i mörker, på en enfilig väg med mitträcke. Gudskelov, så var maken alert och hann bromsa in, men det var så nära, så nära... och väldigt otäckt.
  /Pia

  SvaraRadera
 25. Så flott du fant meg, så fant jeg deg:)) Jeg elsker å lese naturblogger:)) m

  Fin uke til deg:))

  SvaraRadera
 26. Kolla klockslaget :-/ Har just kommit hem =) Tänker inte skriva att du tar underbara bilder, för det gör ju jämnt =) Är uppe i det blå....varför? Ja det får du kolla upp på min sida ;-)

  SvaraRadera
 27. Goder morgon! :-) Du kanske redan är på språng ut i skog och mark tillsammans med hundarna!? Hoppas att ni får en riktigt fin dag, och att hundarna får driva! :-)

  Tråkigt att det känns som om din bössa inte tar rätt. Maken säger det samma om sin, men just nu kommer jag inte ihåg vad han tror är problemet. Men hur som helst så blir man ju osäker som skytt om man inte kan lita på att skotten verkligen tar där man siktar. Eventuellt blir det nån domino-effekt av det också, så man på grund av oron för att skottet ska ta fel även skjuter sämre än vad man normalt sett gör...? :-I Maken kollade på ny bössa han också nu när sonen var iväg och köpte sin häromveckan, men just nu finns inte pengar till att byta så det får gå en säsong till med den nuvarande.

  Sonen och en kompis till honom har förresten gjort i ordning en grisåtel under den senaste veckan. Och trots att de har varit där och grejat varje kväll, och satt upp nya prylar var och varannan dag (torn, majsspridare, solcellslampor och allt vad det är) så har vildsvinen varit där nästan varje natt. Så ikväll ska det sittas på pass i tornet för första gången. Om sonen ska göra det får maken vara med också, för han väntar ju fortfarande på sin vapenlicens.

  Lycka till idag då!!! :-D

  SvaraRadera
 28. Lykke til idag, premiär alltid kul!!!

  SvaraRadera
 29. Jättefina bilder på kvällshimlen du fått. Nu ä det 1 oktober, du ä väl ledig och ute i skogen nu och lyssnar på drevskall. Hoppas ni får en härlig säsong med taxarna. Själv har jag förberett mitt pass inför älgjakts starten nu, detta har jag väntat på länge.

  SvaraRadera
 30. Really beautiful photos Majsan.
  I really love these skies so I can totally lose here;-)
  The best thing I picture 4

  SvaraRadera