onsdag 26 september 2012

Ankungarna

Det har varit lite dåligt väder och ingen inspiration och ge sig ut och fotografera. Men i mitt inlägg från den 12 september, fåglar så hade jag sett ankungar som simmade med mamma gräsand så fint.
Jag har försökt att se dem igen men inte lyckats utan trodde de kommit bort. Men i fredags såg jag dem....de var ju så stora redan! Vad fort de växer.
Den här bilden är från denna veckan och ungarna var utan mamma. Verkar som de får klara sig själva nu.

När jag stod där och fotograferade i solskenet kom hägern flygandes förbi. Blev överraskad men fick en bild med bra fokus på. Tyvärr slog han sig när på andra sidan och avståndet blev lite långt.


Undrar om detta är en årsand? Färgen på fjädrarna är inte klara och näbben är tunn. Fantastiskt att de växer så fort.25 kommentarer:

 1. they are cute! and thank goodness they grow fast!

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder på alla fåglarna! Ja nog växer de fort :)

  SvaraRadera
 3. For nagra dagar sedan visade du en bild pa en fagel dar man kunde se varje fjader, den var jattebra men jag skrev om nagot annat i min kommentar da, sa jag ville bara tala om det. En and tror jag det var.

  Ungarna ar ju jatte sota. Och vad roligt att en hager bara flyger forbi. Du har ett harligt liv, tycker jag. Kram.

  SvaraRadera
 4. Lovely ducks, and there are geese and a heron, beautiful.

  SvaraRadera
 5. Den första bilden ifrån i somras är som den vackraste tavla. Den är så söt.
  jag blev bara sittande och stirra på den.
  Alla bilderna är bra
  men den föll jag pladask för.
  Rådjuret under är super Bild två är underbar.
  Var bor du eftersom du har Eksjö i närheten?
  Det är ju kul att veta var ens kompisar bor.
  Ha det toppen Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 6. Mooie foto serie ben blij dat ze hard groeien anders redden zij het niet in de winter lieve groetjes Danielle

  SvaraRadera
 7. Fint å se at de klarer seg bra, mange farer lurer for små andunger. De vokser utolig fort, fra en liten ball til stor fugl på et par måneder.

  SvaraRadera
 8. Ja, de vokser så fort disse endene:) Fine er de.
  Og så morro du fikk bilde av hegren!

  Blomsten du lurte på til meg, er frøene til Myrull. Den vokser på myrer og våte steder, og det er ofte mye av dem. I gamle dager brukte de denne myrullen i puter.

  Ha en fin fin høstdag!

  SvaraRadera
 9. Att ankungarna fortfarande är så små. Inte mycket att stoppa i grytan....

  Gråhägern är rolig. Minns att vi smög fram till en koloni farsan kände till när jag var liten (på 70-talet). Med lite tur såg man ungarna titta fram ur de gigantiska redena i de gamla tallarnas toppar. Men nu är det annorlunda, nu är hägern rätt vanlig. Ser häger åtminstone någon gång i månaden i dikena och surdragen invid gården eller i fårhagarna. Jag har för övrigt en kul hägerbild på dia som jag skall föröka scanna eller fota av någon gång. Kom in på kanske 5 m från en häger när jag var utrustad med mitt gamla 300/2,8 teleobjektiv. Blev en finfin bild med ögat i fokus. Näst intill säljbar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. I like these pictures very much....... nice done.

   greetings,Joop

   Radera
 10. Det är en hiskelig växtkraft i fåglar över huvudtaget. Förra sommaren kunde jag följa en björktrastfamilj på riktigt nära håll eftersom de byggt bo ganska lågt i ett äppelträd precis utanför huset. Det tog väl inte ens två veckor från att äggen var kläckta tills ungarna var utflugna (om jag minns rätt nu). Riktigt lika snabbt går det väl inte med änderna, men nästan! :-) Verkar finnas en hel del spännande fåglar på den där platsen!? Är det nån parkanläggning eller liknande?

  SvaraRadera
 11. Birds fortunatley grow fast, they have to be strong enough to stand the winter.Ducks and herons are very common in the Netherlands, so I don't take pictures of them very often. Nice to notice the differences between countries.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 12. Wow wow wow! Underbara bilder - speciellt hägern!

  SvaraRadera
 13. Wow what a great photo, I love the first picture and the last really beautiful.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 14. Skulle vara så-å-å-å kul att ha ett viltvatten!! :-) Vi har i och för sej en liten damm på tomten, och ibland är det nån and eller ett par i den - men mer blir det lixom inte. Ligger väl för nära huset, och så borde den ju varit mycket större än vad den är. Får nöja mej med grannens fiskdammar! Åtminstone om vårarna är det en hel del fåglar där. :-)

  SvaraRadera
 15. Ja, de de ungarna är ju mamma anka upp i dagen. Trevligt med så många fåglar på samma ställe. Sista bilden en pärla! / Deerhunter

  SvaraRadera
 16. Very nice pix of the mama duck with her ducklings and heron. Nature is full of variety, isn't it? Enjoyed looking at them my friend.

  SvaraRadera
 17. Wonderful photograph, such views are giving much joy. I am greeting

  SvaraRadera
 18. Hi Majsan,

  you have a really nice series made ​​of these geese. You have even managed to shoot flying. Also a Blue Heron I his wing feathers are very beautiful to see. You best pictures I find, however, the last of the two ducks. Pretty sharp, and very beautiful color.

  SvaraRadera
 19. Moro med andunger! Det siste bildet er nok en voksen hann som myter fjærdrakta si, men ungene blir veldig fort like store som foreldrene sine :-)
  Rune

  SvaraRadera
 20. Eeeh... Jag är en sann naturkatastrof när det handlar om att baka. Det går ta mej tusan alltid fel med nånting!? Skulle göra gaffelkakor här innan i förmiddags - såna är det väl typ dagisnivå på!? Men nånstans gick det snett så de flöt ut och gaffelmönstret på ovansidan försvann. :-( Men man får ju alltid ha en Plan B när man är som jag, så jag snyggade till dem med lite glasyr! Smaken var det ju trots allt inget fel på! :-D Men så här i efterhand känner jag att det som skulle bli ett enkelt eftermiddagsfika-födelsedagskalas (sonen fyller alltså år idag) nog lika gärna kunde ha varit en tre rätters middagsbjudning ikväll... Jag har betydligt lättare för att svepa ihop mat än för att baka!!! Men, men... Det blir nog bra ändå! :-)

  SvaraRadera
 21. By the way!!! :-) Igårkväll nobbade jag att åka med mannen för att kolla en utfodringsplats. (Älgarna ska ju matas in med äpplen osv nu...) Tror du inte han hade fått se en sextaggare och en ännu större tjur (han kunde inte riktigt räkna alla taggarna - men minst åtta på var sida, trodde han) på samma hygge! Och ingen kamera med sej hade han - vilket jag hade haft om jag varit med (åtminstone en kompaktkamera, för den ligger alltid i handväskan). Typiskt!!!

  Ha en fin helg!!! :-)

  SvaraRadera
 22. Prachtig om te zien, mooie foto's van de vogels heb je gemaakt.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 23. I envy all the wildlife you have around you. Beautiful!

  SvaraRadera
 24. Vilken tur du hade med den Hägern,jag skulle så gärna vilja lyckats med en bild på en sån
  :) . Det var många fina bilder här idag
  Kram :)

  SvaraRadera