torsdag 13 september 2012

Älg i klövervall

Det var ju en fototur igår som ni såg med alla fåglar. Tack så mycket för alla trevliga kommentarer.
Solen hade gått ner och det var dags att avsluta fototuren. Kom förbi en klövervall och där stod en älgko och betade. Hon var inte mer än 80m från mig. Hon verkade inte rädd och jag kunde gå ur bilen och ha den som stöd. Nu var det så mörkt så högt ISO gällde och en stadig hand.
Hon var nyfiken på mig när jag lockade. Hade jag fått fortsätta hade hon nog kommit närmare.
Detta var vid en liten grusväg med ingen trafik. Plötsligt hör jag motormuller. Älgkon spände öronen.
Det kom en brandbil!!! Inte under utryckning men de var väl ute och körde bara. Typiskt! Älgkon sprang ju till skogs. Jag hann få många bilder och jag blev nöjd. Hade svårt att välja så ni får se lite fler idag.


                                                 Här hör hon brandbilen komma

Jag har sett denna ko innan och även fotograferat henne. Hon är äldre då hon är rätt nersjunken i ryggen.

Idag när jag var på väg hem så var det besök på älgfältet. Klockan var runt 1800 (6PM). Dessa har jag sett i vår på långt håll i samma område. Efter en stund blev kalven orolig och gick in i skogen. Vi har vår viltkamera i området och hoppas den nu har batteri kvar då den varit ute länge.

Notera kalvens storlek. Den är väldigt stor. Bilden när den ligger i gräset ser den liten ut med det lilla huvudet. Men väldigt stor kropp. Det var lite avstånd och ljuset var svårt. Men att se dem tillbaka på älgfältet är skoj. Det blir mer kvällar.
 

35 kommentarer:

 1. It's amazing the wild life you encounter in your daily life. I checked out the bird pictures and love them and the moose too. Take care!

  SvaraRadera
 2. these are wonderful! you really got great ones of the cow!

  SvaraRadera
 3. Kul när älgarna känner sej så trygga att man får titta på dom länge, finfina bilder både i det här inlägget och förra

  SvaraRadera
 4. Great shots of the moose! I've never been where I could see one in the wild here in the U.S., but I would love to!

  SvaraRadera
 5. Vackert..kalven såg så lugn ut..man kunde se att han älskade bli fotad..Ha en jätte fin helg...

  SvaraRadera
 6. härliga bilder på älgarna .Nu blåser det upp till regn här så lilla Selma är väldigt liten nu just ,hon sitter nedanför mig hela tiden och darrar ,storm är ju det värsta hon vet ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilken tur du hade som fick så många fina bilder på älgen. Trots att jag bor nära älgmarker är det väldigt sällan jag ser dom och händer det, skymtar dom iväg hastigt.
  Trevlig helg/ bea

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder Majsan!! :)
  Ligger kalven i farozonen den 8:e Okt?

  SvaraRadera
 9. You are really close too him......i like these pictures.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 10. Great photos of the moose!, So amazing that you just come across this in nature, here you can only see this in a zoo.
  Have a nice weekend.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 11. - Halloj på Höglandet.
  - Kanonfina bilder på skogens konung, jag menar drottning....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 12. Hi,
  Nice encounters and nice pictures as well. It must feel great to the moose so well and at the same time getting a chance to take pictures. Nr's 5, 6 and 8 I like the best.
  Have a nice weekend, Kees

  SvaraRadera
 13. Här har du fått en kanon bra serie på älgarna :) och visst var kalven stor och det är ju bra ,då har den en bra chans att klara vintern .. om den inte blir skjuten på älgjakten förstås.
  kram

  SvaraRadera
 14. Ja är det inte typiskt då man står på en "öde" väg då ska det alltid komma en bil ändå , men du fick ju otroligt vackra bra bilder på älgen ju // Ha det bra Anita :)

  SvaraRadera
 15. De verkar vara vana med allskönt oljud. Ser välmående ut/brita

  SvaraRadera
 16. Vilken lycka att de visar sig när det är någorlunda ljust.
  Kanonbilder.
  Jag måste fråga vad du menade när du skrev
  Varför heter det SP?
  jag kan vara lite trög hahaha.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 17. hej igen.
  Det har jag faktiskt ingen aning om.
  Jag har letat men inte funnit något om namnet.TYVÄRR!!! Det kunde varit kul och veta orsaken. Om tex en klippa eller nåt liknar en en tjur eller nåt.
  Kramizzz igen

  SvaraRadera
 18. Vad du alltid lyckas hitta vilda djur när du är ute och kör! :-) Jag är ganska kass på det, men maken däremot kan hux-flux bara tvärnita med bilen och säga: "Där är en älg!!" Och så är det kanske bara ett öra som sticker fram ur ett buskage!! (Ja, lite mer kanske - men inte tillräckligt för att jag ska hinna uppfatta i farten att det står nåt djur där vid sidan om vägen eller en bit ut på nåt hygge...).

  Typiskt att det skulle komma en brandbil - tur du redan hade hunnit ta många foton! :-)

  Usch ja, vilket höstruskväder det var i stort sett hela dagen igår. Och det regnar visst nu på morgonkvisten också. Himla tur att utställningen i Hässleholm var förra lördagen och inte idag!

  Trevlig helg!!! :-)

  SvaraRadera
 19. You're so lucky to see the elks! Such sweet faces. Such lovely shots!

  SvaraRadera
 20. Ik kan me helemaal niet voorstellen om zo dichtbij de elanden te komen, maar ik blijf het prachtige dieren vinden. Zo leuk dat jij er wel zo dichtbij kan Majsan :-) En ook dat je ons laat meegenieten van deze momenten.

  Groetjes, Helma

  SvaraRadera
 21. Det tycks vara något lagbundet; du är rätt man (kvinna) med rätt utrustning på rätt plats. Så måste den surrealistiska paradoxen hända. En brandbil irrar planlöst omkring och lyckas förstöra fototillfället. Lika sannolikt som att jorden träffas av solen, som under denna sommar. Ridå! När man tänker efter är kanske denna upplevelse lika mycket värd som de lyckade bilderna. / Deerhunter

  SvaraRadera
 22. die possieren für dich als wenn du sie bestellt hast..
  sehr schön
  Grüsse Frank

  SvaraRadera
 23. Ja otroligt att få dom framför linsen på det viset, men det är mera darrigt att få dom framför pippan. Hoppas allt är bra med dig och hundarna. Bara två veckor kvar till SM för min del....pirrigt! Kram o fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 24. Lite snabbt bara, eftersom timmen är sen:
  jag skrev ett svar till dig där du kommenterade. /Pia

  SvaraRadera
 25. PS. Testade precis med Internet Explorer och då blev det precis som du beskrev! Jag använder Firefox och då ser allt normalt ut. /Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken webbläsare använder du? Jag tror att det har att göra med det, för tillfället i alla fall. /Pia

   http://www.istoradrag.blogspot.se/2012/09/flygande-faglar.html

   Radera
 26. Härlig berättelse och fin bildserie.

  SvaraRadera
 27. Härlig bildserie med dina ord till..vet att det finns älg i våra skogar men har aldrig fått uppleva ett möte..så jag njuter av dina..ps för många år sedan vid en ridtur stog jag nästan öga mot öga med en ko med kalv..hästen fick fnatt..tvärvände och satte av i galopp..med mej kvar på ryggen tack o lov ds

  SvaraRadera
 28. Härliga bilder..visst är de trevligt dom gånger man får lite mer tid med djuren ( tråkigt med brandbilen ) så att man både hinner fota och att man har tid att studera dom mer.

  SvaraRadera
 29. Kul att se älg och speciellt när det blir på nära håll :)

  SvaraRadera
 30. Vilket härligt möte! Det är så härligt när älgen bara står där som en fotomodell, har varit med om det också! Hmm.. verkar som du har väldigt fina och viltrika marker där du bor. Vart håller du till?

  SvaraRadera
 31. Roligt med älgmöten, det var länge sedan jag såg någon här.. Är väl förmodligen ute vid fel tillfälle och på fel plats ;-) Vilken jättekalv!
  / maria

  SvaraRadera
 32. Great shots! They want stand there for you during hunting season! :)

  SvaraRadera