onsdag 20 november 2013

Ayla på drevprov idag

Vi vaknade upp till en kall morgon med minusgrader. Det bådade inte gott för ofta är det svårt att få upp spår när det är frost enligt mina erfarenheter.

Vi släppte Ayla och genast började hon väcka på ett spår ......vad??? Jo det kom en hare mot oss (hade ju inte kameran beredd). Det brukar hon inte driva men det var väl så färskt spår att det inte gick att motstå. Hon ödslade tid på denna hare tills jag kunde koppla henne.

Vi gick vidare i såten och hon sökte och sökte....svårt???? Till slut började hon väcka.....sedan såg vi på GPS att spåret gick iväg.
Vi hörde henne inte på 600m men spåret sade att något gick hon på. Vi stod och väntade i skogen. Där!!!! Ett rådjur och ett till. Nu hörde vi Ayla på 300 m för fullt. Hon kom i löpan. Se videon. Hon hade säkert fått ett upptag men vi hörde det ju inte.

Men nu är reglerna sådana. Domaren måste höra hunden hela tiden på drevet. Tiden blev nu inte 60 min fast hon säkert hade tiden. Men höra man inte drevet så gör man inte. Det är även en avvägning att springa efter och komma inom hörhåll. Det kan ju störa. Drevet drog iväg långt utanför provmarken. Ayla släppte och jag kunde kalla in henne med rop och horn på 200 m. Sedan släppte vi igen och hon jobbade vidare i den frostiga marken. LIte väckskall på något som ej blev upptag tyvärr. Hon var jätteduktig och jobbade konstant i 4 timmar. Kollegie på söndag och vi får veta resultatet.
Nåja, jag anmäler henne igen till prov. Hon är ju så duktig så det grejar hon.

Det blev lite mer bilder idag av den fina frostiga dagen.

 
Kl 0745 AM och det är rejält frostigt
 
 
Domaren hade med sig en elev som skulle träna
 
 
Ayla släpps i den frostiga morgonen
 
 
Svanar på väg till varmare trakter
 
 
 
När vi lyssnade efter Ayla tittade jag upp!!!! En fågel vad är det??? En uggla??!! Jag som verkligen ville fånga en uggla på bild. Nu satt den uppe i en topp så bakgrunden gjorde den så mörk. Jag har beskurit och ljusat upp bilden. Vilken uggla är det??
 
 
Solen försökte bryta sig fram i den frostiga morgonen
 
 
Ayla tillbaka efter inkallning
 
 
Nytt släpp på en frostig äng
 
 
 
 
 
 
Vad kikar domareleven på måntro??
 
 
Full fart på Ayla idag
 
 
Den frostiga morgonen var vacker men det var hårt för Ayla. Några småsår fick hon på tassarna.
 
 
 
 

 
 
 

20 kommentarer:

 1. Men så roligt att se ugglan! Undrar om det är en hökuggla...såg en sån i höstas...men jag tycker det är svårt att skilja de mindre ugglorna åt. Härliga bilder från jakten också!

  ps Man tävlar bara mot sitt eget land, så jag ligger faktiskt på andra plats nu, än är det långt till ettan...men jag hoppas att många vill fortsätta rösta på mej :)) ds

  SvaraRadera
 2. Halloj!!!
  Vilka underbara frostiga bilder.
  Man kan använda vad för sprit men vill till saffranen.
  Det blev väldigt bra i alla fall.Jag får väl skriva upp det själv,för när man kommer upp i åren kan ju minnet börja svikta
  Degen är som vanligt fast jag hade rumsvarmt smör som jag klickade i istället för att smälta det.
  Idag har jag bakat vanliga och de blev kanon de också.
  Skönt att ha gjort en del.
  Ha det toppen i skog och mark. Du får smörja tassarna väl innan du släpper iväg dem.
  Kramizzzz going

  SvaraRadera
 3. I'm sure the frost is sharp on Ayla's wee feet. Super pics of a very frosty start to your day, love the sun trying to shine through. Hope all results are what you would like. Cheers, Jean.

  SvaraRadera
 4. wow, she worked for 4 hours! that owl is awesome!

  SvaraRadera
 5. Jag skickar en stor kram tillbaka till dig och aven en till dina duktiga hundar. Oh, vad jag tycker om de hoga tallarna. Jattefin bild tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Like the shots of Ayla taking off through the frosty meadow. Hope her paws are O.K.

  SvaraRadera
 7. Lindsjo, can you please email me, with your email address ? Windows Security is giving me a warning when I read your blog, but I do not want to put all the details in a comment. Thanks, Jean.

  SvaraRadera
 8. Jättevackra bilder med frost och djur!

  SvaraRadera
 9. Beautiful pictures of a winter landscape.
  Ayla has worked very hard it will hurt the soles.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 10. Hørs ut som en bra los, synd dere ikke hørte hele. Dyktige hunder du har. Flotte frostbilder. Kaldt her idag også med minus 10. Blir en tur i morgen med Albin. Sverigeturen går til Risebo (ca Åtvidaberg)på mandag-torsdag. I tillegg til Albin blir det en Drever med. Er det langt unna dine jaktmarker?

  SvaraRadera
 11. Maybe tough training foor the dog, but as long as she likes it, it's ok. You are showing pictures with a lot of signs of the coming winter.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 12. Bra jobbat av Ayla! Synd att inte allt hennes jobb hördes men det fixar hon garanterat igen! :-) Det är vackert med frost men lite skarpt tyvärr, här har vi (efter stormen) haft stenhård snö i några dagar så stövarstackaren har fått flera dagars påtvingad vila :-/ Ha en jättetrevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Va synd att det inte gick vägen denna gång, men det är bara att ge på't igen. Kul att du fick se ugglan där i toppen, är inte säker men jag skulle gissa på sparvuggla...? Ang din fråga om inställningarna så hade jag på första bilden Iso 200, 1/400s, bländare 11. Bild 2, Iso 200, 1/80s, bländare 7,1. Äger inget stativ men tog stöd mot ett träd.

  SvaraRadera
 14. Flott med frosten! Og så fin en ugle! Den så ganske liten ut. Riktig god helg til deg:))

  SvaraRadera
 15. Så duktig hon är, lille tösen ♥
  Med dina bilder så kan man riktigt känna av den frostiga morgonen, hur det nyper i näsan men ändå är skönt...
  Lycka till med nästa prov och ha en bra helg.

  SvaraRadera
 16. Det kan vara en Sparvuggla ..men det är svårt att säga då man inte ser nacken på den :)
  Nu har du fått en sån ruta som kommer fram och det står att man skall skriva använder namn och lösenord när man kommer in här ..samma sak när man klickar på skriv kommentar,
  kram :)

  SvaraRadera
 17. Frost hade vi inte förrän nu, men det kommer inte att vara länge. Då skogen är åtminstone snyggt inredda igen, som med dig ... som kan ses på dina vackra bilder.

  Ein schönes Wochenende wünscht
  die Waldameise

  SvaraRadera
 18. Hej,
  Kul att Ayla gjorde ett så fint jobb. Det är nog lite av en bedömnings sport.. Visst borde man kunnat flytta sig lite för att höra henne hela tiden? Hur som helst så lovar det gott för framtiden. Grattis till sparvugglan så kul, de brukar man ju inte se så ofta.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 19. Vackra bilder och du fryser det ser så.
  Det ger en trevlig atmosfär.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 20. Beautiful! The first shot is so wintery! Love the tall trees in the middle photo!

  SvaraRadera