söndag 24 november 2013

Jaktdag hos Loke

Idag var vi bjudna till Loke. Loke är ju en av valparna efter Tyra och Gusten som föddes i april.
Vi skulle få lyssna lite på Loke och även jaga med Trym och Ayla som var med.

Vi möttes upp kl 0800 och det var lite kyligt men det verkade bli en fin dag. Solen började bryta fram och det började bli en klarblå himmel.
Jag och Lokes husse åkte i ena delen av marken medans sambon och en jaktkamrat skulle släppa Trym.
Loke började väcka på något slag för att sedan ge sig iväg lite längre bort. Då gav han ifrån sig ett tjut och det blev fullt drev. Hans skall ekade mellan höjderna och det var ett nöje att höra honom.
Ni kan lyssna på honom på Youtube.
 http://www.youtube.com/watch?v=HzT3lg2yidM&feature=c4-overview&list=UU25O3rKT93n37linWA1946g

Det var otroligt fin mark att vara på. Höjder, tallar och stora stenar. Det var många fina motiv jag såg att fotografera men nu var det ju Loke i fokus. Drevet var ca en halvtimme och då blev han tyst. Han var på 300 m och verkade vilja gå tillbaka i sina spår. Uppmanade husse att kalla på honom. Det blåste lite men det verkade som Loke hörde sin husse. Loke kom rakt emot oss med glad svans. Jag blev mycket imponerad att han kom på inkallning på 300 m!!!!

Vi hörde Trym som drivit för fullt nästan en timme. Rådjuret passerade min sambo men han kom inte till skott. Sedan avbröt Trym och sökte upp husse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad Loke efter inkallning
 
 
 
Sedan var det dags för lite paus och den sedvanliga korvgrillning. Så är det nog i alla jaktlag. Det var fint ordnat med en härlig grillplats med tak.
 
 
 
 
Sedan var det dags för Aylas tur. Vi ställde ut oss runt om en såt. Det dröjde inte länge förrän Ayla fick upp ett rådjur. Det gick som tåget och hade bra tryck i skallet. Plötsligt så skallade Ayla mycket grovt.....hon brukar låta så när hon går på älg. Jag sade det i radion men en av skyttarna sade: -Det är jag som är älgen! Ayla hade väl blivit så överraskad då drevet gick mycket nära honom. Men hon tog upp rådjuret igen och drevet var igång igen. Vi såg rådjuret allesammans vilket var himla trevligt. Ayla har inte fått något djur skjutit för sig men det lyckas säkert framöver.
 
 
Här är dagens spår. Trym hade gått i samma område som Ayla. Därav lite mycket spår på varandra.
  
Vi har haft en fantastisk dag i vacker natur, med fint väder, bra drev med hundarna och mycket trevligt sällskap. Tack Lokes husse att vi fick komma. Vi avslutade den fina dagen med middag hemma hos Loke vilket var supergott!! Tack till Lokes matte!!! 
 


 

6 kommentarer:

 1. loki is a good boy! the barbecue place looks like my house. ;) nice day in the hunt!

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt härligt ut!! Saknara skogsjakten....måte verkligen se till att skaffa ny mark tills nästa år! :))

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig jaktdag det måste ha varit - med det vädret + fina drev! :-) Även idag har det varit ett riktigt vackert väder här, om än kylslaget. Men huvudsaken att solen visar sej! :-)

  SvaraRadera
 4. Fint og følge med på dine jaktturer:) Her er det langt mellom de gode rådyrlosene. Hadde forresten en fin los på lørdag,trodde det var hare i begynnelsen, men det blei en fin rådyrlos på nesten to timer. Elste sønn hadde det på 25 meter uten og få skutt.

  SvaraRadera
 5. Sooo schön. Warum habt Ihr mich nicht mitgenommen? ;-)

  Liebe Grüße
  Waldameise

  SvaraRadera
 6. It was cold, but also very cozy with Trym.
  After that lovely sausage grilling, mjammie. Beautiful pictures again Majsan :-)

  SvaraRadera