lördag 23 november 2013

Tre taxar fick lite träning idag

Idag åkte vi ut till den mindre marken. Det var dags för lite träning/jakt för Tyra och Ayla. Trym förde ett sådant liv när vi skulle åka så han fick följa med. Vilja var trött efter gårdagens drevprov så hon var rätt nöjd att vara kvar hemma.

Vi har inte så mycket rådjur på marken och det är svårt att hitta färska spår för hundarna. Ayla hittade något efter mycket letande men det gick över Sågebäcken och sedan var det stopp. 
Jag använder ett täcke på dem när de jagat och är blöta.
Det är även bra att ha det på innan man släpper dem för att de ska vara varma.
Back-on-track finns i många länder
 
 
Sedan var det dags för Tyra. Hon jobbade på men det fanns nog inte mer än några gamla harspår hon väckte på. När hon till slut hittade rådjurspår så hoppade de över Sågebäcken med.
 
 
 
 
 
 
Det gröna spåret är Ayla och det röda är Tyra. Ni ser hur bäcken går rätt igenom marken.
 
 
Sedan fick vi ju släppa Trym med. Han for runt och letade men hittade inget på en bra stund. När vi tänkte kalla in honom fick han upptag men vi kallade på honom på löpan då det var på väg över till grannmarken.
 
 
Trym färdigklädd.....
 
 
Det var ju ganska mulet på förmiddagen men sedan bröt solen genom molnen och det blev vackert på himlen. Ganska mörkt i horisonten men det kom inget regn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan vill vi gratulera Jaktvallens Loke till sitt första rådjur. Han drev för andra gången idag och gjorde det en timme. Då kunde hans husse skjuta ett rådjurskid för honom. Starkt jobbat av en 7 månaders liten taxkille. Imorgon skall vi åka och hälsa på Loke i skogen och Trym ska få jaga där.
 

 
 
 


 
 

 
 

8 kommentarer:

 1. loki - one of your pups? wow! grew up into a hunter fast! glad your dogs got out into the woods!

  SvaraRadera
 2. They crack me up standing on the hood with their little vests on! Gorgeous shots of the woods and sky! Wow!

  SvaraRadera
 3. Ser att du har bråttom i skogen .vackert med träden mot dom mörka molnen ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Det første bilde i serien er festlig !! Her er det fart og innsatsvilje

  SvaraRadera
 5. Keep those tall trees coming, I love them! Your dogs are doing such a good job and I know you are proud of the puppy.

  SvaraRadera
 6. Kasper var ute i 4 timmar idag.....vi letade i 3 !!! Det var totalt becksvart....konstigt att liten kille vågade vara ute i mörkret....nu ligger han vid mina fötter och är totalt slut.....löpan visade på mer än en mil....
  Bra gjort av lille Loke, förresten.
  Ha det gött.

  SvaraRadera
 7. Fina täcken. Just nu har jag ett virat runt mitt högra knä. De gör god nytta där oxå. Men hur går det med lacken på motorhuven ?
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 8. Grattis till Loke! Och du – Trym är snygg va? Riktigt ståtlig enligt mig =)
  / Susanne

  SvaraRadera