lördag 16 november 2013

Stormigt men varma vindar

Igår var jag ledig och kunde ta Ayla ut på en sväng på den mindre marken. Det var bara en träningsrunda och jag hade inget vapen med mig.
Det var fint väder för att vara i skogen. Ayla fick upptag vid andra släppet. Det gick en bra runda på marken och även grannmarken en bit. Hon kom över bäcken vilket nu börjar bli mycket vatten i. Sådant oroar alltid mig. När hon var på väg ut till grannmarken åkte jag och kallade in henne.

 
Det luktar gott i skogen
 
 
 
Ayla ville fortsätta drevet
 
 
 
 
Man har haft skogsbränning på jaktmarken. Vi har mitt i marken ett naturreservat. Där eldade man i skogen i augusti. Nu ser det ganska spöklikt ut faktiskt. Detta görs för insekter och fåglar. Det är nyttigt för skogen att brinna hur konstigt det än låter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag skulle vi ut till stora jaktmarken. Det blåste storm vid 0630 så vi tänkte att avstå från att åka ut. Man hör ingenting i blåsten. Men runt klockan 9 AM hade vinden lugnat ner sig och vi åkte ut lite senare.
 
Vilja fick börja men hon hittade inget färskt spår idag. Trym fick gå som nummer två men han skallade troligtvis på gamla rådjursspår i brist på annat färskt. Men de fick en liten träningsrunda.
 
 
Trym letar spår
 
 
Ser ni Trym??
 
Lite bilder från jaktmarken. Det börjar nu bli mer vatten i de bäckar som finns. Skogsbolaget avverkar friskt på jaktmarken. Ännu ett nytt område såg vi idag. Man känner ju inte alls igen sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hittade denna lilla larv mitt på vägen när vi stannade för att lyssna efter Vilja. Fick någon skarp bild. Idag blev bilderna dåliga då bildstabilisatorn flyttat sig i av läge. Man ska titta att alla inställningar är rätt innan fotografering.
Imorgon blir det älgjakt och undrar om blåsten håller i sig. Det rister i huset rätt bra här ikväll.
 
 
Fjärilslarv eller??
 

 
 
 
 

 
 

 
 

14 kommentarer:

 1. glad you had a day in the woods. a controlled burn is good - rather that than a wildfire, for sure.

  good luck tomorrow!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om skogsvagen och bilden med tallarna. Ser sa svenskt ut. Vi har en hemsk vind storm har idag. Jag tycker inte om det.

  SvaraRadera
 3. That's such beautiful country! The dogs make me smile with their little vests on! :-)

  SvaraRadera
 4. Fantastic post. Your dogs are so sweet. My favourite is Ayla.
  Greetings from Poland !

  SvaraRadera
 5. Très belle balade !
  J'adore!!

  Very nice post! Thanks & Welcome for your comment and your next visit to my blog.
  Have a nice day! Cath.

  SvaraRadera
 6. Beautiful pictures of the forest and hunting area.
  The dogs do their best.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 7. Fin runde. Kul med bilder på losen!. Blev innomhus idag, stormer ganske hardt og helt tørt. Kanskje litt jakt imorgen... Mvh Jaktasle

  SvaraRadera
 8. Verkar som vi i söder skonats från stormvindar idag, då. Skönt. Kommer ihåg efter Gudrun. Kör till det välbesökta sportcentret genom den mest dimunitiva skog, nu 100 %-igt fälld. Kan inte orientera mig, vet inte ens var någonstans på parkeringen jag ska ställa bilen för att komma närmast till byggnaderna.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder från jakten och skogen! å så söt larv :))

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga bilder som verkligen visar stämningen när man är ute på jakt....även om det inte blir något....är det månne svansen man ser som sticker ut på Trym???
  Jaaaa, du, vad det har blåst i helgen, här har det varit nästan storm, fast vi försökte vara ute ändå lite, mest för att lille Kasper ska få skogsvana och träna på att springa ifrån husse mer än ett 50-tal meter....nu sprang han en rejäl runda och kom så fint på bakspår tillbaka både till oss och till bilen. Kul när det funkar med den biten.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vackra promenad och gjorde dig vackra bilder.
  Trevligt att du såg en larv nu, vad det är vet jag inte.

  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 12. Så fina och mysiga bilder:)
  Nej jag såg inte Trym .. jag försökte men det enda jag kunde komma nära ,var kanske en svans som stack upp vid vägkanten:)
  Ja nog ser det ut som en fjärilslarv..
  ha en fin dag :)
  kram

  SvaraRadera
 13. I enjoyed reading your blog today and enjoyed the photos in all of the posts. Before I retired, the Pennsylvania Game Commission, which I worked for, burned a small amount of their fields each year to maintain better cover on them. I am told by those still working for the agency that they are now burning selected areas of the woods also. This practice seems to be getting more and more use as a habitat enhancement tool.

  SvaraRadera