torsdag 6 mars 2014

Morgonbilder från veckan

Nu är det härligt att åka till arbetet på morgonen. Det är ljust och fåglarna kvittar vårsånger.
Kan det vara möjligt att våren börjar komma? 
Det har varit lite dåligt med vilt på kvällarna när man kommit hem. Ett och annat rådjur har jag sett men inga älgar. Men det har kommit vildsvin på fältet framför hemmet. Ängen är mer och mer uppbökad för varje natt och senaste natten hade de gått utmed vägen och rotat runt.

En morgon så stod rådjuren som vanligt på samma fält jag brukar se dem. Men bocken var borta.
När jag sedan körde från staden till Nässjö så såg jag detta på andra sidan viltstängslet.
Dovhjortar!!!!
Inte visste jag att det fanns ett bestånd där. Jag kunde efter ett tag svänga runt i morgontrafiken. Jag hade sådan tur att det var en parkeringsplats precis där hjortarna var.
Smög ut ur bilen och skulle ta bilden!! Jippi dovhjortar!!! Hade dem så nära att de fyllde hela objektivet. Men det hände inget!! Vad har hänt? Drog mig tillbaka och upptäckte att luckan till minneskortet var öppet. Det var därför det inte gick att knäppa en bild.  Tittade upp och ser att dovhjortarna är borta.
Men de hade sprungit ca 100 m och tittade på mig. Fick några bilder med mitt 70-200 objektiv.
Men så här kan det vara ....just den där bilden som man inte har!! Men nöjd över denna bild!


              Imorse så var ormvråken ute och jagade trippandes på ängen igen.

Solen steg med vackra färger

 

 

21 kommentarer:

 1. Really nice photo of the deer! And the sunrise is beautiful!

  SvaraRadera
 2. Ja ibland blir det inte som det va tänkt, men det blev ju bild på dovhjortarna. Visst känns det skönt nu när de ljusa timmarna blir fler och energin börjar tillta igen. Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder.

  SvaraRadera
 4. Goede morgen Masjan ,
  Ik heb zitten genieten van je twee laatste blogs en volgens mij woon jij op het mooiste plekje van de wereld !!
  gr,
  Annie

  SvaraRadera
 5. mooie serie foto's zijn dit.
  groetjes Herman.

  SvaraRadera
 6. Bad luck with that memory card. I am sure it won't happen again. Anyway, you saw the fallow deer and managed to take a picture after all :)
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 7. Det virker som det er et rikt dyreliv der dere bor! Må være ekstra spennende å ikke vite helt hva som dukker opp av firbente og evnt tobente:) Den nye toppen var kjempe fin!

  Fin helg fra meg:))

  SvaraRadera
 8. Underbart när man ser att dagarna blir längre och ljusare!! Fina dovhjortar i bild.
  Ha en trevlig kväll /Bea

  SvaraRadera
 9. Fina bilder på hjortdjuren, både råddjur och dovhjort (tror jag). Spännande fotografiskt med vildsvin inpå knuten. Kanske inte lika kul för den som får sina marker uppbökade...

  Ser fram emot bilder på grisarna :o)

  Ha det bra
  Erik

  SvaraRadera
 10. Du är rolig du, men det märkliga är att du lyckas ändå alltid få till bilderna, även om det ine sker just i den sekunden som du tänkt..fina blir de ändå.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Lovely to see the deer Majsan and you know, today and yesterday it was in the Netherlands real spring with beautiful and sunny weather :-)
  I love your sunset.

  SvaraRadera
 12. I really like the photo of fallow deer. We dont have them many where in stay in Scotland.

  RoeStalker

  SvaraRadera
 13. Efter den här helgen är det väl ingen tvekan om att det är VÅR på riktigt!? :-) Vilket underbart väder det har varit - särskilt idag!! Fast hux-flux kommer det väl en köldknäpp igen, och kanske t o m snö - men det kan inte stoppa våren ändå, tycker jag. Härlig tid nu!! Bortsett från att jag är allergisk... Hm! Men det är inte så-å-å farligt, och brukar gå över ganska snabbt.

  Kul med dovhjortarna!!! :-)

  SvaraRadera
 14. Varen i Sverige ar ju bast. Jag kommer inte ihag vad det ar for skillnad pa radjur och hjortar. Hjortar ar storre, eller hur? Your header photos are just gorgeous, by the way. Ledsen att jag maste skriva lite engelska nar jag inte kommer ihag vad det heter pa svenska. Kram fran USA!

  SvaraRadera
 15. Beautiful sun rise and nice shots of the deer.

  SvaraRadera
 16. Åhhh va häftigt med Dovhjortar , dom har vi inte här uppe , tranorna har jag hller inte sett till ännu men man blir så glad på nått sätt då man hör dem på våren . Och dina svanbilder jag kan bara säga Woav eller hur man nu uttrycker sig :))) Men kanonfoton på dem hade du tagit såg jag ! Ha det bra så länge // Anita

  SvaraRadera
 17. Dovviltet är ett fint vilt men vad sakta de sprider sig om det nu inte är rymmlingar från ett hägn. Då bir det snart foto på vildsvinen :)

  SvaraRadera
 18. Tur ändå att det bara var luckan och att kortet satt kvar. Bra att dovet avancerar norrut så fler kan njuta av dessa fina djur.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 19. Det var inte dåligt med djur du får se :) Dovhjoert ,rådjur, ormvråk och en underbar soluppgång :)
  Ja tyvärr så skall vi visst få lite vinter igen enligt smhi ,nu hoppas man på att de har fel ;)
  kram

  SvaraRadera
 20. Svar: Ja, det är nog bara fördelar med att kosta på sej nya fönster; Huset håller värmen mycket bättre, treglas ljudisolerar dessutom väldigt bra och moderna fönster är så mycket mer lättskötta (och även lättputsade om man nu skulle vilja ha fönsterputsning som en frekvent "hobby"...). Men det är inte gratis precis - men just nu kör många fönstertillverkare kampanj, så har ni bestämt er så kan jag rekommendera att beställa dem nu och få 25-30% rabatt! :-)

  SvaraRadera