torsdag 13 mars 2014

Vackra färger i kvällsolen

Vi har haft varma dagar även om det blåst ganska bra. Hundarna kan vara ute och må gott.
Det blev en tur igår i den fina kvällen och solen lyste med ett speciellt ljus. Jag såg en hel del rådjur igen men ingen älg. Var är de?? Tranorna flyger från fält till fält och man hör deras typiska läte.

Rådjuren blev så vackra i solen.

Jag har visat bilder på dammen vi har någon kilometer från hemmet. Den har varit så fin. Sedan började man tömma den helt. Högg ner allt runt om både träd och buskar. Men igår kväll såg den ut så här.

 
Jag berättade i inlägg att vi hade hört vildsvin mittemot vårt hem. Det är en äng som de bökat upp. Det är inte ens 100m.
Vi har ju en åtelkamera och den satte jag upp och fick bevis. Det var några stycken vildsvin och även rådjur som fastnade på kameran.

 


13 kommentarer:

 1. i know we've got wild boar near here, too, but i don't want them in my pastures. love the deer shots! beautiful!

  SvaraRadera
 2. That is some gorgeous evening light! Great photos of the deer! The pig looks quite large.

  SvaraRadera
 3. Rådjuren i kvällssolen var en väldigt bra bild. De andra är fina men den var riktigt bra både i fråga om ljus och komposition.

  SvaraRadera
 4. These are really beautiful pictures, Masjan.
  Very nice in the evening sun in the trees.

  SvaraRadera
 5. Då får ni väl anlägga en åtel på den där ängen, och sitta i sovrumsfönstret om nätterna och vaka! 8-) I natt var det fint månsken, såg jag när jag vaknade till vid två-nånting. Hade säkert gått att skjuta en gris i det ljuset!? ;-)

  Svar: Huset vi ska renovera ligger inte mer än ca 7 kilometer bort fågelvägen, men med bil blir det längre - närmare 1,5 mil skulle jag tro. Tror inte vi riktigt har fattat än HUR mycket jobb det kommer att bli att göra det i ordning, men bara pengarna räcker så ska det nog lösa sej. Börjar dock redan nu bli orolig för att budgeten inte håller... 8-X Har lånelöfte från banken på 600 000:-, och dyrare än så får det egentligen inte bli om de som ska bo där (dottern och hennes kille) ska ha råd med hyran... (Så de får kanske nöja sej med nya täta fönster, men ingen isolering i väggar och golv!? Fniss!!)

  Trevlig fredag och helg på dej!! :-)

  SvaraRadera
 6. The roes are clearly roaming around, giving you chances to take pictures. The evening sun always brings warm light.
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 7. Så många fina bilder :)
  Ojoj det lät inte bra att ni har vildsvin så nära .Om det kan vara någon tröst ang det du skrev på min blogg ,så är nog det fina väder här snart slut ,vintern skall vitt komma och göra ett besök igen .
  ha en fin dag
  kram :)

  SvaraRadera
 8. Härligt med rådjur så fint för linsen att ha vackra bilder med vackra varma färger.
  Trevlig helg, gr. Tinie

  SvaraRadera
 9. Veldig flott motiv med rådyrene i bilde 3. Perfekt timing og ideelt lys!

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder både här och i ditt tidigare inlägg! Så fina rådjur och vackra färger! Här blåser det rejält med och inatt trodde jag att taket skulle flyga av!

  Ha det så bra och tack för din härliga kommentar! jag kommer nog snart tillbaka till bloggvärlden :D

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder både här och i ditt tidigare inlägg! Så fina rådjur och vackra färger! Här blåser det rejält med och inatt trodde jag att taket skulle flyga av!

  Ha det så bra och tack för din härliga kommentar! jag kommer nog snart tillbaka till bloggvärlden :D

  SvaraRadera
 12. Wow .... really great are the colors of the trees on the waterfront. Here I can really enjoy but also your deer are beautiful to see. Brilliant colors. And I see there actually a wild boar!!!

  SvaraRadera
 13. Kul att du lyckats fånga grisen på bild!
  Fina rådjursbilder har du också, gillar framför allt den där bocken tittar in i skogen.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera