torsdag 14 april 2011

Valparna vill inte vara i hagen

Det är mera protester nu i valphagen. De har ju fattat att man kan komma ut därifrån. De sitter gärna och prövar att ta sig ut. Nu får jag stänga om grinden när jag går därifrån. Snart är de så stora så hoppar över kanten.
Tyr är väl fortfarande inte så pigg på valpgröten. Han äter lite och tar lite till när jag sätter tillbaka honom. Men hoppas han ändrar sig. Tyra ger dem di ännu emellanåt. Nu är hon inte så mycket i hagen. Men hör hon att de gnyr så är hon där direkt. De sover utan henne om natten och det går bra.

Ja inte dröjer det länge till innan de tar sig över. Men verkar tro att bita är grejen.

Jag tog en promenad ner till sjön med Ayla och Konjak. Sist vi var nere var det is (se tidigare blogginlägg). Man kanske kan grilla där i påsk om det blir fint väder. Det gör vi ofta när vädret tillåter. Det är så fint där och man är alldeles ensam. Det är verkligen ett lugn där. Vovvarna brukar trivas. Kommer ihåg Trixi som alltid sprang ner när vi skulle gå dit. Sedan lade hon sig under en bänk och njöt eller tog sig en lur.
Trist att se att grisarna varit ute på holmen och bökat runt. Ja de stökar till överallt. Bryggan var ju såklart inte utlagd ännu. Grannarna brukar fixa det. Kanske blir det en tur med båten och lite fiske i påsk, vem vet...

                                                       Grisarnas framfart




                                                   Konjak strosar i sjökanten.

Den här gamla björken står på vägen ner och är ganska speciell. Nu börjar den verkligen bli gammal och grenarna går av. Den ser ut som en hand med fingrar uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar