lördag 27 augusti 2011

Passarbete, skytte och bad

Vilken dag det varit idag!! Hela 27 grader kom det upp i. Det är nu 20 grader varmt ute. Helt otroligt.
Vi åkte ut imorse till jaktmarken för lite arbete. Det var varmt redan då. Vi var 3 st och hann med en hel del. Vi snitslade ut väl till passen, satte upp skyltar och kollade av torn. En del pass tog vi bort helt då det hade vuxit igen helt och varför skall man sitta där då? Vi kunde flytta en del till bättre ställen faktiskt.

Sedan var det ju skytte idag på banan. Några serier är alltid bra att få iväg. Idag var det en trevlig äldre funktionär som gav en massa tips. Han tittade hur man höll och lade an och kunde korrigera lite. Kändes jättebra! Nu var vi väldigt få som sköt idag av någon anledning så inte behövde vi vänta på vår tur idag. Vi kunde åka hem nöjda med bra serier i boken.

Självklart packade vi middag och gick ner till sjön i det varma vädret. Helt underbart! Det var ju absolut ett måste, att bada och det var varmt, 22-23 grader!
Det var väldigt mycket gäddor som hoppade nära bryggan. Stora plask mot det man annars ser. Det var stim av småfisk de var ute efter. Hade varit läge och fiska ikväll.
Såg storlommen som jag inte sett i sommar. De brukar vara där varje år men jag hade inte sett dem ännu. Tyvärr var det för långt håll att fotografera dem.

Vovvarna njöt och slappade i värmen. Det var dock ingen sol men till sent var det ännu 25 grader vilket var ett bra tag sedan det var så.
Var det sista doppet för i år måntro??
Vilja och Trym busar
Ayla och Konjak har upptäckt något spännande
Härlig kväll med sina 25 grader

2 kommentarer:

  1. Ja där är alltid något som ska göras i skogen och det är roligt att bara åka ut och fixa lite där.
    Ser ju mysigt ut nere vid sjön, själv har jag inte tagit mig ett ända dopp i år :(

    SvaraRadera
  2. Ja det är en jättehärlig plats där man får vara helt själv och bara njuta av lugnet.

    SvaraRadera