söndag 8 december 2013

Vi klarade oss bra i stormen

Det värsta ovädret gick norr och söder om oss. Visst har det blåst och lite snö fick vi.
Dock blev det inte ut med hundarna i skogen i helgen. När det blåser kallt vilket det gjorde i lördags då är det inte kul. Hundarna blir lätt kalla då de har låg kroppsvikt.

Sedan blir det kallt när man ska stå stilla på pass. Idag var det många minusgrader på morgonen och jag vill inte släppa dem i den kyla. Så det blev till att mysa inomhus idag. Hundarna verkade inte ledsna för det.

Vi gick ner en sväng till sjön vid lunch. Det var mulet och hade börjat bli varmare. Vi såg en hel del rådjursspår vilket var trevligt.
Lite bilder från promenaden.

 
 
 
Bryggan har man inte tagit upp ännu
 
 
 
 
 
 
 
 
Båten skulle nog upp på land..............
 
 
 
 
Konjak kan man ha lös när vi är ute och går
 
 
 
Det enda jag såg var en gröngöling. Hade bara 28-135 objektivet med mig.
 
 
Efter vi kom hem så började det snöa. Det snöade på rätt bra och vi fick hela 10 cm. Sambon skottade och snöplogen kom.......sedan ska det bli milt i veckan. Usch vilket slask det blir då!!!
 
 
 
 
 

23 kommentarer:

 1. Ja huvva vilket väder det varit i helgen. Inte mycket utomhus aktiviteter precis. Fick försöka ut och leka med Kasper i snön. Han älskar snö. Inte mycket till jakt heller men blir det lite mildare så kanske vi kan släppa honom. Ha en bra vecka. Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt med vintriga bilder hos Er. Kojak ser lite fundersam ut, men han funderar kanske vad du har för Dig. ja det har verkligen blåst kallt. Bara 10 grader, men det har varit som 20. Ha det gott/brita

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder på din promenad.
  Du har så att se alla riktiga vintern är så vackert med snön.
  Groetjes Tinie

  SvaraRadera
 4. Så gullig han ser ut, Konjak :) Najo får också vara lös på våra promenader, vilket är skönt, då får han ju springa av sej lite extraenergi :) Här har de nu lovat mer snö till veckan så vi hoppas på det :D

  SvaraRadera
 5. Beautiful winter shots! I laughed at Brandy!

  SvaraRadera
 6. glad you did well with the storm. we had ice and snow cut across the U.S. too, this week. we are getting a bit of melting, finally, today in texas. :)

  SvaraRadera
 7. Good that you managed OK with the storm. Thanks for the tip about Aftonbladet, it's a lot of fun to read the Swedish papers online. We had a big snowstorm too, with wind gusts up to 55 mph, the camera almost blew out of my hand. Samson and I walked while it snowed in the early morning, but after the winds came up we stayed in the house.

  SvaraRadera
 8. That is cold, and your snow photos superb. Down here I so enjoy the Northern winter photos. And I'm very glad all the doggies stayed inside. Stay safe on the icy roads. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 9. Her har vi hatt mange stormer siste tiden. Værst var "Hilde", og den som kom dagen etter. Mange trær har blåst ned rundt her.
  Og ja, her er det og meldt mildt og regn, etter -15 og flott vintervær. Og det kom 30 cm snø, så det skal bli hålkeføre ute! Usj..

  Søtt bilde av Konjak:) Skjønner godt hundene blir kalde i vinterværet.

  :)

  SvaraRadera
 10. Beautiful pictures Masjan!!
  There is really winter, we had a heavy storm.
  But here no snow.

  SvaraRadera
 11. Förutom kylan så kan det kan inte va lätt å va tax med korta ben i all snö heller, kul att du fick se en gröngöling, såna ser jag inte för ofta.

  SvaraRadera
 12. Mmm, det var ett rejält väderomslag igår - från svinkallt på morgonen till plusgrader och snö/blask/regn på eftermiddagen och kvällen. Isch! Idag har det varit lite kallare igen, så slasket har frusit ihop till en mycket obehaglig is... Har låtit bli att gå ut på nån promenad idag, för jag vill inte riskera bryta benen av mej. 8-X Maken och hunden var förresten på en skogspromenad igår morse, och då såg de inte mindre än sex rådjur. Hunden såg nog i och för sej inte dem, men han blev lite till sej ändå av dofterna i deras spår. :-) Han är ju absolut ingen jakthund, men han är väldigt intresserad av viltlukten ändå. Söker inte ut, utan snor omkring på ungefär samma ställe hela tiden - och svansen går som en propeller på honom! Ser så kul ut!! :-)

  SvaraRadera
 13. Her fikk vi også snø..10-15cm på søndag. Var en liten tur med Casper..med 8-9 minus er det litt kaldt for en lang jaktdag.
  I morgen og onsdag er det meldt mildere.da vil jeg prøve igjen.

  SvaraRadera
 14. Snow we haven't seen yet, but in stead of snow a lot of rain. The storm has caused problems of course, but not as bad as before. You have shown us signs of the winter. What do think of + 10 degrees we had today?
  Greetings, Kees

  SvaraRadera
 15. Vad bra att ni klarade er i stormen! Det var inte så mycket här i Stockholm. Vi mår bra - Oscar är i topp form även om han är långsammare nu - 11 år!

  Fina bilder.

  SvaraRadera
 16. Svar: Ja, om det blir något husköp återstår att se - men helt klart är dottern och hennes kille intresserade av att lämna lägenhetslivet nu. Och en del av deras kompisar har köpt hus, så man förstår ju att de också börjar bli sugna. Men att hitta något som uppfyller alla krav är sannerligen inte lätt - och så ska det ju inte kosta någon fantasisumma heller... Phu!

  SvaraRadera
 17. - Halloj på Höglandet.
  Ni har inte mera snö än vad det är här
  nere vid kusten. Och nu smälter det mera
  och mera.
  - Härlig bild på Konjak i vinterlandskapet !
  - Ha en fortsatt fin vecka !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 18. Trist att det inte blev någon jakt men tur att ni klarade er från stormen och ni verkade ju ha lite lagom med snö för er (och taxarnas) smak på bilderna att döma men jag förstår att det kommit mer sedan och sedan tinat bort?!? Här har vi haft ganska kallt i helgen och så blev det helt plötsligt plusgrader idag...suck...men nu har vi så mycket snö så den blir garanterat kvar. Jag vill dock inte ha mer skarpföre för hundtassarnas skull! Ha en fortsatt bra vecka! :-)

  SvaraRadera
 19. It looks like it is time for the boat and the dock to be taken out of the water!!! Brrr....

  SvaraRadera
 20. Vackert med ett vitt täcke på marken och is på sjön. Skönt att ni klarade er från stormen. Stormen Hilde slog till med rejäl kraft här uppe.
  Allt Gott
  M

  SvaraRadera
 21. When you has already brought some snow strom and that is to be. Geoe I can imagine it was very cold, and then walking the dog is not an option. You have a few really nice pictures taken at about :-)

  SvaraRadera